CHP İL KONGRESİNE GİDERKEN

Siyaset, 18 Aralık 2017 04:27

CHP İL KONGRESİNE GİDERKEN

 

 

23 Aralıkta yapılacak olan CHP il kongresine az zaman kala partide az da olsa heyecansızda olsa hareketlenmeler başladı.

Günler önce kendi iradesi ile “ aday olmayacağım “ diyen mevcut il başkanını bu gün vekilin perde arkası değerlendirmesi ve destek vermesi sonucunda olacak ki 13 ilçe başkanı ve belediye meclis üyelerinin açıklaması ile ibre mevcut il başkanını aday göstermekten yana harekete geçti.

Mevcut il başkanı 6 yıllık süreçte vekil ile birlikte girdiği yönettiği tüm seçimlerde perişan olmuş her seçimde de oyları hep düşürmüştür. Gelecek seçimlerde de başarılı olma şansı olmadığına göre neden böyle bir karar aldıkları Malatya kamuoyunca çok tartışılacak ancak iş işten geçmiş olacak. Çünkü önümüzde 2019 yılı itibarı ile şayet erkene alınmaz sa üç seçim yaşayacağız. Yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı yani parlamenter sistemini yıkılarak tek adamın yönettiği bir Türkiye.

Yerl ve genel seçimlerde tabii ki çok önemli ancak Cumhurbaşkanlığı denilen tek adamı belirleme seçimi Türkiye nin var olma sisteminin yok olma seçimidir. Ve çok çok önemli bir seçimdir.

16 Nisan da ki birlik beraberlik asgari müştereklerde yani Cumhuriyet ve demokraside birleşerek hareket etmek gerekir. Bunun için de tüm siyasi partiler gibi CHP nin de bilgili birikimli örgütçü ve örgütlemeyi yapan yapabilecek insanlara başkanlara yöneticilere çok ciddi anlamda ihtiyaç var.

Keşke Mevcut başkanı aday gösterecek olan başkan ve belediye meclis üyeleri bu kararlarını bir kez daha gözden geçirse diye düşünüyorum yok sa da yapacak bir şey kalmaz.

**********

  KİRAZ İÇİN ORTAK AÇIKLAMA

 

Yapılacak İl Başkanlığı kongresinde yeniden aday olmayacağını açıklayan İl Başkanı Enver Kiraz’a parti içerisinde ‘yeniden aday ol çağrıları’ yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, Kiraz ile görüştüklerini ve kendisinin de kabul ettiğini söyledi.

Yeniden İl Başkanlığına aday olmayacağını açıklayan CHP İl Başkanı Enver Kiraz’a, tekrar aday olması için parti delegeleri ve ilçe başkanları çağrıda bulundu. Kiraz’a destek için İl Başkanlık binasın toplanan CHP İlçe teşkilatı seçimde adaylarının Kiraz olduğunu belirtti. 23 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan İl Başkanlığı kongresinde Kiraz’ın aday olup olmayacağı da merak konusu.

“KİRAZ, KABUL ETTİ”

İl başkanlığında toplanarak teşkilat adına açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, “Ülkemizde olan bitenleri hep birlikte görüyor ve izliyoruz. Bu süreçte CHP’nin Türkiye’yi yönetme heyecanı ve umudu olduğunu düşünüyoruz. Haktan, emekten, barıştan sevgiden yana iktidar olabilmek için bu zor süreçte herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyorum. Geleceğe umutla bakmak için umudu yarınlara taşımak için kimseyi ötekileştirmeden birleştirici olmak yerel siyasetçilerin alt birleşeni olarak Enver Kiraz’ın İl Başkanlığına aday olmasını talep ettik. Sayın başkan ile konuştuğumuzda bunu kabul ettiğini beyan etti. Meclis üyeleri olarak Enver Kiraz’ın İl Başkalığını destekliyoruz. Bizim için parti de onurlu görev; CHP’nin üyesi olmaktır. Onun haricindeki bütün görevler gelip geçicidir. Aday olacak tüm arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz” dedi.

13 BAŞKANDAN KİRAZ’A BÜYÜK DESTEK

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Ahmet Pektaş ise Kiraz’ı ikna ettiklerini dile getirerek şunları söyledi: “13 İlçe Başkanı adına Yeşilyurt İlçe Başkanı olarak bu açıklama yapıyorum. Bizim partimizde yani Türkiye'nin birleştirici gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde verimliliğin esas olduğunu her zaman ifade ettiğimizi belirtiyorum. Bu bağlamda mevcut il başkanımızın verimliliğin esas olduğunu partimize katacak hala çok şeyi olduğunu 13 ilçe başkanı adayı açıklıyorum. Bu bağlamda daha önce kendisi başkanlığına aday olamayacağını açıklanmamış olsa da, Biz 13 ilçe başkanı olarak kendisiyle yaptığımız görüşmelerde olumlu netice almış ve kendisini ikna etmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda Cumartesi günü yapılacak olan kongremizde yeniden kendisini adayımız olarak gösteriyor ve kendisini buradan desteklediğimiz açıklıyoruz. Cumartesi günkü kongremizde Enver Kiraz İlçe Başkanlarının adayıdır. Buradan Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.”

“KİMSEYE YASAK KOYMADIK”

Pektaş, bir basın mensubunun bu açıklamanın diğer adayların önünü kestiği yönündeki açıklamasına da, “Şimdi biz insanlara aday olmayın demedik. Sadece 13 ilçe başkanı kolları başkanlığına aday olmadığını söyleyen bir arkadaşımızı ikna ettiğimizi, partimizde verimliliğin esas olduğunu ve bu kapsamda bizim için kişilerin önemli olmadığını kurumun esas olduğunu ortaya koyduk. Ayrıca yapmış olduğumuz açıklamada diğer adayların aday olmasını engelleyici bir cümle kullandığımı zannetmiyorum. Bu kapsamda kimseye yasak da koymadık. Herkes tabii ki de aday olacak. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de demokrasinin kaynağıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye demokrasisinin ana şalteridir. Herkes bunu bilsin ve özellikle şunu söylüyorum ki biz demokrasi adına

örnek olacak bir partiyiz. Biz Türkiye’yi tek partiden çok partilere taşımış olan lokomotif bir gücüz. Bu kapsamda demokrasimize yeniden bir şeyler katmak adına biz bu açıklamayı yaptık” şeklinde konuştu.

*******************

HASAN BÜLENT ÖZKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

23 Aralık 2017’ de gerçekleştirilecek olan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı için yapılacak olan kongre nedeniyle adaylarla adaylık açıklamalarına hız verirken, bu kapsamda Hasan Bülent Özkan’da, il başkanlığı için adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı.

CHP Malatya il binasında, adaylığını duyuran Özkan, adaylık kararının, “hiçbir kişisel hesap, hırs ve ihtiras içermemektedir, gelecekte de içermeyecektir” diyerek şu açıklamalarda bulundu; “Değerli Malatyalılar, Malatya Dışında Yaşayan Hemşerilerim ve Cumhuriyet Halk Partili Yol, Kader Arkadaşlarım, Sevgili Dostlarım; Bugün katılımınızla onurlandırdığınız bu toplantıda kardeşliğimizi pekiştirmek adına sevgi ve emeğe talip olduğumuzu geçmiş ve gelecek kuşaklar köprüsünü inşa edip sevgiyi birliği iriliği diriliği sağlamak üzere yola çıktığımızı sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak için buradayız.

Büyük bir aile olan doğduğum, doyduğum, yaşamaktan büyük keyif ve onur aldığım, doğasını sevdiğim, havasını kokladığım, çocuklarımı büyüttüğüm, değişik alanlarda hizmet verdiğim, dostluğu, huzuru gördüğüm Malatya’mızın Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını adaylığımı açıklamaktan gurur ve onur duyuyorum.

Son 1 yıldır görüştüğüm birçok partili büyüğüm, yaşça büyüğüm, partimizin her kademesinden uzun yıllardır tanıştığım partililerim, Üniversitemizin değerli akademisyenleri, Çiftçileri, genç arkadaşlarım ve dostlarım bu kararın alınmasında en büyük etkenlerdir ve bu karar hiçbir kişisel hesap, hırs ve ihtiras içermemektedir, gelecekte de içermeyecektir.

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, her birinizin desteğine ihtiyacım var. Her dönemde her birinizin nasıl özveriyle çalıştığının canlı tanığıyım. Şunu çok iyi biliyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, halkımızın omuzlarında yükselmiş Cumhuriyeti kuran partidir. Kadroları zengindir, birikimlidir, ilkelidir ve dürüsttür. Barışın, kardeşliğin teminatıdır.

 

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, değerli Malatyalılar “sevgi emek ister” biz bu emeğe ve sevgiye büyüklerimizin bize öğrettiği kardeşlik, sevgi nizamı içerisinde başarı ve yükselme için adayız ve artık, birlikte gerçekten hep birlikte Malatya için Emek Verelim diyorum. Bu samimim emeklerin karşılığını kesinlikle alacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle katılımlarınızla onurlandırdığınız bu özel gün için şükran ve minnetlerimi sunuyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor ve daha yüksek bir sesle diyorum ki; Dünyada başka bir Malatya yok, bu değer bizim, bu hasret, bu özlem bizim, bu parti bizim, Allah Yardımcımız Olsun.”

 

 

Siyaset, 18 Aralık 2017 04:27

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülüyor!

Ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülüyor!

Ünlü Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuşu’dan Görkemli Defile!..

Ünlü Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuşu’dan Görkemli Defile!..

40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret