Biz aleviler bu kadim topraklarda hep katliamlara uğradık.
Gündem, 30 Haziran 2017 09:30
PSAKD; Sivas katliamını yapanları yaptıranları şiddetle ve nefretle andı.
2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta katledilen can ve cananların anma törenlerine hazırlanan Malatya pir sultan abdaL kültür derneği (PSAKD )bir basın açıklaması ile bu katliamı ve katliamı yapanları şiddetle ve nefretle kınadı.
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Malatya pir sultan abdal derneği Malatya şubesi başkanı Mehmet Topal yaptığı açıklamada “ Yaşam biçimleri, kültürleri, felsefeleri, inançları ve ibadetleri sürekli bir kalıba oturtulmaya çalışılan biz aleviler bu kadim topraklarda hep katliamlara uğradık.
2 Temmuz 1993 tarihinde tempolu, alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde saatlerce televizyonlarda canlı yayın verilerek bütün dünyanın gözleri önünde Madımak oteli ateşe verilerek 33 canımızı katlettiler. Madımak katliamında çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız katledildi. Madımak’ta sazımız, sözümüz, deyişimiz, semahlarımız, inançsal ve kültürel değerlerimiz katledildi.
Sivas’ta bilinçli ve oldukça organize bir katliam gerçekleştirilmiştir. Devlet güçleri ve onlara bağlı sivil güçler, hedefi açık bir katliamı hep beraber el birliği ile gerçekleştirmişlerdir. Bu katliamın sorumluluğu sadece fiili olarak katliamın içinde olanlar değil, onlar kadar buna izleyici olarak kalan devlet görevlileri de en az katiller kadar suçludurlar.
Bu katliamla insanlık tarihine utanç sayfalarından birini daha ekleyen Türkiye ne yazık Madımak katliamıyla yüzleşmedi. Arkasındaki karanlık güçler, siyasi sorumluları ve organizatörleri adaletin karşısına çıkarılmadı.
Tıpkı Dersimle yüzleşmediği gibi.
Maraş, çorum, Gazi katliamlarının aydınlatılmadığı gibi.
Katliamın üzerinden tam 24 yıl geçti.
Bu katliamda ‘’ Olayı bu kadar büyütmek yanlış.
Bir futbol maçında da bu kadar insan ölebilirdi. Çok şükür, otel dışındaki halkımız bu yangından zarar görmemiştir ‘’ diyen dönemin başbakanı ile, Madımak davasının firari sanıklarıyla ilgili verilen zaman aşımı kararını ‘’Hayırlı, uğurlu olsun şeklinde değerlendiren, Sivas katillerinin isimlerini Madımak Oteli’ndeki anı panosuna yazdırarak acılarımızla adeta dalga geçen katliamı unutturmak için Madımak adını kaldırıp İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi şeklinde tabela astıran mevcut iktidar arasında hiçbir fark yoktur. Hatta bu katliamın katillerini savunmaya soyunan ve daha sonraki dönemlerde mevcut iktidar tarafında milletvekilliğiyle ödüllendirildiğini de unutmayacağız. Bizler bir tek alevi kalsak bile Sivas katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız.
Sokakların emekçilere yasaklandığı, temel hak ve hürriyetlerin askıya alındığı, hak aramanın suç sayıldığı, katliamların arkasının kesilmediği, hukukun birkaç kişinin çıkarlarını korumaktan başka bir fonksiyonunun kalmadığı, yasama, yürütme ve yargının tek adamda birleştirildiği haksız, hukuksuz ve keyfi olarak kamu kurumlarında çalışan alevi, demokrat, solcu, sosyalistleri bir gece yarısı çıkarılan KHK ile işlerinden edildiği bir süreçten geçiyoruz.
İşte bu ülkede yaşanan haksız, hukuksuz ve keyfi uygulamalara artık yeter demek için,
Sivas katliamını lanetlemek için,
Sivas katliamında yitirdiğimiz canlarımıza sahip çıkmak için,
Madımak Oteli’nin utanç müzesi olması için,
Devletin Sivas katliamıyla yüzleşmesi için ,
Zorunlu din derslerinin kaldırılması için,
Cem evlerimizin yasal ve hukuki güvenceye kavuşturulması için ,
Barış için, demokrasi için,
Laiklik için, adalet için,
2 Temmuz ‘da Sivas Madımak önünde olacağız. Tüm halkımızı 2 Temmuz’da Madımak önünde olmaya davet ediyoruz.
2 Temmuz insanın vicdanıdır. Vicdanını dinle Madımak önünde ol. Olalım “ dedi
PSAKD; Sivas katliamını yapanları yaptıranları şiddetle ve nefretle andı.
Gündem, 30 Haziran 2017 09:30
Yorumlar (0)

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDJ

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ RUHUNUN ZAFERIDIR "

İMAMOĞLU " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI "

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL UN GONDEREMIYOR

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK
