Bir yere gelmek için hırsızlık yapılmaz.

Siyaset, 01 Aralık 2017 00:16

Bir yere gelmek için hırsızlık yapılmaz.

Arguvan chp ilçe başkanlığı kongresinde haksız ve fazla delege yazımlarına tepki gösterildi  

 

 

97 delegenin olduğu, yalnızca dört delegenin katılamadığı, misafirlerinde olduğu kongrenin en fazla 65-70 kişinin oturup izleyebileceği  Arguvan Belediyesi toplantı salonunda yapılması Arguvan halkının dikkatini çekerken olayı manidar olarak değerlendirdiler.
Arguvan Belediyesinde 29.11.2017 Çarşamba günü yapılan Kongre’de adaylardan Ali Hasan Çakır, 40 oy aldı mevcut Başkan Ulaş Çopur ise 52 oy alarak yeniden ilçe başkanı seçildi. Bir oy geçersiz sayıldı, dört delegede seçime katılmadı. Kongre’de yapılan çok ciddi eleştiri ve suçlamalara bulunulurken mevcut il ve Arguvan ilçe başkanı ne de belediye başkanının cevap verecek hallerinin olmadığı gözlendi.

Kongrede fazla delege ve tüzük ve yönetmenliklere aykırı delege yazma suçunun Genel Merkeze atılması tepkilere neden oldu. Bunlar CHP’ye zarar verici girişimlerdir. Bir yere gelmek için ’de hırsızlık yapılmaz, Yaparsınız, Yazarsınız da belki seçimi de kazanırsınız peki AKP’den farkınız ne olur denildi. Eleştirilere, konuşma yeri olan Kongrede hiçbir cevap verilemedi.

Kongrede yapılan kayıt altına da alınan konuşmalar alıntılar.

      İlk olarak söz alan mevcut ilçe başkanı ve tekrar aday olan Ulaş Çopur konuşmasında “ Birliğin olmadığı yerde dirlik olmaz. Bizim her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacımız var. Kongremiz birbirini yiyen süreç değildir. Kongre sonunda yine el ele, kol kola çıkacak bir anlayışı partimize hâkim kılmak zorundayız. Bizler bireysel gelecek hesabı yapmadan siyaset yapmak zorundayız.

    Siyaset hizmettir, kavga değildir. Konuşacağız, tartışacağız ve doğruya ulaşacağız. İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, diğerine sağır. Kulakları bütün çağrılara kapalıdır. Ne yazık ki bazılarımız çözümün bir parçası olmak yerine sorunun bir parçası oluyor, Soruna odaklanıyor, çözüm önemli değil. Hoş ortada bir sorun da yok.

     İlçe Başkanlığını yürüttüğüm 2 yıl boyunca bunu dile getirirlerdi. Bugün beni eleştirenler bir gün olsun partimize gelip herhangi bir eleştiri yapmamışlardır. Ne zaman gelip konuşmak istediler de, ne zaman bizden Arguvanlılar adına talep ettikleri bir şeyler oldu da biz  yardımcı olmadık. Hatta ve hatta bazı arkadaşları bir gün olsun partimizin herhangi bir etkinliğinde görmedik.

     İlçe Başkanlığına Yeniden aday olduğumu açıklamak için Arguvan Belediyesinde vermiş olduğumuz kahvaltıyı eleştiriyorsunuz, Arguvan Belediyesi hepimizin belediyesi dilekçe verirsin kullanırsın problem nedir ? Diğer siyasi partilerde burada bulunduğumuz alanı zaman zaman kullanmıştır. Ama bizler diğer siyasi parti mensubu beyefendilerin yaptığı gibi kongrelerine, çalışmalarına müdahil olmuyoruz. İnsanları yönlendirmiyoruz, karalama kampanyası yürütmüyoruz.
Ülkede yolsuzluk var, yoksulluk var, işsizlik var, terör var, gelecek kaygısı var, Adalet yok, Özgürlük yok, oturup bunları konuşmalıyız, bir adım ileri gidelim diye çalışmalıyız. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım görevde bulunduğumuz süre içerisinde partimiz için çalıştık.” dedi
    Daha sonra Arguvan CHP ilçe başkan adayı Hasan Ali Çakır söz alarak İçinde bulunduğumuz olumsuz koşullar hepimize ağır sorumluluklar yüklemiştir.
    -Bu nedenle parti içi kısır çekişmelerden sıyrılarak siyaset yapma biçimimizi ve dilimizi değiştirmeliyiz.
-Bütün enerjimizi yerelde ve genelde iktidar olmak için harcamalıyız. Yeniliklere ve değişimlere açık olmalıyız.

     Partimizin Arguvan’da birinci olma rahatlığıyla hareket edilmemelidir. Oylarımızı partiyi güçlendirerek daha yükseklere taşımalıyız.

    Cumhuriyet Halk Partisinde bir gün önce partiye üye olanla, 30 yıldır partide üye olan arasında fark olmamalı Cumhuriyet Halk Partisine konulan her emek yüce ve değerdir.
     Partimizin hukuk ve tüzüğüne de aykırı olan haksızlıkların karşısında Arguvan Cumhuriyet Halk Partililerin ellerini vicdanlarına koyarak doğru karar vereceklerine yürekten inanıyorum. 
    Biz bireyin çıkarlarını düşünmeden toplum çıkarlarını ön planda tutarak kişinin değil Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olarak yola çıktık. Hiçbir söylem ve dedikodu bu gerçeği değiştirmeyecektir.

    Değerli Partililerimiz, partimizin kongre sürecine girmesi ile başlatılan delege seçimleri demokratik bir yöntem ile yapılmış gibi görülse de delege listelerinin ortaya çıkmasıyla bunun böyle olmadığı net olarak görülmüştür.
    Listeleri temin edip kontrol ettiğimizde sekiz mahallemize (Narmikan, Parçikan, Karababa, Bahçeli, Çiftlik, Güveçli, Hakverdi ve Yürektaşı ) hiç seçim yapılmadan başka mahallelerdeki üyelerden bu mahallelere delege yazılmıştır. Oysaki bu mahallelerin beşinde üyemizde bulunmaktadır. Sözlü itirazımız sonucunda dört mahallede mevcut üyelerden delege yazılması sağlanmıştır.
    Ayrıca seçim yapılan dört mahallemizde (Tepebağ, Yenimahalle, Bahçelievler, Yukarı Sülmenli) seçilmiş olan delegelerimize birer tane yine kendi belirledikleri üyelerden delege yazarak ilçe seçim kuruluna liste teslim edilmiştir. Listeye bakıldığında bu ilavelerin alfabetik sırada olduğu halde sonradan yazılan delegeler isimleri aralara serpiştirilerek gizlenmeye çalışılmıştır.
     Bu ilave delege yazımlarının Genel Merkez tarafından düzenleme yapılması nedeniyle yapıldığı açıklaması yapılmıştır, delege yazımları tüzüğümüz ve yönetmeliklerimize tamamen aykırıdır. Kaldı ki Genel Merkezimiz ülkemizde yaşanan bu kadar sorun var iken bunları bir kenara bırakıp Arguvan’daki delege seçimi için düzenleme yaptığı iddiası sizce ne kadar inandırıcı olmuştur.
Partimizin Malatya’da en önemli kalesi olan Arguvan’da partimize yakışmayan partimiz tüzük ve yönetmeliklerine aykırı hareket edilmesi partinin geleceğine, iktidara yürüme gayretine zarar verici girişimlerdir.
    Değerli delegelerimiz, bizim hiç kimse ile şahsi bir davamız yoktur. Meselemiz Arguvan’ın-Türkiye’nin- Cumhuriyet Halk Partisinin geleceğidir. Arguvan’da Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde bir değişiklik olması yönünde kamuoyundaki beklentiyi biliyor ve bu inançla yola çıktım.
     Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanını temsil eder, Kimsenin bu mevkiye küsme derdi olmamalı, ancak bu mevkideki kişilerinde görevini layıkıyla yapmaya özen göstermelidir.
     Kahvaltılı Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı adaylık açıklamasının ve Kongremizin Arguvan’da başka mekânlar var iken Arguvan Belediyesi’nde yapılmasını da sizlerin takdirine bırakıyorum.
Söyleyecek çok sözümüz yapacak çok işimiz var.” dedi

Daha sonra eski CHP il genel meclis üyesi ve il yönetim kurulu üyesi Mustafa Mengüç söz alarak özellikle il başkanının ve Arguvan da ki yöneticilerin ortaklaşa yaptıkları usulsüzlükleri sert bir dille eleştirdi.

     Mustafa Mengüç yaptığı konuşma da  “  Eksik ve doğruları kongrede konuşacağız, bir olacağız, diri olacağız hep ileriye, işimize bakacağız.
    Dürüst olmamız gerekiyor birbirimize saygılı olacağız, bunları da önce kendi içimizde ve kongrede yapacağız, eksikleri kongrede tartışacağız. Belediye Başkanı CHP’li Belediye Başkanı tüm ilçemizin Belediye Başkan’ı ilçenin Belediye Başkanı herkese eşit mesafede, eşit uzaklıkta olmalı, hiç kimsenin Belediye Başkanının arkasına sığınıp siyaset yapmamalı.

     Kim ki burada ilçe Başkanı seçilirse seçilsin Belediye Başkanına rakip seçilmeyecektir Parti yönetici seçilecek,  Birlikte çalışıp kol kola kardeşçe partisini güçlendirmeye,  oylarını artırmaya gayret edeceklerdir. Kimse kimsenin adamı değildir bu mücadele ülkemize 2019 yılında AKP iktidarından nasıl kurtuluruz mücadelesidir.
    İlçe Başkanı olmak için günahlarımıza CHP genel merkezini ortak etmeyeceğiz, Milletvekilini karıştırmayacağız o bizim için TBMM’de gereken mücadeleyi veriyor,  kendisine yakışına yapıyor. Genel Başkanımız 25 gün ülkeye Adalet gelsin diye yürüdü, yoruldu anlattı, fakat bunu anlamayan partimiz yöneticileri var.
Bir yere gelmek için hırsızlık yapılmaz.

Kongre sürecinde delege listesi çıkaracak, daha sonra listeyi değiştireceksin suçunu Genel Merkeze atacaksın, Genel Merkez sanki ülkeyi Arguvan ilçe Başkanlığı kurtaracak aman bana fazla delege yazınımı diyecek kime inandıracaksınız bunu.
Sandık koyacak seçim yapacaksın,  geri dönüp ya seçimi kaybederim korkusuyla kendilerine yakın olanları yazacaksın.  Arguvan’ın kaç delegesi olacağı parti tüzüğümüzde bellidir yıllardır Malatya İl başkanlığı yapan İl Başkanı burada mahallerde aday bile olmayıp, oylamaya katılmayan kişileri delege yazacaksın.

Yaparsınız, Yazarsınız da belki seçimi de kazanırsınız peki AKP’den farkınız ne olur.
     O da seçim sandık kurup seçim yapıyordu, kaybedeceğini anlayınca elektrikleri kesip suçu kediye atıyordu, karanlıkta oyları değiştiriyordu. Sizde sandık kurup seçim yapıyorsunuz baktınız olmadı kılıfına uydurmaya çalışıp delege yazıyorsunuz oy pusulası ve seçim tutanaklarını değiştirip fazla delege yazıyorsunuz, suçu genel merkeze atıyorsun.
Bunun yerine gidin o delegeye ikna edin seni başkan seçsinler
    Eğer bu şartlarda seçilirsen şaibelisin, suçu da temiz delegelere atmayacaksın, ortak etmeyeceksin. Biz haksızlığınızla mı uğraşacağız, sizin gibi yöneticilerin bu partiye kaybettirdikleri oyları geri getirmek için mi uğraşacağız.
   İl başkanı sizlere süreci eksik anlatıyor aynı 2017 kitapçığı bizde de var ulaş hanıma da gelmiştir, bizde okuyoruz fazla delegeleri yazarsan hangi kanuna, hangi tüzüğe hangi genelgeye ve genel merkez görüşüne uygun yazdınız, açıklayın da bizde ikna olalım.
Bir şey yapılırken seçim korkusuyla yapılmaz,  parti tüzük ve yönetmenliğine uygun yapılmalıdır.
     İlçe başkanı parti kimsenin babasının malı değildir demiş çok da güzel demişsiniz.   Ama size baba malı gibi gelmiş, miras gibi görüyorsunuz, size öyle geliyor eşinizden devraldınız, devam etmek istiyorsunuz inşallah ileride çocuklarınızda devredersiniz. 
     Genel merkezden bilgilenerek yaptık diyorsunuz, İl Başkanı burada eğer Genel Merkez bu konulara karışıyorsa, siz bunlara talimat vererek delege artırıyorsanız bunu açıklayın kongre üyeleri olarak bizde bilgi sahibi olmak istiyoruz.Arguvan chp ilçe başkanlığı kongresinde haksız ve fazla delege yazımlarına tepki gösterildi  

 

 

Siyaset, 01 Aralık 2017 00:16

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülüyor!

Ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülüyor!

Ünlü Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuşu’dan Görkemli Defile!..

Ünlü Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuşu’dan Görkemli Defile!..

40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret