Demirtaş’tan Altan Tan’a: Yolunu Şaşıranlar Kendileri Bulacaktır
Gündem, 15 Haziran 2016 18:53
Demirtaş, “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız. HDP dışında parti kurulabilir” diyen Altan Tan’ı isim vermeden eleştirdi: “Yol ayrımında değiliz. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır.”
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında, “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız. HDP dışında parti kurulabilir” diyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ı “Yol ayrımına gelen biz değiliz. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır” sözleriyle eleştirdi.
Altan Tan, Habertürk’ten Kübra Par’a Pazar günü verdiği söyleşide muhafazakâr kitlenin partide etkili olması halinde ayrıma gerek kalmayacağını ifade etmiş ve “Fakat bu savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir” demişti.
Altan Tan’ın sözlerini isim vermeden eleştiren Demirtaş, özetle şunları söyledi:
“Tekfirci anlayışla mücadele ettiğimiz için biz HDP’yiz”
“HDP’de Müslüman Kürtlerin temsili yeti yok demek vicdansızlıktır. HDP deki Müslüman Kürtlerin en üst düzeydeki temsili yeti benim. Bizler bütün farklılıklarla birlikte olabildiğimiz için güçlüyüz.
“Biz dinci bir parti değiliz olmayacağız da. Ha dinci partiler yok mu? Var. Arzu eden orada siyaset yapar.
“Irkçı partiler yok mu? Var. Arzu eden orada siyaset yapar. Ama biz bütün farklılıkları temsil edeceğiz.
“Her kesimin temsili yetini, hakkını hukukunu aynı oranda savunduğumuz için biz HDP yiz.
“Faşizan bir anlayışla topluma kendi mezhebini, dinini dayatan tekfirci anlayışla mücadele ettiğimiz için biz HDP’yiz. Farklılığımız budur. Bunu yitirdiğimiz anda biz HDP olmaktan çıkarız.
“Bugün Müslümanların en büyük garantisi de budur. Diğer inançlarla eşit ve özgür bir şekilde yaşayabilmektir. Laikliği bir tehdit olarak görmek yerine kendi inancımızın bir güvencesi olarak görebildiğimiz ve bunu özgürce hayata geçirdiğimiz zaman biz inançlarımızı koruyabiliriz."
“Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır”
"Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran’da 1 Kasım’da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır. Parti programı ortada, partinin belgeleri ortada.
“Hele bu zor dönemlerde, partimize saldırının bu kadar yoğun olduğu dönemde bizim birliğe, bütünlüğe ihtiyacımız var.
“Biz dört dörtlük bir parti değiliz, eleştirilmeyecek parti de değiliz. Ama partimizin eleştiri karar mekanizmaları vardır.
“Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar. Herkes bunu gözeterek davranmak zorundadır.
“Bu parti kişilerle var olmadı kişilerle de var olmaz. Halkın alın teriyle, emeğiyle, binlerce evladının canıyla, özverisiyle var oldu." (EKN)
Gündem, 15 Haziran 2016 18:53
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
