Abdal Musa Lokmasında Birlik ve Beraberlik vurgusu yapıldı
Kültür, 12 Kasım 2018 14:34
Karakaya Baraj kıyısındaki Zeynel Abidin türbesinde düzenlenen Abdal Musa Birlik Lokmasına Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Abdal Musa Birlik Lokmasına katıldı
Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli Abdal Musa Birlik Lokmasına katıldı.
Lokma etkinliğinde yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Abdal Musa Birlik Lokması Zeynel Abidin Türbesinde gerçekleştirildi.
Anadolu erenlerinden olan Abdal Abdal Musa anlatılırken, Anadolu’nun İslam la tanışmasında oldukça büyük emekleri olan Anadolu Erenleri anıldı. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı programda konuşan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Anadolu’nun bu değerli erenini anmanın huzurunu yaşadıklarını söyledi.
Karaduman: “Abdal Musa Sultan on birinci yüzyılda Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinden sonra doğmuş ve yaşam boyunca doğruluk, sevgi, birlik ve beraberlik semalarını Anadolu halkına öğretmeye çalışmış bir erendir. Bugün burada hep birlikte birlik lokmamızı yiyerek Anadolu’nun bu değerli erenini anmakla olmanın huzuru içerisindeyiz” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Vakfa verdiği destekleri açıklayan Karaduman, sayın Belediye Başkanı Gürkan’ın desteklerini anlattı. Karaduman: “Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan beyefendi türbemizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızın kış aylarında da üşümeden rahat bir şekilde kurbanlarını kesmeleri ve lokma sunmaları için açık olan bu sundurmayı kışın kullanmamız için PVC ile kapatmıştır. Elektrik kesintileri için karanlıkta kalmamamız için jeneratör hediye etmiştir. Birlik ve beraberliğimiz için hayrı için desteklerinden dolayı Sayın Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Bey'e ve ekibine teşekkür ederiz. Bu birlik lokmamıza katkılarda bulunan tüm canlara çok teşekkür eder saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.
Lokma programında konuşan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan dede ise Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Bedir’den Kerbela’ ya,Kerbela’ dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den günümüze tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anarak ve hepinizi ehlibeytin sevgisiyle ve saygısıyla kucaklıyorum.
Dün 10 Kasım dı. Bugünleri bizlere hediye eden Türkiye Cumhuriyetini bizlere hediye eden büyük devlet adamı her asırda ancak bir kişinin geldiğini söyleyen İngiliz başbakanı bu dönemin devlet adamı da Türklere nasip olmuştur diye bir metinle vasıflandırdığı Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun.
Değerli misafirler bugün birlik lokması bunun anlamı insanların bir araya gelip birbirleriyle sevinçlerini problemlerini paylaşmalarıdır. Allah bizi Ehlibeytin şefaatinden mahrum etmesin. Ülkemizin birliği, beraberliğini daim olsun. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere de fırsat vermesin. Son olarak değerli başkanım Selahattin Gürkan'a bize bu güzel mekânı bize sağlamakla bizlere sunmuş olduğu yardımlardan dolayı ve diğer emek ve yardımı geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Lokmanız helal olsun hızır yoldaşınız olsun” dedi.
Programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada ise adil ve adaletli bir şekilde paylaşıma dikkat çekti. Gürkan sözlerine şöyle devam etti: “Abdal Musa lokmasının paylaşım lokmasının hep birlikte güzel bir mekânda birlikte paylaşmanın zevkini, hazzını ve muhabbetinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu ortamı sağlayan Doğan dedemize ve değerli yönetim kuruluna ve ekibini teşekkür ediyorum. Abdal Musa hazretleriyle ilgili Eşref dedem de, Doğan dedem de tarihte güzel anekdotlar ve biyografilerini kısaca anlattılar.
Burada bizim alacağımız esas ders birlik ve beraberlik ruhudur. Abdal Musa'nın temel esası da bu lokmanın temel esası da herkesin evinden getirdiği herkesin katkıda bulunduğu bir şölen havasında yenilecek lokmanın hazırlanması ve paylaşılmasıdır.
Yani paylaşım olgusu ve herkesin katkılarının olması orada birlik ve beraberliği oradaki fotoğrafta ben de varım anlayışının temel felsefesidir. Eğer Osmanlı Devleti 600 yıl futahatla ve üç kıtaya 22 milyon kilometre kareye hükmetmişse temelinde Abdal Musa felsefesi, temelinde Hacı Bektaş felsefesi ve temelinde Ehli Beyt sevgisi olmuştur.
Eğer bu olmamış olsaydı bu 600 yıl değişik milletleri bünyesinde barındıran ve birlik ve beraberlik içerisinde kimseyi kırmadan dökmeden adil ve adaletli yönetim anlayışı Hacı Bektaşı Veli dergâhında yetişen o felsefenin egemen olgusundur. Bizim temennimiz ve dileğimiz o dur ki ehlibeyt ruhuna hiyanetlik etmeyelim ehlibeytin gerçek felsefesini gerçek düşüncesini gerçek inancını bütün Anadolu topraklarına yayalım ve Hacı Bektaş-ı Veli ruhunu ve Abdal Musa ruhunu da hep içimizde yaşatalım.” dedi
Kültür, 12 Kasım 2018 14:34
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
