8 Mart’ta Kadınlar HDP Panelinde Buluştu
Kültür, 08 Mart 2016 22:29
Malatyalı kadınlar HDP Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen panelde bir araya geldiler.
Melekoğlu düğün salonunda 13.00’da düzenlenen panele panelist olarak HDP Kadın Meclisi Üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik ve KESK’li Dilek Aslan katıldı.
Malatya’lı kadınlar kadın özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitiren kadınların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yeliz Erbay, Şirin Öter, Sakine Cansız, Fidan Doğan, Özgecan Aslan’ın ve Suruç’ta katledilen kadınların fotoğrafları asıldı.
Panelistlerden ilk olarak söz akşam Dilek Aslan kadınların toplumun yarısı olduğunu belirterek;
“Eğer bir toplum sorgulamıyorsa, bilelim ki bunun sebebi iktidarı elinde tutanların topluma ve kadına uyguladığı baskının sonucudur. Özür, demokratik, değiştiren, dönüştüren, eşitliğin olduğu bir toplum istiyorsak biz kadınlar da bu mücadele de emek sarf etmek zorundayız” dedi.
Sokağa çıkma yasaklarının olduğu illerde meydana gelen kadın cinayetlerine dikkat çeken Aslan bilinçlenen kadınların eski konumlarına geri döndürülemeyeceğinin bildiği için savaşlarda da ilk hedefin kadınlar olduğunu belirtti.
Kadınların Kapitalizmi sorgulaması gerektiğini ifade eden Aslan “sistem kadınları vurun onları eve kapatın diyor. Bir bütün olarak baktığımızda kadınların mücadelesi bir günle sınırlanamaz. Avrupa’nın ve dünyanın bir çok yerinde kadın etkinlikleri düzenlendi ve bu eylemler gösterdiği Kürt kadınlarının mücadelesi dünya kadın hareketine ılık tutuyor” dedi.
Dilek Aslan’ın ardından söz alan HDP Kadın Meclisi Üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik 8 Mart dolayısıyla operasyon bölgelerinde katledilen kadınları, Yeliz Erbay, Şirin Öter ve İstanbul Bayrampaşa’da öldürülen devrimci kadınları anarak konuşmasına başladı.
Kadınların mücadelesinin sonucu olarak politik alanların bugün hala kullanılabilir olduğunu belirten Mukaddes Erdoğdu Çelik konuşmasına şöyle devam etti
“Biliyoruz ki bu topraklarda savaşta kadınlara yönelik şiddetin yanında devlet destekli kadın katliamları sürüyor. Bu kadın cinayetleri sürerken katliamların emrini veren zat bügün kendilerinin düzenlediği göstermelik etkinliklerde kendisini de baş konuşmak yapmış. Düne kadar kadın erkek eşit olamaz diyen zat bugün bize kadınlar hakları konusunda bize ders vermeye kalkıyor.”
Kimi kadınların devlet destekli kadına yönelik şiddete artık dayanamaz hale geldiğinde kendi özsavunmalarını hayatta geçirdiklerinidiye getiren Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü;
Tüm kadın cinayetlerine karşın kadınların hala örneğin bir cumartesi anneleri gibi bir mevziye sahip olmamaları bir eksikliktir. Kadınlar kendi meclislerini kendisi kursa, kadına yönelik şiddeti örneğin üç tane avukatın eline bırakmadan kendimiz müdahale etsek daha doğru değil mi?”
Konuşmacıların ardından panele gelen kadınların sorularının cevaplanması müzik dinletisiyle panel sonlandırıldı.
Kültür, 08 Mart 2016 22:29
Yorumlar (0)
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
