10 Ekim Katliamı’nın 9. ayı: “Sorumluların aklandığı bu iddianame kabul edilemez”
Gündem, 10 Temmuz 2016 16:47
10 Ekim Ankara Katliamı’nın dokuzuncu ayında 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği’nin çağrısıyla Ankara Tren Garı’nda buluşuldu
10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler katliamın dokuzuncu ayında Ankara Tren Garı’nda anıldı. 10.04’te emek ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başlayan anma Av. Sevinç Hocaoğulları’nın 10 Ekim iddianamesi ile ilgili bilgi vermesiyle devam etti.
“Sorumluların aklandığı bu iddianame kabul edilemez”
Av. Sevinç Hocaoğulları “Bu iddianame katliamı gerçekleştirenleri aklamak için hazırlanmış bir iddianamedir” dedi ve şöyle devam etti:
36 kişi hakkında dava açıldı. Bu 36 kişinin yalnızca 14’ü insan öldürmekten yargılanırken geri kalanlar silahlı terör örgütüne iye olmaktan yargılanıyor. Kasten insan öldürmekten sorumlu olan 14 kişinin 7’sini yakalayamadılar bile. Yani biz katliamı kim gerçekleştirdi bilmeyelim istiyorlar. Bugün 36 kişinin yargılandığı 22 kişinin firari olduğu bir iddianame adalete hizmet etmiyor. Biz dokuz ay boyunca dedik ki “Bu katliamda sorumluluğu bulunan herkes yargılanmalı”. Ancak ne oldu? Bir kamu görevlisi dahi bu soruşturmaya dahil edilmedi. Biz buradan bir daha soruyoruz: Bu iddianame sorumluların aklanmasına mı hizmet ediyor?
Burada hepimizin aklına gelen soruları bir kez daha soruyoruz: Bu katliamda yargılanan ve zaten teknik takipte olan 7 kişi nasıl oldu da ellerini kollarını sallaya sallaya Ankara’ya geldiler. Nasıl oldu da arama kararı, yolda kontrol kararı olmasına rağmen tam da onların giriş yapacağı saatte araç kontrolü durduruldu? Tren Garı çevresinde arama kararı olmasına rağmen nasıl oldu da gar çevresinde tesadüfen dahi bir tane polis bulunmadı? Nasıl oldu da polis canlı bomba olabilir kendinizi koruyun diye uyarıldı da toplanacak olan yüz bin kişinin bundan haberi olmadı? Biz bu soruları sormaya devam edeceğiz. Çünkü biz bir söz verdik. Bu katliamın aklanmasına izin vermeyeceğiz. Bizler barış ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Bu iddianame kabul edilebilir bir iddianame değildir. Önümüzdeki hafta mahkemeye iddianameyi iade etmesi için dilekçemizi vereceğiz ve Anayasa Mahkemesi’ne kamu görevlilerin yargılanması için bir suç duyurusunda bulunacağız.
“Bunca zaman polis görevini yapıyor dedim…”
Hocaoğulları’nın iddianameye ilişkin bilgi vermesinin ardından Şair Mehmet Özer yitirilenler anısına bir şiir okudu. Mehmet Özer’den sonra ise sözü Güney Doğan’ın annesi Derman Doğan söz aldı. Derman Doğan “Ben katil yetiştirmedim, bu ülkeye hayırlı bir evlat yetiştirdim. Ama onlar, katiller benim evladımı elimden aldı. Anneler ağlamasın, kardeşler ağlamasın diye Güney’im Ankara geldi. Herkese soruyorum ‘Akşam eve gittiğinizde çocuğuna dokunmadığın zaman rahat uyuyor musunuz?’ O katiller benim oğlumun üzerine gazı sıktı. Bunca zaman dedim ki ‘Polis de görevini yapıyor’ ama bir gün o polislerin benim oğlumun üzerine gaz sıkacağı aklıma gelmedi. Başkent Ankara’da bombanın ne işi var?” dedi.
Suruç Katliamı’ndan hayatını kaybeden Ezgi Sadet’in ablası ve SGDF Eş Başkanı Özgen Sadet, “10 Ekim günü 20 Temmuz’da açılan yaralarımız tekrar kanatıldı. Biz bu katliamların sorumlularını ne unutacağız ne de affedeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardında katliamın yaşandığı yere karanfiller ve siyah balonlar bırakıldı.
Sendika.Org/ Ankara
Gündem, 10 Temmuz 2016 16:47
Yorumlar (0)
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
