30 yıllık eğitimciye ev hapsi verildi
Eğitim, 29 Ağustos 2017 05:33
KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra yaptığı eylemler gerekçe gösterilerek ev hapsine çarptırılan 30 yıllık Edebiyat öğretmeni Erdoğan Canpolat ev hapsini “ Evimiz cezaevi, biz gardiyan oluyoruz kendimize” diye tarih ederken, tek çarenin iktidara karşı olanların birleşmesi olduğunu söyledi.
Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen binlerce eğitimciden biri olan 30 yıllık Edebiyat öğretmeni Erdoğan Canpolat, 29 Ekim’de 675 sayılı KHK ile ihraç edildikten sonra, ev hapsine çarptırılıncaya kadar meydanlarda adalet arayışını sürdürdü. Malatya’da ihraç edilen 46 KESK’li arasında eşi ile birlikte yer alan Canpolat, yıllarca Edebiyat öğretmenliği yaptığı Malatya Gazi Anadolu Lisesi’nden bir gecede yayınlanan KHK sonucu işsiz kaldı.
120 GÜNLÜK EYLEMDE 105 GÜN GÖZLATI
İhraç edildikten sonra ki süreçte Emeksiz Meydanı’nda hafta içi her gün ‘ İşimi geri istiyorum’ diyerek oturma eylemi yapan ve neredeyse her gün gözaltına alınan Canpolat, 120 gün yaptığı oturma eyleminin 105 günü gözaltına alındı. Oturma eyleminin sadece son iki haftasında gözaltına alınmadığını söyleyen Canpolat, bunun nedenini şu sözlerle ifade etti : “ Son iki hafta gözaltına alınmadık. Daha sonra öğrendik ki 75 gün üst üste gözaltına alınma durumunda meğer Gıenes Rekorlar Kitabı’na girebilirmişiz. Daha sonra gözaltına almaya devam ettiler” şeklinde anlattı.
NURİYE VE SEMİHTEN İLHAM ALDIK
Gözaltına her alındıklarında Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesildikten sonra serbest bırakılan Canpolat, 4 arkadaşları ile birlikte 25 bin para cezası aldıklarını ve bu cezalarla tek amacın ekonomik olarak tamamen çökertilme olduğunu ifade etti. Canpolat oturma eylemlerinin daha çok yine onlar gibi ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemlerinden güç aldıklarını ve ülkedeki sessizliğe inat ses çıkarıp adaletsizlik karşısında direnmek için başladıklarını dile getirdi.
Daha sonraki günlerde Malatya’daki eylemlerini sonlandırıp Ankara Yüksel caddesindeki eyleme katıldıklarını kaydeden Canpolat, buradaki eylemde 6 Temmuz günü 5 arkadaşı ile gözaltına alındığını ve 3 günlük gözaltından sonra ev hapsine çarptırıldığını, ev hapsinin cezaevinden yatmaktan daha kötü olduğunu söyledi.
EVİN HAPİSHANE, BİZ GARDİYAN OLUYORUZ
“Evimiz cezaevi, biz gardiyan oluyoruz kendimize” diyerek ev hapsini tanımlayan Canpolat, devletin ev hapsi ile tepkiyi biraz daha azaltmaya çalıştığını, ancak bununla birlikte özel alanların devletin kuralları ile yönetildiğini belirtti. Ev hapsinin bir başka amacının da cezaevlerinin dolmasından kaynaklı tercih edildiğine dikkat çeken Canpolat, “ Ev hapsinin kabul edilecek bir durum olmadığını düşünüyorum. Bunu yaşayarak daha iyi öğrendik. Ayağımda elektronik kelepçe var. Çok özel durumlar olmasa evden çıkamıyorsun. Belli saatlerde ancak izin alarak dışarı çıkıyorsun ve gittiğin yerden belge alıyorsun. Anlayacağınız çekilecek bir durum değildir” dedi.
Soruşturma aşamasında olmalarına rağmen kendilerine ev hapsinin verildiğini söyleyen Canpolat, “ Bizim daha iddianamemiz ve mahkeme günümüz belli değil ev hapsinin ucu açık ne zaman sonuçlanacağı belli değil. Belli bir süre olsaydı belki kendini ona göre programlardın. Savcı beyin ne zaman canı isterse” diyerek hapis hayatının ne zaman biteceğine dair bilgi sahibi olmadığını dile getirdi.
VALİ MERKEZE ÇEKİLDİ POLİS AMİRLERİ GÖZALTINA ALINDI
120 gün boyunca kendilerini gözaltına alan polislerin ve amirlerin FETO’dan gözaltına alındığını hatırlatan Canpolat, kendileri için gözaltı emrini veren Malatya Valisi’nin de merkeze çekildiğini belirtti. Geleceğe kaygı ile baktıklarını ancak her durumda direnmekten başka yolun olmadığını tekrarlayan Canpolat, direnmek ile yeni ihraçlara engel olacağını ve işe geri dönüşlerin mümkün olacağını ifade etti.
HER GEÇEN GÜN GERİYE GİDİYORUZ
İhraçlarla birlikte eğitim sisteminin de çöktüğünü söyleyen Canpolat, eğitimciler olarak günden güne gericileşen sistem karşısında kaygılandıklarını ve bu gidişata her birlikte dur demeleri gerektiğini söyledi. Canpolat, “Demokratik, bilimsel, çağdaş, anadilde eğitimi savunuyorduk. Bunları geliştirmek yerine daha da gericileşiyor. Bu süreç gittikçe geriye doğru gidiyor bunu durdurmak gerekiyor. Anadili geçtik, laik eğitimi geçtik. Bilimsel eğitimi geçtik.
Artık cihatların öğretildiği daha, gerici, daha insanları ayrıştıran insanları daha bölen düşünmeyi tamamıyla engelleyen sisteme gidiyoruz. Her geçen gün daha geriye gidiyoruz” dedi.
ÇARE, İKTİDARA KARŞI OLANLARIN BİRLEŞMESİ
Canpolat, son olarak HDP ve CHP’nin eylemlerini artık halkın tepkisinin sokağa taştığını ve bu durumun kendilerine umut olduğunu söyleyerek, “ Bu tepkileri ortaklaştırdığımız sürece, birleştirdiğimiz sürece ve daha fazla arttırdığımız sürece iktidara da, hükümete geri adım arttıracağımızı düşünüyorum. Biz birleşemezsek, mücadele etmezsek, iktidar bildiğini yapıyor ve çok daha kötü günler bizi bekliyor. Bu kötü günlere dur demek yine bizim elimizdedir.
Bunu için artık yapay ayrımlara gerek yok. İki saf vardır. iktidar ve ona karşı olanlar. Çare, iktidara karşı olanların birle birleşmesidir” dedi.
Eğitim, 29 Ağustos 2017 05:33
Yorumlar (0)
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
