BAĞIMSIZ ADAYLAR ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
Siyaset, 05 Mart 2019 06:04
Malatya Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Şerif Demirel ve Akçadağ Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı Nejdet Bali Çağdaş Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.
Özgürlükten barıştan emekten yana olan bütün adaylara başarılar dileyen Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen ”Türkiye'de anti demokratik uygulamalar muhalif olan herkese baskılar hat safhada böyle bir ortamda demokratik siyaset yapmak belediye başkanlığına aday olmak gerçekten takdire şayan bir durum. Biz Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak biz her zaman demokrasiden barıştan özgürlükten yanayız ve bu ilkelerde hareket eden herkesle birlikte hareket etmeye hazırız sizlere de bu yola çıkan herkese de başarılar diliyoruz ”dedi.
“130’UN ÜZERİNDE GAZEGECİ CEZA EVİ’NDE”
Ülkedeki baskıların Gazeteciler üzerinde de yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Şerif Demirel” Sizin de ifade ettiğiniz gibi ülkemizde yoğun bir şekilde gazetecilere baskılar arttı. Şu an 130un üzerinde gazeteci içeride aynı zamanda görüşünü ifade ettiği için, birçok gazetecinin mahkemelerde davaları devam ediyor.
Özellikle bizim ülkemizde yandaş bir medya hâkimiyetini sürdürüyor. Bu dönemde aslında devrimci, sol-sosyalist gazetecilere büyük görevler düşüyor. Ülkemizde yaşanan büyük sorunları duyurmak adına gazeteler çok önemli kurumlardır sizlerin de ilimizde yaptığı çalışmalara teşekkür ediyoruz “ dedi.
Biz 31 Mart öncesi de birçok birliktelik adına çalışmalar yürüttük ama gelinen noktada devrimci sol sosyalist insanları bir araya getirme anlamında bir birliktelik yakalanamadı. Birlikte hareket etmek Muhalif kesimin birlikte olması ile hayat bulacaktı.
Yerel yönetimlerin nasıl olması gerektiğine değinen Demirel ”Bizler kentimizi yerel seçimlerde nasıl iyi yönetebiliriz halkçı belediyeciliği nasıl hayata geçirebiliriz diye bir olanımız var birlikte yerel seçimler nasıl yönetilir bunu göstermek istiyoruz.
Belediye başkanları ve çevresi karar veriyor ve hayata geçirmeye çalışıyor. Aslında yapmaları gereken kentin ihtiyaçlarını mahalle halkına, gençlere, yaşlılara, işçi ve emekçilere sorarak onlardan bilgiler alarak plan proje yürütmesi gerekirken kentimiz yandaşlara ihale kapısı açılarak, rant sağlanarak bir çalışma yürütülüyor. Bizler halkın yerel yönetimde söz ve karar sahibi olduğunu ortaya koyan bir anlayışla yola çıktık aday olduk ”dedi.
“BU DÖNEMDE ÇAĞDAŞ GAZETECİ OLMAK ZOR”
Baskıların sürdüğü dönemde çağdaş olmanın zorluğuna değinen Bali “Böyle bir süreçte çağdaş olmak gerçekten zor çağdaş gazeteci olmak daha zor iktidarın dışında düşünen tüm kesimlerin ceza evine yıkıldığı siyasetçi avukat denilmeden ceza aldığı iktidarı eşleştiren yazılar yazmak çok zor ”dedi.
“YEREL YÖNETİMLERİN TARTIŞILMASI GEREKİRKEN, MERMİ FİYATLARI TARTIŞILIYOR”
Yerel seçimlerde yerel yönetimlerin tartışılması gerekirken mermi fiyatlarının tartışıldığını ifade eden Bali “Bu seçim de mermi fiyatlarının tartışıldığı bir yerel seçim süreci var.
AKP bütün dönemlerde her zaman yerel seçimlerde halkları kutuplaştırarak ırkçılığı kışkırtarak kazandı.
Bütün bunları Kendi cumhur ittifakını güçlendirmek adına yapıyor. Mitinglerde halka 250 gr ilk cay atıyor bir cumhurbaşkanı mitinglerde halk o kadar yoksullaştırıldı ki oy devşirmeye çalışıyorlar ”dedi
Cumhur ittifakının ülkeyi antidemokratikleştirme yoluna karşı, savaş politikalarına karşı demokrasiyi savunuyoruz ve onların oyununu bozuyoruz bozacağız bu sebeplerden aday olduk.
Bizler bu iktidarı ne kadar zayıflatırız, halk nezdinde nasıl teşhir ederiz bunun İçin çalışma yürüteceğiz ”dedi.
Berfin GÜLER
Siyaset, 05 Mart 2019 06:04
Yorumlar (0)

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI
