"Karanlığı direnerek aşacağız!"
Siyaset, 21 Ekim 2016 02:25
ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş Trabzon’da yaptığı açıklamada AKP’nin 15 Temmuz sonrası başlattığı sivil darbe sürecini Başkanlıkla taçlandırmayı hedeflediğini söyledi.
Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Başkanlık Kurulu Üyesi Alper Taş Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında Başkanlık tartışmalarını değerlendirdi. Taş, özellikle MHP’yi eleştirirken “Bahçeli, MHP’de iktidarını sürdürebilmek için aldığı destek karşılığı Partisini Saray’a teslim etmiş görünüyor” diye konuştu.
Meclissiz ve Anayasasız Türkiye
Alper Taş Erdoğan eli ile Türkiye’nin Meclissiz ve Anayasasız yönetildiğine dikkat çekerek, “Başkanlık Sistemi ile bu durumun anayasal düzen haline gelmesini, sözün, yetkinin ve kararın kendi elinde toplanmasını istiyor. Başkanlık Sistemi, bugün ülkenin yaşadığı siyasal, ekonomik ve sosyal krizin çözümü değildir. Başkanlık Sistemi ne ülkenin ne de halkın ihtiyacıdır. Bu yalnızca Erdoğan’ın ihtiyacı olarak dayatılmaktadır” dedi.
Fetihçi mezhepçi siyaset izleniyor
ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş basın açıklamasında Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmelere de değindi. Taş, AKP ve Erdoğan’ın bölgede mezhepçi bir çizgi izlediğini ve bunun ülkeyi bataklığa götüreceğini ifade etti. Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erdoğan, her gün bir kürsüde savaş naraları atarak, fetihçi bir propaganda eşliğinde esas olarak içerde milliyetçi bir hava yaratarak Başkanlığın yolunu açmaya çalışıyor. Gerçekler ise başka bir yerden akmaya devam ediyor. Mezhepçi, fetihçi dış politikanın sonucunda ülkenin ne itibarı kaldı ne de ciddiyeti. Bu savaş politikaları ülkemizi çok büyük risklerin altına sokuyor.
AKP, ülkeyi bu yangının orta yerine atarak içerde de etnik ve mezhepsel bir çatışmanın dinamiklerini güçlendiriyor. Türkiye’yi Suriyeleştirerek iç savaşa doğru sürüklüyor. Ülkenin bütünlüğünü, bir arada yaşam zeminlerini adım adım tahrip ediyor. Her gün onlarca insanımız ölmeye devam ediyor.”
Erdoğan ülkeyi bölüyor
Alper Taş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemleri ve eylemleri ile ülkeyi böldüğünü söyleyerek, “ Cumhurbaşkanı freni patlamış kamyon misali her konuşmasında bu parçalanmayı körüklüyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da düzenlediği mitinginde, ‘Ermeni Piçleri Yıldıramaz Bizleri’ sloganları eşliğinde keyifle konuşan, ‘Madam gibi ölmek değil Adam gibi ölmek’ diyen Cumhurbaşkanı, toplumu birbirinden ayrıştırıyor, nefreti körüklüyor. Ülkemizi kanlı darbe girişimiyle yüz yüze bırakan, toplumu milliyetçilikle ve mezhepçilikle bölen bu anlayışla ülke yönetilemez. AKP, 14 yıllık iktidarının sonucunda ülkeyi felaketin eşiğine getirmiş, tüm politikaları ve tezleri çökmüştür. Alttakine din iman üsttekine han hamam felsefesiyle birileri zenginleşirken, halk yoksullaşmıştır” diye konuştu.
***
14 yıl yeter!
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bir yanda AKP’nin eski ortağı Fethullah Gülen cemaati eliyle gerçekleşen ülke tarihinin en kanlı darbe girişimi var. Diğer yanda ancak OHAL baskısına dayanılarak yönetilebilen bir ülke var. Etnik ve mezhepsel temelde ayrışan ve kopan bir toplum var. Haklarına el konulan, hayatı ve geleceği güvencesizleşen emekçiler var. Her yanı talan edilmiş, doğası katledilmiş bir ülke var. Kamuya ait tüm birikimleri satılarak şirketleştirilmiş bir devlet var. 14 yılda ülkeyi buraya getiren AKP’nin ülkeye tek vaadi ise Erdoğan’ın kazanacağı başkanlık. Artık Yeter, 14 Yıl Yeter! İnsanların birlikte yaşamın mutluluğunu tadabildiği, her gün onlarca insanımızın ölmediği, emekçinin hakkını alabildiği, doğamızın tahrip edilmediği, iç barışını tesis etmiş, komşularıyla düşman olmayan bir ülkeyi, Türkiye’yi yeniden kurmak için bütün yurttaşlarımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
Siyaset, 21 Ekim 2016 02:25
Yorumlar (0)
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
