HDP' li Yusuf Bozkuş: Demokrasiyi yerelden inşa edeceğiz
Siyaset, 27 Şubat 2019 22:31
İHD ve ÇGD Ziyaretlerinde konuşan;
Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Yusuf Bozkuş, “Biz demokrasiyi yerelden inşa edeceğiz. Eğer demokrasi yerelden inşa edilmezse zaten bu demokrasi değildir” dedi.
31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Yusuf Bozkuş, İhsaf Aktaş, Battalgazi Belediyesi Eş Başkan Adayı Hüseyin Kılıç ve beraberindeki HDP’li heyet ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında İnsan Hakları Derneği (İHD) ve (ÇGD) Çağdaş Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.
“HUZURLU BİR SEÇİM OLSUN”
İHD ziyareti sırasında yönetim tarafından karşılanan HDP’ lilere yapılacak seçimlerde başarılar dilenirken, İHD Malatya Şube yönetimi adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tuncel şunları dile getirdi:
“İHD Malatya Şube Başkanımız şu an cezaevinde. Toplumda ayrışma ve karşılaştırılmalar var. İnsanları bütünleştirici, toplumun barış ve huzur içerisinde yaşamasını ve seçim sürecinde de bu dillerin kullanılmasını önemle talep ediyoruz. Bu süreçte elbette sizlere baskılar olacaktır. Buna rağmen insanların toplumsal barış içerisinde bu seçim sürecini yürüteceğinize inanıyoruz. Bizim temennimiz, huzur içerisinde bir seçim sürecinin geçirilmesidir.”
“İNSANI, İNSAN MERKEZİNE KOYUYORUZ”
Ziyaret sırasında konuşan HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı İhsaf Aktaş ise HDP’nin insan odaklı bir parti olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:
“Her alanda barışın, özgürlüğün dilini kullandık her alanda ve platformda bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkeye barışı, demokrasiyi getireceğiz. Yerel yönetimleri halkla birlikte, demokratik yönetimi inşa etmek için adayız. Bunun içinde tüm Malatyalıların da bize teveccüh göstermelerini istiyoruz. Ama şunu bilmenizi isterim ki, kadının sesini duyurmak, yaşamını inşa etmek, insanca ve demokratik bir yönetimi inşa etmek için adayız. İnsanı insanın merkezine koyan bir partiyiz.”
HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yusuf Bozkuş da, “Sizler, insan hakları için bir mücadele veriyorsunuz. Sadece sosyalistlerin, sosyal demokratların mücadelesini vermiyorsunuz. Bu anlamda vermiş olduğunuz mücadele son derece kutsaldır. Herkesin bu mücadeleye sahip çıkması da önemli bir şeydir” dedi.
“DAHA YAŞANILABİLİR BİR BATTALGAZİ OLACAK”
HDP Battalgazi Belediyesi Eş Başkan Adayı Hüseyin Kılıç ise,”Burası bizlerin, hepimizin yuvasıdır. Bu vesile ile sizleri ziyaret etmek istedik. Ben Battalgazi Belediye Başkan adayıyım. Benim amacım, Battalgazi ilçesini çok farklı yerlere getirmektir. Daha güzel ve yaşanılabilir bir Battalgazi yaratmak amacıyla yola çıktım. Bu vesile ile Battalgazili vatandaşlarımızın oylarına talibim” diye ifade etti.
HDP HEYETİNDEN ÇGD ZİYARETİ
İHD ziyaretinin ardından HDP heyeti Çağdaş Gazetecileri Derneği (ÇGD) ni ziyaret etti. HDP’ li heyeti ve adayları ÇGD Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Yapılan ziyaret sırasında konuşan Göçmen, “Türkiye’de 6 milyon oy almış bir partinin fertleri olarak, zor şartlarda mücadele verdiğinizi biliyorum. Size çıktığınız bu zor yolda da başarılar diliyorum. Türkiye’deki şartlar, HDP’ nin bugün büyümesine engel” dedi.
HDP Malatya Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları burada da projelerini anlatarak basın üzerindeki baskılara ve basın özgürlüğünün olmadığına vurgu yapıldı. Mehmet YALMAN/MALATYA
Siyaset, 27 Şubat 2019 22:31
Yorumlar (0)
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
