30 Ağustos Zafer Bayramı coşkulu bir Törenle Kutlandı
Gündem, 30 Ağustos 2019 17:06
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Baruş Anıt Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten bir yazı yazdı.
Vali Baruş, Anıt Şeref Defterine;
“Cumhuriyetimizin Banisi Aziz Atatürk,
Aziz Milletimizin, emsalsiz liderliğinizde, sömürgeci işgal güçlerine karşı kenetlendiği, mukaddes değerlerini korumak için bedenini siper, kanını katık ederek giriştiği, tüm mazlum milletlere örnek olan İstiklâl Mücadelesi neticesinde elde ettiği Büyük Zafer’in 97’inci yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur gününü kutlamak ve aziz hatıranızı yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.
Bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusuna tarihin şahitlik ettiği büyük Türk Milleti; aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu cansiperane mücadeleler neticesinde miras bıraktığı kutsal vatan toprakları üzerindeki en değerli kazanımının milli birlik ve beraberliği olduğunun bilincindedir.
Kutlu Vatanımızın ve Aziz Milletimizin üzerinde karanlık hesapları olan herkes bilmelidir ki; ortak bir varoluşun ve birlikte yaşama kararlılığının ifadesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, muasır medeniyet yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüyen Devletimizin yükselişi yolunda, bedeli ne olursa olsun hiçbir engel tanımayacağız. Al Bayrağımızın gölgesinde, kıyamete kadar hür ve bağımsız olarak, maşası terör örgütleri olan bütün şer odaklarıyla mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.
Milletimizin bu şan ve şeref gününde, sarsılmaz irademizin esin kaynağı olan başta Zat-ı Alileri ve kahraman silah arkadaşlarınız olmak üzere, Milletimizin birliği ve Ülkemizin bütünlüğü uğruna can vererek ölümsüzleşen tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize Cenab-ı Hak’tan sonsuz rahmet diliyor, minnet ve saygılarımı sunuyorum.Ruhlarınız şad olsun.” ifadelerini yazdı.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilik Makamına geçen Vali Baruş burada askeri ve mülki erkânın bayram tebriklerini kabul etti.
Kutlama programı kapsamında Valilik Makamından İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı önündeki resmigeçit törenine geçildi. Vali Baruş, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkan Vekili Tuğgeneral Afgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başlayan programda geçit töreni öncesinde okunan istiklal marşını müteakiben günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstihkâm Binbaşı Mehmet Uluorman yaptı.
Binbaşı Uluorman’in konuşmasının ardından Battalgazi İlçesi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi Ekinsu Toprak, ‘Akdenize’ adlışiiri, yine aynı okul öğrencisiİbrahim Bülent Dere’de, ‘Zafer Türküsü’ adlı şiiri okudular. Şiirlerin okunması sonrası resmigeçit töreni icra edildi. Töreni izleyen vatandaşlar da Türk Bayrakları ile kutlamalara katıldı.
Gündem, 30 Ağustos 2019 17:06
Yorumlar (0)
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
