Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) “Yoksulluğa güvencesizliğe şiddete karşı kadınlar mücadelede buluşuyor” şiarı ile tutuklu kadın üyeler için etkinlik ve açıklama yapmaya hazırlanıyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü SES Şube Örgütlenme, Eğitim, Basın-Yayın, Dış İlişkiler Sekreteri Sakine DOĞAN şunları söyledi; “Ataerkil kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlik ve ayrımcılığın derinleşerek devam ettiği dünyanın dört bir yanında kadına yönelik her türlü erkek devlet şiddetinin arttığı bir ortamda ülkemizde tek adam rejimine geçiş ile birlikte yoğunlaşan AKP’nin gerici politikalarıyla kadınların kazanılmış haklarına dönük saldırılar artmış yaşanan ekonomik krizle birlikte kadınlar olarak daha fazla yoksulluk ve şiddetle mücadele zorunluluğu ortaya çıkmıştır.
Bu süreçte yaklaşan 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü etkinliklerini işyerlerinde ve alanlarda kitlesel eylem ve etkinliklerle örgütlenmesi oldukça önem kazanmıştır. Konfederasyonumuz tarafından oluşturulan programımız bu yıl “yoksulluğa güvencesizliğe şiddete karşı kadınlar mücadelede buluşuyor” şiarıyla 15-25 Kasım 2018 tarihlerinde takvimlendirilmiştir. Hafta boyunca işyerlerinde toplantı salonlarında hazırlanan bildirilerin okunması, panoların etkin görsellerle hazırlanması sağlanacak. 22 Kasım Perşembe saat 15.00 da merkez PTT önünde KESK tutuklu kadınlar için açıklama ve kart gönderilmesi. 25 Kasım Pazar günü saat 13.00’da emeksiz üst kavşağı 1 Mayıs meydanında basın açıklaması yapılacaktır”aması yapılacaktır”
Yorumlar (0)
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
