Beldeleri adına Kavşak isteyen Dilek halkı Sivas Malatya kara yolunu trafiğe kapattı . EŞKİYA DAĞDA OLUR !!
Gündem, 07 Haziran 2017 05:02
Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi sakinleri, Malatya-Sivas karayolundan mahallelerine giriş noktasında kavşak yapılmayacağını öne sürerek eylem yaptılar. Kepçelerle Malatya-Sivas karayolunu trafiğe kapatan vatandaşlar Sivas güzergâhından gelen araçların mahallelerine giriş yapamayacak olmasını protesto ettiler. Vatandaşlar, yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı mahallenin girişinin bu şekilde engellenemeyeceğini ifade ederek duruma tepki gösterdi. Yol kapatma eyleminin ardından bölgeye çok sayıda jandarma yönlendirilirken trafiği açmamakta direnen vatandaşlar olay yerine yetkililerin gelmesini istedi. Bu sırada kapanan yol nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen bazı sürücüler ile eylemciler arasında gerginlik çıktı. Jandarmanın araya girmesi ile olay büyümeden kontrol altına alındı.
Bölgeye gelen İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, vatandaşlara yapılan eylemin kanunsuz olduğunu belirterek yolun trafiğe açılmasını istedi.
Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen yol açılmayınca Yeşilyurt Kaymakam vekili olan Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz geldi. Kaymakam Yılmaz, iş makinesinin üzerine çıkarak vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Vali Mustafa Toprak ve Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü ve ilk etapta sinyalizasyonlu bir kavşağın oluşturulacağını söyleyerek, “Yalnız bu noktada bir tesis olduğu için kavşağın Sivas istikametine doğru bir yerde yapılması planlanıyor” dedi.
Battal gazi kaymakamı olan ancak Yeşilyurt kaymakamlığına vekâlet eden Kaymakam Vedat yılmaz Malatya da şu gün itibarı ile 550 bin nüfusa hizmet götürerek çalışma yapması gerekirken tam aksine hizmet anlayışı dışına çıkarak yaptığı konuşmalarda vatandaşlara olur olmaz hakaret içeren sözler söylemesi vatandaşlar tarafında yadırganıp tepki ile karşılanmıştır.
Valimiz Mustafa toprak bu olumsuzluklara ve beceriksiz yönetim sergileyen kaymakam hakkında neler düşünüp neler uygulayacağı da kamuoyunca merak edilmektedir.
Dilek Mahallesi sakinleri, Malatya-Sivas karayolundan mahallelerine giriş noktasında kavşak yapılmamasının dilek Mahallesinin ekmeğinin suyunun kesilmesi anlama geldiğini amaçlarının ekmek kavgası olduğunu belirttiler.
Dilek halkınca yapılan bu haklı eyleme sinirlenen Kaymakam Yılmaz vatandaşa karşı yaptığı konuşmada çok sert ifadeler kullandı.
Bu sırada bazı vatandaşların sözünü kesmesine sinirlenen Kaymakam Yılmaz, “Ya bir dinlesene, eşkıya mısın?” diyerek bağırması üzerine vatandaşta “Eşkıya dağda olur” Sen bolu beyi isen bizde eşkıya kör oğluyuz. “diyerek tepki gösterdi
Diğer bir vatandaşta kaymakamın sinirli vaziyetteki sözlerine “ Kaymakam oldun Allah mı oldun?. Sen vatandaşlarımıza eşkıya diyemezsin bunu deme hakkını nereden buluyorsun.”
Bu tartışmalar sonucunda tekrar sözünü kesenlerden kendisini dinlemelerini isteyen Kaymakam Yılmaz, “Bir dinleyin. Ben sizin için çıkıp geldim, sizler için çalışıyoruz” dedi.
Kaymakam Yılmaz’a kullandığı hitabın doğru olmadığını söyleyen vatandaşlar tepki göstermeye başladı. Bunun üzerine Kaymakam Yılmaz, iş makinesinin üzerinden indi. Yaşanan kısa süreli gerginlik sonrası vatandaşlar, sıkıntılarını Kaymakam Yılmaz’a anlatmaya devam ederek sorunlarına çözüm istedi. Jandarma Komando birliğinden de bölgeye destek ekipler geldi. Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından yol yeniden trafiğe açılırken vatandaşlar da olaysız bir şekilde dağıldı.
Gündem, 07 Haziran 2017 05:02
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
