BÜRO EMEKÇİLERİNDEN İHRAÇLARA TEPKİ!
Gündem, 09 Ocak 2017 02:16
Çıkartılan son, Kanun Hükmünde kararname ile Malatya’da kamu dairelerinde görev yapan ve görevlerinden ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası Malatya Şube üyeleri, “hiçbir soruşturma yapılmadan görevlerinden ihraç edilmelerine” tepki gösterdiler.
Eğitim Sen Malatya Şube Binasında Basın açıklamasında bulunan Büro Emekçileri Sendikası Malatya İl Temsilciği Kazım HAZAR, yapılan ihraçların, hasız ve hukuksuz yapıldığını, ihraç edilen üyelerin hiçbir terör örgütüne yönelik bağlantılarının olmadığını iddia ederek şu açıklamalara yer verdi: “Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşıyoruz. 15 Temmuzdan bu yana devam eden Olağanüstü Hal uygulamaları çığırından çıkmış halde, Ülkemizde demokrasiye, insan haklarına dönük bir kıyım uygulanıyor. Her yanda patlayan bombalar insanların sokakta, çalışma yaşamında maruz kaldığı şiddet her gün katlanarak artıyor. İnsanların temel yaşam hakkı ve çalışma hakkı güvence altında değil.
Geçtiğimiz Cuma günü gece yarısı resmi gazetede ilan edilen 679.680.681 nolu yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üyelerimizden Malatya Adliyesinde çalışan 1 kişi ve Malatya İş kurumu çalışanı 4 kişi ihraç edilmiştir. İş Kurda ihraç edilen 4 kişinin BES üyesi ve alevi inancına sahip olması manidardır. İhraçların temel amacı örgütlenmeyi engellemek, sendikaları bitirmek, muhalifleri susturmaktır. İhraç edilen adliye çalışanı üyemiz özelleştirmeden dolayı tekelden 4/C kadrosuyla Malatya Adliyesinde görev yapmakta ve herhangi bir adli idari soruşturma geçirmemiştir. İŞKUR’da ihraç edilen arkadaşlarımız 25 yıl 22 yıl 9 yıl ve 4 yıl hizmetleri süresince herhangi bir idari ve adli soruşturma açılmamıştır, çalışmalarından dolayı mesai arkadaşları ve hizmet verdikleri İş arayan/İşveren tarafından sevilen, Valilik Makamınca takdir verilen, olumlu sicilden dolayı terfi alan üyelerimize isnat edilen suçlamayla ilgili herhangi bir savunma hakkı verilmemiştir.
Büro Emekçileri sendikası kurulduğu günden buyana Demokrasiyi, Barışı, Adaleti, Eşitliği, Parasız Eğitimi, Parasız Sağlık hizmetini ve nitelikli kamusal hizmetleri savunan bir sendikadır. Haksızlığa karşı çıkan haklının ve mazlumun yanında olan sendikamızın faaliyetleri ve üyelerimiz KHK ile kamu oyunda itibarsızlaştırılmak istenmesi kabul edilemez. Üyelerimiz çalıştıkları her kurumda insan odaklı, örnek kişiliğe sahip nitelikli kamusal hizmet sunma gayreti içindedirler. Üyelerimizin ile ilgili hiçbir soruşturma yapılmadan ihraç edilmesi düşündürücüdür.
Üyelerimizin tekrar işlerine dönmeleri için Hukuki süreci takip edeceğiz ilgili yerlere itirazlarımızı yapıp Hukuki ve fiili mücadelemize devam edeceğiz, Malatyalı hemşerilerimizi Emekten, Demokrasiden, Barıştan, Eşitlikten yana olan tüm kesimleri bu hukuksuzluğa karşı durmaya KESK ile dayanışmaya davet ediyoruz.”
Gündem, 09 Ocak 2017 02:16
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
