HDP ARGUVAN VE YAZIHAN'DA SEÇİM BÜROSU AÇTI
Siyaset, 17 Mayıs 2018 07:50
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tarafından Arguvan ve Yazıhan’da seçim büroları açıldı. HDP heyeti tarafında ilçe merkezlerinde bulunan esnaflar ve Yurttaşlar ziyaret edildi.
Malatya’da ilk seçim bürosunu açan parti HDP oldu.
24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Milletvekilliği seçimleri için seçim ziyaretlerini gerçekleştiren HDP Malatya İl örgütü Yazıhan ve Arguvan ilçesini ziyaret etti ve ilçelerde seçim büroları açtı.
“Aleviler ve Kürtler hep kimlik mücadelesi verdi”
Aleviler ve Kürtlerin tarih boyunca hep kimlik mücadelesi verdiğini vurgulayan HDP İzmir Milletvekili Müslim Doğan; “Çok ağır koşullar yaşamaktayız. Bu ağır koşullar altında gelip sizlerle burada buluşmak, partimiz adına onur verici bir olaydır. Bende Alevi bir yurttaş olarak, PSAKD eski genel başkanı olarak Arguvan’a ziyaret benim için çok önemliydi. Dersim kadar önemliydi, Arguvan ne ise Dersim öyle. Böyle bir coğrafyayı ziyaret etmekten büyük onur duydum.
Bu ağır koşulları hep birlikte yeneceğiz bertaraf edeceğiz ama çok ciddi bir süreçte olduğumuzu, ağır koşulların bize neye mal olabileceğinin de bilincinde olmamız gerek. Yıllarca Aleviler, Kürtler bu ülkede yok sayılanların hepsi, bir kimlik mücadelesi verdi.
Biz Aleviler, Kürtler, Osmanlının o feodal devletçiliğine karşı, Cumhuriyet bizlere yeni bir rejim olarak sunuldu. Her şeyin çözüleceği söylendi. 1919 tarihinde, Samsuna çıkılmadan önce Hacı Bektaşi-ı Veli kosnişine o zaman ki Cumhuriyetin kadroları gittiler dediler ki, ‘biz Osmanlıyı yıkacağız, bir Cumhuriyet fikriyatını ilk size açıklıyoruz siz Aleviler büyük bir özürlüğe kavuşacaksınız.
Tabi bu Kürtler için de söyledi. ‘Biz aslında ümmet toplumuyduk, Ama Kürtler orada hiçbir zaman temsil edilemedi bu Cumhuriyetle birlikte bir ortak fikriyatı’ ortaya çıkartıldı.
O zaman Cumhuriyetin kurucu idaresinin kadroları Mustafa Kemal aynen şöyle diyordu; ‘Bu vatan Kürtlerin ve Türklerin ortak vatanıdır. Aleviler içinde öyle diyordu’ Ama Cumhuriyet ilan edildikten sonra çok ağır şartlarla karşılaştılar. Kanunlar çıkartıldı, Âlimler yok sayıldı, yasalar çıkartıldı. Biz onları tarihe bırakacağız ama tarih bilincimizi sürekli gündemde tutmak şartıyla.
Bunlar geride kalmış olabilir, biz bir yüzleşmenin peşindeyiz. Madem burası bizim ortak vatanımız tüm halklarla, tüm inançlarla birlikte yaşamak zorundayız. Başka hiçbir vatanımız yoktur bizim” dedi.
“Kürtçeyi neden öğretmiyorsun”
“İngilizce, Almanca, Fransızcayı öğretiyorsun da Kürtçeyi neden öğretmiyorsun” ifadelerinde bulunan Doğan; “Ama Cumhuriyetin kazanımlarını da yok etti bu AKP rejimi. Var olan halkların, inançların sonucu kazanılan tüm değerler AKP tarafından askıya alınmış durumda. AKP iktidarı öyle bir rejim tesis etti ki, Kürtlerin, Alevilerin Ermenilerin, Çerkezlerin adı yok. Tek bir sistem kurmak istiyorlar. Türk İslam sentezi altında, ama aslında İslam hiçbir ilgisi yok bunların.
Bunlar dini iktidar aracı olarak kullanıyorlar. İnançlı ve dindar Yurttaşlarımızı kendi iktidarlarına alet etmek istiyorlar. Halkları ve inançları birbirlerine düşürmek istiyorlar. Bu ülkede artık bir şeye dur dememiz gerekiyor.
Biz burayı ortak vatan görüyoruz ve bu ortak vatanda eşit yurttaşlık istiyoruz. Alevi’si, Kürt’ü, Sünni’si inancını yaşayabilmeli ve kimliğini söyleyebilmeli. Ama bugünkü iktidar, Alevileri, Kürtleri asimile etmeye devam ediyor. Bakın daha dün bir Kürt Bayramıydı, ama Kürtler anadilinde eğitim göremiyor.
İngilizce, Almanca, Fransızcayı öğretiyorsun da Kürtçeyi neden öğretmiyorsun. Kürtçenin sizlere ne zararı var. Cem evlerini kapatıyor ve Cem evlerine cümbüş evi diyorsunuz. Aleviler bu ülkenin Yurttaşı değil mi? AKP’nin kurduğu karanlık sistem son noktaya geldi. Hayatımız, özgürlüğümüz, geleceğimiz iki dudak arasında. Biz bunu kabul edemeyiz. Yargı mensuplarının ceketlerinde düğme olmaz, ama yargı mensupları önlerinde düğme iliklemeye çalışıyor böyle bir şey olamaz. Yargı, Hukuk askıya alınmış durumda” şeklinde konuştu. Açılıştan sonra Arguvan belediyesine de ziyaret gerçekleştirildi.
“HDP En önemli parti durumunda”
Arguvan’dan sonra Yazıhan ilçesine geçen ve burada bulunan Yurttaşlarla da kucaklaşan Doğan; “Biraz önce Arguvan’daydık ve gerçekten çok büyük bir ilgi vardı. Bu süreci insanlarımız iyi okumuş, iyi kavramışlar. Çok ağır koşullardan geçildiğini hepimiz biliyoruz.
Devletin bu şiddeti ve politikasına karşı, tek adam rejimine karşı bir arada yeniden bir mücadele hattı açmış bulunuyoruz. Aslında 24 Haziran seçimleri baskın bir seçimdir. Ülkeyi yönetememenin ortaya çıkarttığı bir durumdur. AKP hükümetini 15 yıllık halklara ve inançlar zulmü öyle bir noktaya geldi ki, kurdukları Faşist gerici ittifak ile birlikte seçim kararı aldılar.
Ülke ekonomik, siyasi anlamda tamamen bir çıkmazın içerisinde bu çıkmazı Halklar, inançlar yeniden örgütleyerek, ülkede yeniden demokrasinin sağlanması için bir araya gelmiş bulunmaktayız. HDP iki ittifakın arasında kaldı, iki ittifaka rağmen HDP çok önemli bir yük üslendi ve Halkların inançlarının, ezilenlerin, yoksulların en önemli partisi durumuna geldi.” Dedi.
İlk seçim bürosu HDP’ den
Yapılan konuşmanın ardından Yazıhan’da bulunan seçim bürosunu açılışı gerçekleştirildi. Malatya’da ilk seçim bürolarını açan Parti HDP oldu. Parti heyeti daha sonra ilçe merkezinde bulunan mahalleleri ziyaret etti.
Arguvan ve Yazıhan’da gerçekleştirilen seçim bürosu açılışlarına ve ziyaretlere, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın yanı sıra HDP Malatya il örgütü aday adaylarından Mehmet Tuncel, Hüseyin Kılıç, Kemal Gedik, Birgül Doğan, Fatma Altaş ve parti yöneticileri ve partililer katıldı.
Siyaset, 17 Mayıs 2018 07:50
Yorumlar (0)
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
