O BİR DEMOKRASİ KAHRAMANIDIR.
Siyaset, 30 Ağustos 2019 08:47
CHP Malatya da 1978 e kadar gençlik kolu başkanlığı yapan Yüksel Mazmanoğlu’nu anarken
Yüksel Mazmanoğlu tam 41 yıl önce bugün Faşistlerin faşist kurşunları ile katledilmişti.
Yüksel Mazmanoğlu Malatya’nın tanınmış ailelerindendir. Abdullah Mazmanoğlunun oğludur.
Ailesi ve kendisi Atatürk ve İnönü hayranı olarak onların siyasi çizgileri olan CHP li kimliklerini takip ederek yaşamlarını ve siyasi düşüncelerini devam ettirmişlerdir.
Yüksel Mazmanoğlu merhum Erhan Kırçuvalın çok başarılı bir Malatya CHP il gençlik kolları başkanlığı döneminden sonra kendisi bu görevi ya da nöbeti üslenmiştir.
1973 Yılında beni de CHP gençlik kollarına üye yapan ilk siyasete adım atmama vesile olan ve CHP gençlik kollarında yönetimde beraber çalıştığımız büyük başkanı saygıyla selamlıyorum.
30 Ağustos 1978 yılına kadar kahpe faşist bir kurşuna hedef olana kadar görevini layıkıyla ve başarılı bir şekilde faşizme karşı direnmiş özgürlük barış diyerek görevini can siper hane yürütmüştür.
Ve neticede inandığı laik demokratik çağdaş hukuk Devleti özlemi içerisinde bu özlemini hayata geçirmek için verdiği mücadele döneminde ne yazık ki faşist kurşunlar kendisini Fuzuli caddesinde işine giderken yakalamış ve hayatına son verilmiştir. Hayatını bu uğurda feda etmiştir.
O BİR DEMOKRASİ KAHRAMANIDIR.
1970 Yıllarında gençlik kollarında olan bütün arkadaşlar her an ölümle burun buruna iken bu partiyi ayakta tutmaya çalışırken şimdiki görevde olanların bazıları hatta çoğu daha doğmamıştı.
70 yıllarda sağ – sol kavgasının en hızlı olduğu dönemde hayatını hiçe sayarak o en güzel gençlik yıllarını bu ülkenin çağdaş demokratik hukuk devleti olarak yaşaması ve yaşatılması için Yüksel Mazmanoğlu gibi demokrasi şehitleri verilmiştir. O günler gerçekten zor günlerdi. Ancak o gençlik bu zor günleri zorlayarak üstesinde her ne kadar epeyce de şehit vererek te olsa geçmiştir.
İşin garip tarafı o günlerde canını dişine takarak her an her dakika ölümle burun buruna kalarak partiyi yüceltmeye ve iktidara taşıyanlar ne yazık ki bu gün o sıralarda hayatta olmayan şu an ki il başkanı ve o tarihlerde evde kısa şortla gezen Veli ağbaba gibilerin olumsuz çirkin ihraç gibi tasarrufları sayesinde partiye bile yaklaşmıyorlar.
Tamam, bizleri yaklaştırmayıp iyi doğru ve düzgün bir örgüt kurup partiyi iktidara taşımak için çaba sarf etseler bizler yine o günkü aşkla ve zevkle çalışırız ancak kendi siyasi çıkarlarını partinin çıkarları önüne koyanlar ne olarak ne yazık ki partinin oyunu her seçimde daha daha aşağılara çekiyorlar. Yazık ediyorlar ayıp ediyorlar parti adına günah işliyorlar.
Önemli olan benim onun şunun partide bireysel olarak olması değil önemli olan Yüksel mazmanoğlu gibi yiğit insanların verdiği demokrasibarış ve ülkenin bölünmez bütünlüğü ile birlikte çağdaş demokratik laik hukuk devleti arzumuzun gerçekleşmesi gerçekleştirilebilmesidir.
Bu vesile ile çok kıymetli başkanım Yüksel Mazmanoğlu’nu şehit düşüşünün 41. Yılında bir kez daha hasretle anıyorum vermiş olduğu demokrasi mücadelesinin karşısında saygıyla eğiliyor Allahtan rahmet diliyorum Mekânı cennet olsun diyorum. Mücadelesi mücadelemiz olacaktır.
İbrahim göçmen
Siyaset, 30 Ağustos 2019 08:47
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
