HDP MALATYA BÜYÜKŞEHİR VE BAZI İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI
Siyaset, 14 Şubat 2019 14:38
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya il Örgütü tarafından aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yerel yönetimlerin önemine dikkat çekildi. Parti il binasında gerçekleştirilen toplantıda adaylar tanıtımı yapılırken, kamuoyuna da önemli mesajlar verildi.
"YERELDE İNŞA EDECEĞİZ"
Demokrasiyi yerelden başlayıp inşa edeceğiz diyen HDP Malatya İl Eş Başkanı Kemal Gedik; "Bugün belediye başkan adaylarımızı basına ve kamuoyuna tanıtıyoruz. Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Özellikle AKP- MHP bloğunun Türkiye'de uyguladıkları anti demokratik uygulamalar var. Ekonomik yönden çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta. 16-17 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının ülkeyi getirdiği noktada çok ciddi sıkıntılar yaşanmakta.
Bu sıkıntıları hep birlikte ödüyoruz. Barışa karşı savaşı direten bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Ekonomik kriz çok ciddi bir şekilde ezilen halkları vurduğunu görüyoruz. İşte bugün bakıyoruz sebze fiyatlarına, market fiyatlarına ne kadar gizlerlerse gizlesinler, sıkıntılar yüzde 60-70 boyutunda. Sebze ile merminin fiyatı kıyaslanacak duruma gelmişiz.
Bize mermiyi gösteriyorlar. Biz ise inadına barış, demokrasi diyoruz. Türkiye halklarının savaşmasını istemiyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Bu durumda demokrasiyi yerelde inşa edeceğimize inanıyoruz. Radikal demokrasiyi yerelde inşa etmek üzere adaylarımızı açıklıyoruz. Açıklamadığımız ilçeler için çalışmalarımız devam ediyor. Onları da Cumartesi günü açıklamayı planlıyoruz" dedi.
"KADINLARIN SESİ OLACAĞIM "
Kadınların sesiyim diyen Malatya Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı İnsaf Aktaş; "Belediye Eş Başkanlığına adaylığımı öneren ve bu fırsatı bizlere sunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bize tevdi edilen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizi belirtmek isterim. Özellikle temsili yeti, kadın boyutu ile öne çıkartacağım.
Nüfusunun yarısı kadınsa sözün yarısı da kadınlarda olması gerektiği inancındayım. Buradan Malatya halkı ve kadınlarına özellikle sesleniyorum, kadın bakış açısıyla yerelden yönetimi inşa etmek tüm kadınların görevidir diye düşünüyorum. Bunun için tüm kadınlardan ve halkımızdan desteklerini bekliyorum" diye konuştu.
"BELEDİYECİLİĞİ TANIŞTIRACAĞIZ"
Her alanda belediyeciliği halkımıza tanıştıracağız diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Bozkuş ise; "Eş Başkanımızın söylediği gibi, demokrasi öncelikle yerelden inşa edilir. Bizde nasıl bir belediye anlayışımızın olduğunu, nasıl bir sosyal belediyeciliğin oluştuğunu halkımıza bıkmadan ve usanmadan anlatacağız. Tüm anlayışları mahkûm edeceğiz.
Halkçı, sosyal, demokrat, katılımcı, halk meclisleri ile, yerel meclisleri, mahalle meclisleri, kadın meclisleri, gençlik meclisleri ile nasıl yapılacağını halkımıza anlatacağız" dedi.
Aday tanıtım toplantısında Büyükşehir ihsaf Aktaş, Yusuf Bozkuş, Arguvan İlhan Yıldız, Seda Çıplak Gültutan, Battalgazi Hüseyin Kılınç, Ruken Bilginç, Yazıhan Aziz Sertkaya ve Kadiriye Bayar olarak açıklandı.
Siyaset, 14 Şubat 2019 14:38
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
