PSAKD DE DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ
Kültür, 10 Mayıs 2016 19:23
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya şubesi tarafından birlik ve dayanışma gecesi düzenlendi. Malatya Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya bazı siyasi parti temsilcisi partililer, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
PSAKD üyeleri ve yönetim adına konuşma yapan PSAKD Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir, her zamankinden fazla birliğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek şu açıklamalara yer verdi: “Aleviler çok yönlü kuşatma altında, güvercin tedirginliği yaşadığımız günlerdeyiz. İnancımıza, kimliğimize, yolumuza, kültürümüze, yaşam hakkımıza ve yaşam alanlarımıza siyasi iktidar pervazsızca saldırıyor. AKP yeni asimilasyon araçlarıyla Aleviliği ve Alevileri teslim almak için her yolu deniyor. Türkiye’de sadece biz değil, tüm toplumsal kesimler iktidarın saldırısı ve baskısı altında. Emekçiler, Kürtler, Aleviler, Kadınlar, gençler ve bu ülkede yaşayan gayrı Müslimler çok yönlü saldırı ve baskı politikalarıyla sindirilmeye çalışılıyor.
Şunu belirtmeliyiz ki nüfus üzerinden yapılan asimilasyon siyaseti, Hitler faşizminin yöntemlerinden biridir. Bu yöntemleri tercih edenlerin kimin yolunda gittiği bellidir. Maraş Sivricehöyük Terolar köyünde halkımız bu kirli politikalara karşı aylardır onurlu bir direniş göstermektedir. Bu direnişi tüm zorluklara rağmen devam ettirmektedir. Buradan Terolar’da direnen halkımızı bir kez daha selamlıyoruz.
Bize düşen, canların bir olması, iri olması, diri olmasını sağlamaktır. Bunun için yapılması gereken, siyasal, selefi, İslam’ın tamamen ele geçirdiği devlete karşı artık daha uyanık olmaktır. Şunu bilelim ki bu yol, erkan bizlere atalarımızın mirası, çocuklarımızın emanetidir. Kesinlikle bu ulu emaneti gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor.
Bu ülkede bizler yoksak, kardeşlikte yok, birlik yok, kardeşlik yok, beraberlik yok. Bu duygu ve düşüncelerle yol arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, dostlarımı, misafirlerimizi eşit yurttaşlık mücadelesinde bizleri yalnız bırakmayanları Pir Sultan Abdal’ın inancı , bilinci ile selamlıyoruz.” Dedi.
Dayanışma gecesi Sanatçı Hüseyin Başaran ile Piramit Müzik tarafından konser verildi. Ayrıca 8 Mayıs Anneler günü nedeni ile Misafir olarak gelen annelere karanfil dağıtıldı.
Kültür, 10 Mayıs 2016 19:23
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
