Keskin ' Bayram ziyaretleri, taziye ziyaretlerine dönüşmesin.'
Gündem, 27 Ağustos 2017 11:31
“ Polisin kendisini sürücüye göstermesi, radar başında oturmasından daha etkilidir
Kara noktalara özel uyarıcı işaret ve yönlendirme levhaları konulmalı”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde trafik kazaları konusunda uyarıda bulunarak; “Bayram ziyaretleri, taziye ziyaretlerine dönüşmesin.” dedi.
HER BAYRAM TATİLİ SONRASINDA KORKUNÇ RAKAMLARLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ
Aynı zamanda Malatya Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı da olan Keskin, “Her bayram öncesi ve sonrasında dikkatsizlik, tedbirsizlik ve alınmayan önlemlerden dolayı meydana gelen trafik kazaları, binlerce ailenin bayram coşkusu ve mutluluğunu mateme çevirmekte, sevinçler gözyaşına dönmektedir.
Bayram ziyaretleri, taziye ziyaretlerine dönüşmekte. 2017 yılı Ramazan Bayramı tatili süresince kaza yerlerinde 70’i aşkın vatandaşımız trafik kazalarında vefat etmiş, yaklaşık 500 vatandaşımız ise yaralanmıştır. 2016 yılı Kurban Bayramı’nda ise İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre; 3 bin 129 trafik kazası meydana gelmiş, kaza yerlerinde 103 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 7 bin 175 vatandaşımız ise yaralanmıştır.
Emniyetin istatistik çalışmasına göre; Türkiye'de 2008?2016 yılları arasında Ramazan ile Kurban bayramlarındaki tatillerde, şehirlerarası yollarda meydana gelen 15 bin 336 trafik kazasında 1.137 vatandaşımız hayatını kaybetti, 44 bin 941 vatandaşımızda yaralandı. Maalesef her bayram tatili sonrasında korkunç rakamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ne yazık ki, bayramlarda karayollarımız, kanyoluna dönüşmektedir. Her bayram öncesi alındığı açıklanan tedbirler ve önlemler tam anlamıyla uygulanmadığı gibi, vatandaşlarımız ise yaşananlardan ders almamaktadır.” dedi.
SÜRÜCÜNÜN SÜRÜCÜYE, SAYGISI, SEVGİSİ VE SABIRLI OLUŞU, KAZALARI ÖNLEYECEKTİR
Keskin, “Kurban Bayramı öncesinde özellikle yola çıkacak olan tüm sürücülerimiz araçlarının genel bakımını yapmalı. Lastiklerin bakımı ve far ayarları kesinlikle ihmal edilmemeli. Araç lastikleri güvenli bir sürüş için can simididir, uygun ve doğru olmayan lastik kaza sebebidir. Sürücüler, sıcak havanın olumsuz şartlarını göz önünde bulundurmalı. Uykusuz ve yorgun araç kullanmamalı. Sürücü ve yolcular emniyet kemerini takmalı, emniyet kemeri kullanmanın trafik kazalarında ölümlerde yüzde 45, ağır yaralanmalarda ise yüzde 50 oranında azalma sağladığı unutulmamalı. Sürücülerimiz araç kullanırken kesinlikle cep telefonu ile konuşulmamalı. Genel trafik kurallarına uyulmalı ve hız sınırlarına riayet edilmeli.
Emniyet Genel Müdürlüğünün verilerine göre; ölümle sonuçlanan her 3 kazanın 1'inin aşırı hızdan kaynaklandığını sürücülerimiz bilmelidir. Araç sürücüleri; yüksek hız limitinin görme ve algılama yeteneğini olumsuz etkilediğini, ayrıca hızlı limitini aşarak kaza yapan araçlarda yaralanma ve ölüm riskinin çok yüksek olduğunu bilmelidir. Köprü üstü, viraj, tünel, tepe üstleri ve sollama yasağı olan diğer yerlerde kesinlikle sollama yapılmamalı ve trafik işaretlerine uyulmalıdır. Uzun yolda 2 veya 3 saatte bir veya her 150 kilometrede bir 15 dakika mutlaka mola verilerek yola devam edilmeli.
Sürücülerimiz 3S kuralını, yani saygıyı, sevgiyi ve sabırlı olmayı unutmamalı. Sürücülerimiz trafikte bir birlerine karşı sevgi ve saygı kurulları içerisinde hareket edip, sabırlı bir şekilde araç kullanırlarsa kazalar büyük ölçüde azalacaktır.” şeklinde uyarılarda bulundu.
POLİSİN KENDİSİNİ SÜRÜCÜYE GÖSTERMESİ, RADAR BAŞINDA OTURMASINDAN DAHA ETKİLİDİR
Kurban Bayramı nedeniyle şehirlerarası yolculukta yaşanacak yoğunluk nedeniyle de uyarıda bulunan Keskin şöyle devam etti; “Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar, otobüslerde mutlaka yedek şoför bulundurmalıdır. Yaşanacak yoğunluk nedeniyle korsan yolcu taşımacılığına karşı da ilgili kurum ve kuruluşlarımız da gerekli denetimlerini yapmalı. MOBESE ile masa başında ceza kesmek veya radar gizlemek kurul tanımayan sürücüleri asla engellemez.
Kural tanımayan sürücüler için en caydırıcı denetim, sahada yerinde ve zamanında yapılan denetim ve uyarıdır. MOBESE veya gizlenmiş radar ile hız yapan sürücünün arkasından ceza kesmek, o hız yapan sürücünün gidip ya kaza yapmasına veya başka sürücülere zarar vermesini seyretmektir.
Trafik denetimi yapan Emniyet ve Jandarma görevlileri; hız sınırını aşan ve kurallara uymayan sürücüleri mutlaka durdurarak uyarı yapılıp, öyle cezası kesilmelidir. Radar başında veya MOBESE başında duran görevli polislerin, yolun kenarında kendisini sürücülere göstermesi ve gözükmesi kazaların ve hızlı araç kullanımının engellenmesinde daha etkilidir.”
KARA NOKTALAR İÇİN İŞARETLEME TALEBİ…
Bayram tatillerindeki trafik kazalarının yoğunlaştığı kara noktalarda mutlaka ek tedbir ve önleme çalışmalarının yapılması gerektiğini de bildiren Keskin; “Kurban Bayramı öncesinde Karayolları ve ilgili tüm kurumlar; özellikle yapımı ve bakımı devam eden yollarda işaret ve yönlendirme levhaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeli ve eksikliklerini bayram öncesinde gidermeli.
Bayramlarda ve normal şartlarda kazaların yoğunlukla meydana geldiği kara noktalara özel uyarıcı işaret ve yönlendirme levhaları konulmalı.” dedi. “ Polisin kendisini sürücüye göstermesi, radar başında oturmasından daha etkilidir
Gündem, 27 Ağustos 2017 11:31
Yorumlar (0)
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
