Muharrem İnce Malatyayı ince ince salladı
Siyaset, 03 Haziran 2018 15:23
“Malatya demek İnönü, Özal, kayısı demektir” “OHAL kaldırılacak”
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce il il dolaşmaya mitingler yapmaya devam ediyor.
2 Haziran günü Nevşehir Adıyaman ve Malatya da çok önemli ve kalabalık vatandaşların heyecanı ile mitinglerine devam etti.
Muharrem ince çok hızlı başladığı ve çok yol alarak devam ettirdiği Malatya mitinginde 20 – 30 binlere hitap etti. Bu sayı daha da fazla olurdu ancak Adıyaman da geç gelinince ve oruç ve yağmuru da üzerine koyduğumuzda haklı olarak bazı vatandaşlar ısrarla birkaç saat beklemesine rağmen bazıları ayrılmak durumunda kaldılar.
Malatya büyükşehir belediyesi yanında ki alanın hınca hınç dolu olan meydanda ki mitinginde vatandaşlara hitap eden İnce, “Bugün çok farklı bir kentte olduğumu biliyorum. Bugün Türkiye’de sadece bir vilayetten iki cumhurbaşkanı çıktığını biliyorum. Malatya demek İsmet İnönü demektir. Malatya demek Turgut Özal demektir. Malatya demek kayısı demektir ama kayısı sadece bir meyve değildir. Kayısı gelinlik kızın çeyizidir, kayısı öğrencinin harçlığıdır. Kayısı anaların geçim kaynağıdır, mutfaktaki yemektir. Şunu unutmayınız ki alan bazlı desteklemeyi kayısıda mutlaka yapacağız” derken damardan girerek Malatya halkının gönlüne köprü kurdu ve AKP nin kalesi gibi görünen Malatya yı yaptığı espiriler ve yapacağı işleri arka arkaya sayarak ince ince salladı.
“APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM”
2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i sert bir dille eleştiren İnce, şunları söyledi:
“Sayın Erdoğan benim hemşerim burada bir iftar veriyor. İftarda arkada partisinin reklamları, kürsüye çıkıyor ve bana ‘çırak’ diyor, beni eleştirmeye başlıyor. Beni eleştirirken, eleştirebilir. Tabi ki eleştirecek. Hiç itirazım yok. Ben onu, o da beni eleştirecek. Ama o sıkışınca hemen mahkemeye gidiyor ben gitmeyeceğim. Bana laf söylerken orada bir general alkışlıyor. TOBB Başkanı, TESK başkanı alkışlıyor. TSK milletin silahlı kuvvetleridir. Erdoğan’ın emir eri değildir.
Silahlı kuvvelerin disiplin kanununun 20.maddesi silahlı kuvvetleri mensupları siyasi faaliyetlere katılamazlar. Şimdi soruyorum; sayın general sen orada alkış yapıyorsun. 24 Haziran’da Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda senin apoletlerini sökeceğim. Bana cevap vermiş, ‘Millet demiş o apoletleri sökme iznini vermez’ demiş. Hemen cevabım hazır. Sayın Erdoğan 149 artı 1 sonradan oldu 150. 150 generali terfi ettirdin önce FETÖ’ cü generali önce terfi ettirdin, sonra 150 generalin rütbesini söktün. Sen sökerken iyi de ben bir tanesinin apoletini sökünce niye kötü oluyor? Eğer o general beni eleştirirken alkış yapıyorsa milletin generali değil Erdoğan’ın generali ise ona bir tavsiyem var. Erdoğan 24 Haziran’dan sonra emekli olacak kendisi de gidip onun emir eri olabilir. TOBB ve TESK Başkanına sesleniyorum; korkmayın bu kadar beliniz plastikten olmasın dik durun biraz. Ne çok parayı seviyorsunuz. Şu 3 günlük dünyada değer mi para için? Azar işitiyorsunuz, yazıklar olsun. Birde bir şey demiş; ben demişim ki hızlı tren projelerini durduracağım. Hiç bir yerde böyle bir laf etmedim. Demek ki Erdoğan’ın yanında yalancılardan bol miktarda var.”
“BUNLARIN HEPSİ FETÖ’CÜ”
Başbakan Binalı Yıldırım’ın “Sen eksik yanlış, evrak peşinde koşacağına FETÖ’ yü getirecek misin, getirmeyecek misin bunu söyle” açıklamasına, karşılık, “Birde Binali Yıldırım var. Hepimizin neşesi. Şimdi Sayın Erdoğan’ı başarılar dilemek için ziyarete gittim. Bana, ‘Kemal Bey seni harcadı’ dedi. ‘Sen genel başkan olacaktın, genel başkan da milletvekili de olamayacaksın’ dedi. Beni değil, seni harcadı dedim. Çünkü ben cumhurbaşkanı olacağım. Binali Yıldırım aynen şöyle diyor; Muharrem İnce sen diyor FETÖ’ yü getirecek misin? Ne demek bu sen kazanacaksın, getirip getirmeyeceğini bilmiyorum diyor. Kazanacağımı biliyor. Ona cevabım Malatya’dan olsun; Sayın Binali Yıldırım, ben sizin gibi FETÖ’ nün ayağına gitmem, isterim o ayağıma gelir. Bazen FETÖ’ cü met öcü diyorlar ya. Bunların hepsi FETÖ’ cü. Bunların hepsini bir tarafa dolduracağım” söyleminde bulundu.
“AMERİKAN TÜTÜNÜNDE VİTAMİN Mİ VAR?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adıyaman’daki tütünle ilgili konuşmasını da eleştiren İnce, “Erdoğan Adıyaman’da demiş ki tütün zararlı. Tabi ki tütün zararlı bunu biliyoruz. Türk tütününü yasaklıyorsun, kendi tütününe kaçak muamelesi yapıyorsun, sonra Amerikan tütünü içiriyorsun. Sayın Erdoğan, sevgili hemşerim Türk tütünün de zehir varda, Amerikan tütünün de vitamin mi var? Tütün zararlıymış, günaydın. Amerikan tütünü niye faydalı? Yerliyim, milliyim diyor ya bunların yerlilikle, millilikle alakası yok. Türk çiftçisini Amerikan sigara tekellerine ezdirdiler” dedi.
İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Malatyalıları ilgilendiren bir şey anlatacağım. Medya gösterir göstermez o hükümetin medyası birde milletin medyası var. bu cep telefonlarıyla canlı yayın yapalım. İşte dünyanın en güçlü medyası, milletin medyası bu. Bir köprü polemiği yaşıyoruz. Ben dedim ki birinci köprüyü Demirel, ikinci köprüyü hemşeriniz Özal üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Allah razı olsun, sağ olun. Dördüncü köprüyü de İnce yapar dedim. Çıktı dedi ki sen yapamazsın. Niye yapamam, sen yaptın ya.
Diplomasız bir adam bile yapıyor da beni niye yapamayayım? Diplomayı ben değil anayasa soruyor. Diploması olan var olmayan var ayıp değil. Olmadığı halde varmış gibi söylemek, yalan söylemek ayıp.
Önümüz bayram, bayramda Demirel’in yaptığı köprüden bedava, Özal’ın yaptığı köprüden bedava, Erdoğan’ın yaptığı köprüden parayla geçeceğiz neden? İkinci sorum Demirel’in Özal’ın yaptığı köprüden 11 liraya geçiyoruz da senin köprüden neden 114 liraya geçiyoruz?
Soru üç Demirel ve Özal’ın yaptığı köprünün gelirleri hazineye gidiyor da, senin yaptığın köprüden gelen paralar neden uluslararası şirketlere gidiyor? Yerli, milli geç bu işleri. Bir zamanlarda Ayran milli içecektir dedi. İnek Uruguay, saman Bulgaristan’dan ayran nasıl milli oluyor?”
“OHAL KALDIRILACAK”
İnce, bir vatandaşın “Olağanüstü Hal kalkacak mı?” sorusuna, “Yemin ettiğim, göreve başladığım gibi OHAL kaldırılacak. Hemen kaldırılacak. Mağduriyetleri gidereceğiz hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında ‘gariban’ dediğini anımsatan İnce, “Meydanlarda bana gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Ben 3 Kasım 2002’de Erdoğan 2003 Mart’ında oldu. Yani ben ondan 5 ay kıdemliyim. Askerde olsak ben çavuş o onbaşı olurdu.
Hemen hemen aynı dönemde milletvekilliği yapmamıza rağmen e ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun, bende onu anlamadım. Geçen gün dedim ki, halk dedim siyasetçiye güvenmiyor, siyasetçinin yolsuzluk yaptığını, milletvekillerinin hırsızlık yaptığını düşünüyor dedim. Bu benim değil, milletin görüşü. Şimdi çıkmış diyor ki milletvekillerine hırsız dedi, sende hırsızsın dedi.
Ben demedim, millet siyaset kurumuna güvenmiyor dedim. Anlaşılan anlamakta da bir zorluğu var. Türkiye’de insanlarımız siyaset kurumuna neden güvenmiyor çünkü siyasetçi hesap vermiyor. Yargı adil, bağımsız, tarafsız değil. Yargı talimat altında, çay toplayan bir yargımız var.
“Adalet yok sa, vatanda yoktur”
Hayalim şu; Allah’ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı seçildiğimde Yargıtay salonuna gittiğimde o yargıçların ayağa kalkmamasını istiyorum. Yargıç, yüksek yargıç cumhurbaşkanı dahi olsa ayağa kalkmaz, kalkmamalı. Öyle yargıçlar bulacağız yani beni ve benden sonrakilerini de yargılayacak yargıçlar bulmalıyız. O zaman bu memleket gerçek bir vatan olur. Adalet yok sa, vatanda yoktur” ifadeleriyle cevap verdi.
Konuşmasında eline bir partilinin telefonunu alan İnce, “Bu telefon bin dolar. Bunun 980 doları markası, tasarımı, teknolojisi, 20 doları da işçiliği. Çin’de yaptırıyorlar. Asıl parayı marka kazanıyor. Erdoğan 20 dolara talip ben 980 dolara talibim. Aramızdaki fark o. Çünkü o matematik fizik bilmiyor, geleceği tanımıyor. Hep birlikte Türkiye’m kazanacak. Hepimiz kazanacağız. Sen ben yok biz var biz” diye konuştu.
Ferdi Durdu
Siyaset, 03 Haziran 2018 15:23
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
