PKK' nın elindeki asker ve polislerin aileleri dertli'.Devlet, yokmuş gibi davranıyor
Gündem, 14 Haziran 2018 12:47
PKK’nın elindeki asker ve polislerin aileleri dertli….
PKK’nın 2015 yılından bu yana alıkoyduğu 12 asker ve polisin aileleri, ‘cumhurbaşkanı, başbakan ve içişleri bakanının kendileriyle görüşmediğini, devlet yetkililerinin çocuklar yokmuş gibi davrandığını’ söyledi.
Aileler İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubesinde bir basın açıklaması yaptı.
BBC Türkçe’den Hatice Kamer’in haberine göre aileler, Fırat Haber Ajansı’nın 7 Haziran tarihli haberinde, kaçırılanlardan astsubay Semih Özbey, polis Sedat Yabalak, erler Sedat Yorgun, Müslüm Altuntaş, Adil Kavaklı, Süleyman Sungur, uzman çavuşlar Hüseyin Sarı, Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci’nin sesli ve görüntülü mesajlarının yayınlandığını aktararak çocuklarının derhal serbest bırakılmasını istedi.
Haberde Tunceli-Pülümür karayolunda alıkonulan er Müslüm Altuntaş’ın annesi Songül Altuntaş’ın şu sözlerine yer verildi: “Bu çocuklar kaç yıldır PKK’nın elinde? Sanki bizim devlete hiç faydamız yok. Devlet niye bir adım atmıyor? Savaş bitsin. Çocuklarımız kurtarılmaya değmez mi? Başbakan, cumhurbaşkanı herkese sesleniyorum, yarın bayram ama bu ailelerin yüzünde bir bayram eseri var mı?”
‘Kürt halkını savunduğunuzu söylüyorsanız ama ciğerimi yakıyorsunuz’
Altuntaş, PKK’ya da şu sözlerle seslendi: “Bizi de duysunlar, çocuklarımızı bıraksınlar. Bizim çocuklar mecburi askerlik yapıyor. Gitmek zorunda. Ben de kürdüm, Kürt halkını savunduğunuzu söylüyorsanız ama ciğerimi yakıyorsunuz. Eğer ciğerimi yakarak savunacaksanız, savunmayın.”
İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan, alıkonulan asker ve polislerle ilgili ailelerle birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da randevu istediklerini, ancak olumlu yanıt almadıklarını söyledi.
‘İnfaz mı ettiniz’
18 Eylül 2015’de Tunceli-Erzincan yolunda alıkonulan astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey de devletin, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini koruma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.
Üç yıldır evlerinde ne gülmek ne de sevinmek olduğunu söyleyen baba şöyle konuştu: “Hayalet gibiyiz. Yayınlanan videoda çocuklar Türkiye vatandaşı olduklarını, zorla götürüldüklerini söylediler. Anayasa diyor ki, insanların mal ve can güvenliğini korumak devletin görevi. Çocukların sağ salim teslim edilmesini örgütten istiyoruz. Cumhurbaşkanı ‘Dayanın’ demeyi bıraksın. Ben çocuklarımı istiyorum. CHP başkanı adalet için yürüyor. Bizim için de yürüyün. Diğer tüm partiler de sesimizi duysun.”
Eylül 2016’da kaçırılan uzman Çavuş Musa Güzel’in babasıysa PKK’ya, “Kaçırdınız, amacınıza ulaştınız ama yalvarırım çektiğimiz acıları görün, çocuklarımızı sağ salim bırakın” diye seslendi.
12 Aralık 2015’te Şırnak merkezde kaçırılan fzman Çavuş Sedat Vardar’ın abisi Suat Vardar da kardeşiyle ilgili bilgi alamamaktan yakındı: “26 aydan beri elinizde. Görüntüsünü yayınlamadınız. İnfaz mı ettiniz? Eğer öyleyse cenazemizi verin. Bizim bayramımız onların gelmesiyle olacak. Eğer kardeşim infaz edildiyse onun cenazesine kavuştuğumuz gün bizim için bayram olacak.”
Aileler, Erdoğan’ın yanısıra cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’ndan da çocuklarının serbest bırakılması için yardımcı olmalarını istedi.
Gündem, 14 Haziran 2018 12:47
Yorumlar (0)

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!

MALATYA " SON 150 YILIN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADI "

BASIN KONSEYI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ VERDİ

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ
