Gevrek: 'Malatya'mızı daha da güzel günlere taşıyacağız'
Spor, 24 Mayıs 2019 18:44
Ev kur Yeni Malatya spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, “Hepimizin Yeni Malatya spor çatısı altında toplanması lazım. İnşallah Malatya’mızı daha da güzel günlere taşıyacağız” dedi.
Ev kur Yeni Malatya spor Kulübü kongre delegelerine iftar daveti verdi. Bir otelde verilen iftar davetinde konuşan kulüp başkanı Adil Gevrek, 5 yılda hep birlikte bir başarı yakaladıklarını ifade etti.
Gevrek, Malatya’yı hep birlikte futbol şehri yapacaklarını belirterek, “5 yıla dönüp baktığımız zaman gerçekten hep beraber hem büyük sıkıntılar yaşadık hem büyük başarılara imza attık. TFF 2.Lig’den Spor Toto 1.Lig’e, oradan Spor Toto Süper Lig’e yükseldik. Tabii bunlar kolay olmadı ama hep birlikte, beraber bunu başardık.
Önümüzdeki pazar günü bu sezonu bitirmiş olacağız. İnşallah Pazar günü de Bursaspor maçını kazanıp, Avrupa yoluna da hep beraber gitmiş olacağız. Tabi Ev kur Yeni Malatya spor’un sadece sportif anlamdaki başarısını değil birliği, beraberliği, her anlamda ortak değerimizi kurumsallaştırmamız lazım. En önemlisi altyapısına yatırım yapmamız lazım. Ekonomi anlamında da bizim hakikaten iyi yerde olmalıyız. Cumartesi günü mali kongremiz var. İnşallah mali kongrede de ekonomi anlamında önümüzdeki yılın bütçesini açıklayacağız. Ekonomik olarak da çok iyi bir yerdeyiz” dedi.
“Alan satan bir kulüp olduk”
Gevrek, Süper Lig’deki Anadolu takımlarının gelirinin, sadece Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) gelen yayın geliri olduğunu kaydederek, “Bir Anadolu kulübünü sadece TFF’ den gelen yayın geliriyle idare etmesi hakikaten zordur. Bunun için üreten olmamız lazım. Altyapıdan çıkan çocuklarımızı oynatmalıyız. Üretip, satan bir kulüp olmalıyız. Belki üretip, satan kulüp olmadık ama alıp-satan bir kulüp olduk.
Geçen sene 3 oyuncu sattık ve bu oyunculardan 4 milyon 250 bin Euro gelir elde ettik. Bu bir Anadolu kulübü için çok önemlidir. Türkiye’de Anadolu kulüpleri içinde bu sene en çok bonservis elde etmiş bir kulübüz. İnşallah üretip, satan bir kulüp oluruz” diye konuştu.
“Siyaset malzemesi yapılması bizleri üzdü”
Ev kur Yeni Malatya spor’un Malatyalıların ortak değeri olduğunu dile getiren Gevrek, “Ev kur Yeni Malatya spor, bütün Malatyalıların kulübüdür. Son zamanlarda sosyal medyada kulübümüzün siyasi malzeme yapılması bizi çok üzmüştür. Bunu asla doğru bulmuyoruz” dedi.
Gevrek, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nden TFF 3.Lig’e yükselen Malatya Yeşilyurt Belediye spor’u da tebrik etti.
Çınar: “Malatya son dönemlerde sporda zirveye çıktı”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise Malatya’nın son dönemlerde sporda zirveye çıktığını ifade etti.
Çınar, Ev kur Yeni Malatya spor Kulübü Başkanı Adil Gevrek’in 5 yılda büyük emek verip, gayret göstererek, Malatya spor’u yıllar önce ulaşmış olduğu seviyeye kavuşturacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.
Malatya’nın her alanda adından söz ettirmeye başladığını dile getiren Çınar, “Spor alanında özellikle futbolda bizler iddialı olduğumuzu, bu alanda da iyi olduğumuzu Türkiye’ye kanıtladık. İnşallah Yeni Malatya spor’un Avrupa liglerine çıkmasıyla birlikte de tüm dünyaya da duyurmuş olacağız. Bizlerde yerelde her zaman olduğu gibi Yeni Malatya spor’un yönetiminin, başkanının, emekçilerinin her daim yanındayız. Çünkü büyük emek verip, gayret gösteriyorlar” diye konuştu.
Çınar, Malatya’nın son dönemde yaptığı atılımlar ve gelişmelerle Anadolu’nun müstesna, Türkiye’nin de en şehirleri arasına adını yazdırdığını ifade ederek, “Birliğimiz, beraberliğimiz, birlikte hareket etme arzumuz ve sonuç odaklı çalışmamız bizleri neticeye getirdi. Bu güzellikler bizlere her daim daha farklı yerlere gelme olarak da destekliyor. Bizler aslında yerelde yakalamış olduğumuz bu birlikteliği inşallah Malatya ve Türkiye genelinde de sürdürürsek, başarımız o zaman perçinlenmiş olacak” şeklinde konuştu.
Malatya’nın Voleybol Erkekler Türkiye Kupası’na ev sahipliği yaptığını anımsatan Çınar, Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı’nın Malatya’da bir maç yapacağını, ileriki dönemde Malatya’da futbolda da milli maçlara ev sahipliği yapmak istediklerini, kentte milli maç oynanması içinde ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Selim Pilten ise Ev kur Yeni Malatya spor’un yakaladığı başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.
Pilten, Yeşilyurt Belediye spor’un da güzel bir başarı elde ettiğine dikkat çekerek, “Bir üst lige çıkan Yeşilyurt Belediye spor’u da tebrik ediyorum” dedi.
Spor, 24 Mayıs 2019 18:44
Yorumlar (0)
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
