Keskin ' Bayram ziyaretleri, taziye ziyaretlerine dönüşmesin.'
Gündem, 27 Ağustos 2017 07:36
“ Polisin kendisini sürücüye göstermesi, radar başında oturmasından daha etkilidir
Kara noktalara özel uyarıcı işaret ve yönlendirme levhaları konulmalı”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde trafik kazaları konusunda uyarıda bulunarak; “Bayram ziyaretleri, taziye ziyaretlerine dönüşmesin.” dedi.
HER BAYRAM TATİLİ SONRASINDA KORKUNÇ RAKAMLARLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ
Aynı zamanda Malatya Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı da olan Keskin, “Her bayram öncesi ve sonrasında dikkatsizlik, tedbirsizlik ve alınmayan önlemlerden dolayı meydana gelen trafik kazaları, binlerce ailenin bayram coşkusu ve mutluluğunu mateme çevirmekte, sevinçler gözyaşına dönmektedir.
Bayram ziyaretleri, taziye ziyaretlerine dönüşmekte. 2017 yılı Ramazan Bayramı tatili süresince kaza yerlerinde 70’i aşkın vatandaşımız trafik kazalarında vefat etmiş, yaklaşık 500 vatandaşımız ise yaralanmıştır. 2016 yılı Kurban Bayramı’nda ise İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre; 3 bin 129 trafik kazası meydana gelmiş, kaza yerlerinde 103 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 7 bin 175 vatandaşımız ise yaralanmıştır.
Emniyetin istatistik çalışmasına göre; Türkiye'de 2008?2016 yılları arasında Ramazan ile Kurban bayramlarındaki tatillerde, şehirlerarası yollarda meydana gelen 15 bin 336 trafik kazasında 1.137 vatandaşımız hayatını kaybetti, 44 bin 941 vatandaşımızda yaralandı. Maalesef her bayram tatili sonrasında korkunç rakamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ne yazık ki, bayramlarda karayollarımız, kanyoluna dönüşmektedir. Her bayram öncesi alındığı açıklanan tedbirler ve önlemler tam anlamıyla uygulanmadığı gibi, vatandaşlarımız ise yaşananlardan ders almamaktadır.” dedi.
SÜRÜCÜNÜN SÜRÜCÜYE, SAYGISI, SEVGİSİ VE SABIRLI OLUŞU, KAZALARI ÖNLEYECEKTİR
Keskin, “Kurban Bayramı öncesinde özellikle yola çıkacak olan tüm sürücülerimiz araçlarının genel bakımını yapmalı. Lastiklerin bakımı ve far ayarları kesinlikle ihmal edilmemeli. Araç lastikleri güvenli bir sürüş için can simididir, uygun ve doğru olmayan lastik kaza sebebidir. Sürücüler, sıcak havanın olumsuz şartlarını göz önünde bulundurmalı. Uykusuz ve yorgun araç kullanmamalı. Sürücü ve yolcular emniyet kemerini takmalı, emniyet kemeri kullanmanın trafik kazalarında ölümlerde yüzde 45, ağır yaralanmalarda ise yüzde 50 oranında azalma sağladığı unutulmamalı. Sürücülerimiz araç kullanırken kesinlikle cep telefonu ile konuşulmamalı. Genel trafik kurallarına uyulmalı ve hız sınırlarına riayet edilmeli.
Emniyet Genel Müdürlüğünün verilerine göre; ölümle sonuçlanan her 3 kazanın 1'inin aşırı hızdan kaynaklandığını sürücülerimiz bilmelidir. Araç sürücüleri; yüksek hız limitinin görme ve algılama yeteneğini olumsuz etkilediğini, ayrıca hızlı limitini aşarak kaza yapan araçlarda yaralanma ve ölüm riskinin çok yüksek olduğunu bilmelidir. Köprü üstü, viraj, tünel, tepe üstleri ve sollama yasağı olan diğer yerlerde kesinlikle sollama yapılmamalı ve trafik işaretlerine uyulmalıdır. Uzun yolda 2 veya 3 saatte bir veya her 150 kilometrede bir 15 dakika mutlaka mola verilerek yola devam edilmeli.
Sürücülerimiz 3S kuralını, yani saygıyı, sevgiyi ve sabırlı olmayı unutmamalı. Sürücülerimiz trafikte bir birlerine karşı sevgi ve saygı kurulları içerisinde hareket edip, sabırlı bir şekilde araç kullanırlarsa kazalar büyük ölçüde azalacaktır.” şeklinde uyarılarda bulundu.
POLİSİN KENDİSİNİ SÜRÜCÜYE GÖSTERMESİ, RADAR BAŞINDA OTURMASINDAN DAHA ETKİLİDİR
Kurban Bayramı nedeniyle şehirlerarası yolculukta yaşanacak yoğunluk nedeniyle de uyarıda bulunan Keskin şöyle devam etti; “Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar, otobüslerde mutlaka yedek şoför bulundurmalıdır. Yaşanacak yoğunluk nedeniyle korsan yolcu taşımacılığına karşı da ilgili kurum ve kuruluşlarımız da gerekli denetimlerini yapmalı. MOBESE ile masa başında ceza kesmek veya radar gizlemek kurul tanımayan sürücüleri asla engellemez.
Kural tanımayan sürücüler için en caydırıcı denetim, sahada yerinde ve zamanında yapılan denetim ve uyarıdır. MOBESE veya gizlenmiş radar ile hız yapan sürücünün arkasından ceza kesmek, o hız yapan sürücünün gidip ya kaza yapmasına veya başka sürücülere zarar vermesini seyretmektir.
Trafik denetimi yapan Emniyet ve Jandarma görevlileri; hız sınırını aşan ve kurallara uymayan sürücüleri mutlaka durdurarak uyarı yapılıp, öyle cezası kesilmelidir. Radar başında veya MOBESE başında duran görevli polislerin, yolun kenarında kendisini sürücülere göstermesi ve gözükmesi kazaların ve hızlı araç kullanımının engellenmesinde daha etkilidir.”
KARA NOKTALAR İÇİN İŞARETLEME TALEBİ…
Bayram tatillerindeki trafik kazalarının yoğunlaştığı kara noktalarda mutlaka ek tedbir ve önleme çalışmalarının yapılması gerektiğini de bildiren Keskin; “Kurban Bayramı öncesinde Karayolları ve ilgili tüm kurumlar; özellikle yapımı ve bakımı devam eden yollarda işaret ve yönlendirme levhaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeli ve eksikliklerini bayram öncesinde gidermeli.
Bayramlarda ve normal şartlarda kazaların yoğunlukla meydana geldiği kara noktalara özel uyarıcı işaret ve yönlendirme levhaları konulmalı.” dedi. “ Polisin kendisini sürücüye göstermesi, radar başında oturmasından daha etkilidir
Gündem, 27 Ağustos 2017 07:36
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
