Ahmet Çakır başkana açık mektup
Gündem, 18 Haziran 2016 20:13
Sayın başkanım aslında bu mektubu yazmamak için kendimi çok zorladım ancak ortada bir yanlışlık ya da birileri tarafında kasıtlı bir davranış olduğunu düşünerek neticede yazmaya karar verdim.
Sayın başkan ben yaklaşık 4 – 5 aydır Malatya büyük şehir belediyesinde belediye ile ilgili hiçbir gelişmeden yapılan işlerden ve toplantılardan haberdar olmadım.
Daha önceleri [email protected] adresime mailler geliyor ve haberdar oluyordum ancak son zamanlarda bu mailler kesildi.
Geçen güne kadar mutlaka bir yanlışlık var diye düşündüm hatta birkaç ay önce belediye basın müdürümüz Hayati beyi aradım ve bu durumu ilettim bana “ bir yanlışlık olmuştur düzeltiriz “ dedi.
Ancak 14 Haziran günü düzelmeyen bu durumun düzeltilmesi için büyük şehir belediyesi basın müdürümüz Hayati beyi en az 7 – 8 kez aradım telefonuma cevap verilmedi halen bu günde dönülmedi. Durum böyle olunca büyük şehir belediyesi basından sorumlu daire başkanı olduğunu bildiği Kadir Çelik beyi aradım. O da 5 – 6 kez aramama cevap vermedi en son 14 Haziran akşam saat 22.08 de bana döndü.
Ben insani anlamda hal hatır sordum ve durumu bu arkadaşa aktardım ve uzun süredir büyük şehir belediyesinde mail alamadığımı söyledim.
Kadir Çelik yekten bana “ evet biz sana mail göndermiyor hiçbir etkinliğimize sizi davet etmiyoruz “ dedi.
Peki neden? Dedim
Kadir çelik “ siz 10 Ocak 2016 da ki çalışan gazeteciler gününde bizim davetimizde yemeğimizde bizi eleştirdin ve salonun ahengini bozdun anlamında bir kelime kullandı.
Sayın başkan bu kelime gerçekten basın adına bir kurumda daire başkanlığı makamına gelmiş getirilmiş bir kişiye yakışmadı ve ben yakıştırmadım.
Ben de kendisine ben bir gazetecilerin haklarını savunması gereken çağdaş gazeteciler dernek başkanıyım. Ben gazetecileri savunmak durumundayım bende onu yaptım. Bunun dışında bir gazeteci olarak gazetecilik kuralları kaideleri içerisinde sizi de yönetimleri de kırmadan dökmeden cebir ve şiddete başvurmadan küfür ve hakaret etmeden eleştirmiş olabilirim. Bunlar bir gazeteci olarak benim hakkım bende bu hakkımı çok zaman kullanıyorum. Bu nedenle gazeteciye kızmak ceza vermek bilmem etkinliklere davet etmemek sizin şahsınıza yakışmaz biliyorum ki sizde kendinize bunlar yakıştıracak bir kişi değilsiniz.
Konuşmalarımı Beğenmeyebilirsiniz beğenmemişsiniz de. Bunu size göre kabul ettiğiniz cezasını bir gazeteciye daha da ötesi bir dernek başkanına çektirmek ne kadar etik ?ne kadar doğru ve basın özgürlüğüne ne kadar uyuyor.?
O zaman bundan böyle basın toplantılarınızda daha öncede hazırladığınız soruları ya da konuşma metinlerini bize verin biz de onları okuyalım dedim ve yapılan bu hareketin basın özgürlüğüne indirilmiş bir darbe olduğunu ve yanlış yapıldığını söyledim.
Şimdi sayın başkanım size sorum,
Sizin konu ile ilginiz nedir? Bu olayda haberiniz var mı?
Ben ilginizin ve haberinizin olduğunu düşünmüyorum bilmem yanılıyor muyum?.
Yok, şayet velev ki haberiniz var diyelim bunu basın özgürlüğü adına nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu düşünce basın özgürlüğüne vurulan bir darbe değimli dir?
Yok, haberiniz yok ve Kadir Çelik bunu kendi bireysel düşüncesi içerisinde yaptıysa Kadir çeliği bir kez daha düşünecek bunun hesabını kendisinde soracak mısınız?
Biliyorum işiniz başınızdan taşıyor ancak çok kısa birkaç dakikanızı ayırıp cevap verirseniz çok sevinirim.
Saygılar iyi çalışmalar
Gündem, 18 Haziran 2016 20:13
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
