CHP il başkanları: Barışı savunmak için Diyarbakır' a geldik
Siyaset, 26 Şubat 2018 06:55
CHP'nin Samsun, Edirne ve Konya İl Başkanları ile PM üyesi Yıldırım Kaya Diyarbakır'da temaslarda bulundu.
Diyarbakır’da batı illerinden gelen il başkanlarıyla Kürt sorununun çözümü noktasında çeşitli kesimlerle temasta bulunan CHP’nin PM Üyesi Yıldırım Kaya Evrensel’e konuşarak, savaş politikasının ne Afrin’ de ne de başka bir yerde çözüm olmayacağını söyledi. Barışın gerçekleşmesi için Diyarbakır’a geldiklerini söyleyen Kaya, “Komşularıyla sorun yaşayan bir ülke kendi içinde de barış içinde yaşayamaz” dedi.
“Eşit koşullarda birlikte yaşam” konulu panel düzenleyen CHP Samsun İl Başkanı Tufan Açıkgöz, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya kentette çeşitli kesimlerle temaslarda bulundu. CHP’lilerle barış ve kardeşliği konuştuk.
Yıldırım Kaya - CHP PM Üyesi
Türkiye’nin kendi birliği ve bütünlüğü içinde bir arada yaşamı kendi insanına sunmak zorunda olduğunu söyleyen CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, “Eğer Türkiye bölünmesin isteniliyorsa bunun birinci kuralı bir bütün olarak eşit koşullarda bir arada yaşamı tüm olanaklarıyla devlet olarak sağlamak zorundayız. Eğer bu yapılamıyorsa siz yurttaşınıza eşit koşullarda yaklaşmıyorsanız; hak, hukuk, adalet çerçevesinde ortak bir yaşamı vaat etmiyorsanız, insanlar ister istemez huzursuzluğu yaşar ve yaşatır” dedi.
‘DİYARBAKIR’A GELİP NEDENLERİ GÖRMEK ZORUNDAYIZ’
Savaş çığırtkanlığının olduğu yerde barış sesi çıkarmanın zor olduğunu bildiklerini belirten Kaya, “Biz burada yaşamı, özgürlükleri savunmazsak, dayanışma içerisinde bir arada duruşu sağlamazsak, Türkiye’de birliği ve bütünlüğü sağlayamayız. Bölünür bu ülke.
Samsun’dan, Konya’dan, Edirne’den Türkiye’nin dört bir yanından bu sorunu farklı bir şekilde yaşayan illerden arkadaşlarımızla bu araya geldik. Samsun’a, Konya’ya, Edirne’ye şehit cenazesi geldiğinde anaların yüreği nasıl yanıyorsa ve binlerce kişi ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ diyerek kendi şehidine sahip çıkıyorsa, Diyarbakır’a gelip bunun ‘neden ve niçin’ lerini görmek zorunda. Buradaki anaların da yüreğinin yandığını hmek zorundayız” dedi.
GERÇEK BİR ÇÖZÜM SÜRECİ ŞART
“Biz meselenin konuşularak gerçekten bir çözüm süreciyle gündeme getirilerek bitirilebileceğini düşünüyoruz” diyen Kaya, “Silahın çözüm olmadığını 40 yıldır silahlı mücadele yürüten örgütler de görmüş olmalılar. Artık silahların susması gerektiğini, barışın konuşulması gerektiğini düşünüyoruz.
Bunun için de PKK’nın silah bırakması ve emperyalist güçlerin bölgedeki bütün oyunlarını altüst edebilecek bir hamleyi yapması Kürtler, Türkler ve Türkiye için bir kaçınılmazdır. Biz de barışın gerçekleşmesini savunmak için buradayız” dedi.
‘DEVLETİN GÖREVİ KAN VE GÖZYAŞINI DURDURMAK’
Savaş politikasının ne Afrin’de ne bir başka yerde çözüm olmayacağını daha önce gördüklerini söyleyen Kaya, “Binlerce insanın hayatına mal olabilecek bir işten vazgeçmeliyiz. Her bir askerin ölümü bu toplum için büyük bir kayıptır. Eğer buradaki toplumlar ‘benim akrabalarım orada öldürüyor’ duygusuna girmişse, hızla bunun önüne geçilmesi lazım.
Bence Türkiye’nin hızla yapması gereken iş komşularla sıfır sorun noktasına dönmektir. Komşularıyla sorun yaşayan bir ülke kendi içinde de barış içinde yaşayamaz. Dolayısıyla sınırlarımızda da kendi ülke topraklarımızda da kan ve gözyaşını durdurmak devlet yetkililerinin birinci görevidir” dedi.
Tufan Açıkgöz - CHP Samsun İl Başkanı
‘ÖZGÜRLEŞME VE DEMOKRATİKLEŞME MÜCADELESİ VERMEK ZORUNDAYIZ’
Ülkenin yeniden özgürleşmesi ve demokratikleşmesi için mücadele etmek zorunda olduklarını söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Tufan Açıkgöz, “Sadece etnik sorunları değil bölgeye has ekonomik sorunları da el birliği ile çözmek zorundayız. Ancak yıllar yılı konuşulmaya konuşulmaya nasırlaşmış sıkıntılar var. Ama her şeye rağmen bu mücadeleyi yapmalıyız.
Barış demek suç olabilir mi? Toplumun özgürleşmesi, demokratikleşmesi diyoruz.
Diyorlar ki; ‘Ülke demokratik değil mi?’ Değil tabi ki. Bir demokratik ülkede AKP Genel Başkanı kendi belediye başkanına ‘sen çekil’ diyor istifa ettiriyor. Kendi belediye başkanlarına bunu yapan adam diğer partilere neler yapmaz. Yapıyor, görüyoruz. 2019 yılında sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da bir mesaj vermeliyiz. Biz tek adam rejimine teslim olmayacağız” dedi.
Fevzi Pekcanlı - CHP Edirne İl Başkanı
AMAÇ BARIŞIN SAĞLANMASI
Diyarbakır’da birçok kurumla görüşmeler yaptıklarını, izlenimlerini raporlaştıracaklarını söyleyen
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, amaçlarının barışın sağlanması ve eşit yurttaşlık koşullarının yaratılması olduğunu ifade etti. “Edirne’den buraya savaşı simgeleyen zeytin dalı getirmedim. Barışı simgeleyen zeytin dalı getirdim” diyen Pekcanlı, “Ben Diyarbakır’a gelebiliyorsam bütün Diyarbakırlılarda Edirne’ye gelebilmeli” dedi.
Barış Bektaş - CHP Konya İl Başkanı
‘MEZHEP ANLAYIŞI BIRAKILMALI’
Suriye’ye mezhep eksenli bakılmasından kaynaklı Türkiye’nin bugünlere geldiğini söyleyen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Suriye’de uygulanan yanlış politikaların Türkiye’ye de sıçrayabileceği uyarısında bulundu. Bektaş, mezhep anlayışının bırakılarak Türkiye’de yaşayan herkesin yerli ve milli sayılması gerektiğini söyledi.
Haber; İnanç YILDIZ
Siyaset, 26 Şubat 2018 06:55
Yorumlar (0)

KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K

MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR

AGBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMI: İRAN ÖZBEKISTAN...VS

HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ

TURGUT ÖZAL KARAKUCAK GURESLERİ BASLIYOR

ARGUVANLI ÖGRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ

Anadolu’dan Çıkan Lezzet Hikâyesi Ulusal Markaya Dönüşüyor

CHP MALATYA 39. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AGBABA " REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN "

ARGUVAN BELEDIYESINDE YENI BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI GOREVE BASLADI

MALATYA HEKIMHAN'LILAR ANKARA'DA PILAV KAŞŞIK'LATTILAR

HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
