O BİR DEMOKRASİ KAHRAMANIDIR.
Siyaset, 30 Ağustos 2019 20:11
CHP Malatya da 1978 e kadar gençlik kolu başkanlığı yapan Yüksel Mazmanoğlu’nu anarken
Yüksel Mazmanoğlu tam 41 yıl önce bugün Faşistlerin faşist kurşunları ile katledilmişti.
Yüksel Mazmanoğlu Malatya’nın tanınmış ailelerindendir. Abdullah Mazmanoğlunun oğludur.
Ailesi ve kendisi Atatürk ve İnönü hayranı olarak onların siyasi çizgileri olan CHP li kimliklerini takip ederek yaşamlarını ve siyasi düşüncelerini devam ettirmişlerdir.
Yüksel Mazmanoğlu merhum Erhan Kırçuvalın çok başarılı bir Malatya CHP il gençlik kolları başkanlığı döneminden sonra kendisi bu görevi ya da nöbeti üslenmiştir.
1973 Yılında beni de CHP gençlik kollarına üye yapan ilk siyasete adım atmama vesile olan ve CHP gençlik kollarında yönetimde beraber çalıştığımız büyük başkanı saygıyla selamlıyorum.
30 Ağustos 1978 yılına kadar kahpe faşist bir kurşuna hedef olana kadar görevini layıkıyla ve başarılı bir şekilde faşizme karşı direnmiş özgürlük barış diyerek görevini can siper hane yürütmüştür.
Ve neticede inandığı laik demokratik çağdaş hukuk Devleti özlemi içerisinde bu özlemini hayata geçirmek için verdiği mücadele döneminde ne yazık ki faşist kurşunlar kendisini Fuzuli caddesinde işine giderken yakalamış ve hayatına son verilmiştir. Hayatını bu uğurda feda etmiştir.
O BİR DEMOKRASİ KAHRAMANIDIR.
1970 Yıllarında gençlik kollarında olan bütün arkadaşlar her an ölümle burun buruna iken bu partiyi ayakta tutmaya çalışırken şimdiki görevde olanların bazıları hatta çoğu daha doğmamıştı.
70 yıllarda sağ – sol kavgasının en hızlı olduğu dönemde hayatını hiçe sayarak o en güzel gençlik yıllarını bu ülkenin çağdaş demokratik hukuk devleti olarak yaşaması ve yaşatılması için Yüksel Mazmanoğlu gibi demokrasi şehitleri verilmiştir. O günler gerçekten zor günlerdi. Ancak o gençlik bu zor günleri zorlayarak üstesinde her ne kadar epeyce de şehit vererek te olsa geçmiştir.
İşin garip tarafı o günlerde canını dişine takarak her an her dakika ölümle burun buruna kalarak partiyi yüceltmeye ve iktidara taşıyanlar ne yazık ki bu gün o sıralarda hayatta olmayan şu an ki il başkanı ve o tarihlerde evde kısa şortla gezen Veli ağbaba gibilerin olumsuz çirkin ihraç gibi tasarrufları sayesinde partiye bile yaklaşmıyorlar.
Tamam, bizleri yaklaştırmayıp iyi doğru ve düzgün bir örgüt kurup partiyi iktidara taşımak için çaba sarf etseler bizler yine o günkü aşkla ve zevkle çalışırız ancak kendi siyasi çıkarlarını partinin çıkarları önüne koyanlar ne olarak ne yazık ki partinin oyunu her seçimde daha daha aşağılara çekiyorlar. Yazık ediyorlar ayıp ediyorlar parti adına günah işliyorlar.
Önemli olan benim onun şunun partide bireysel olarak olması değil önemli olan Yüksel mazmanoğlu gibi yiğit insanların verdiği demokrasibarış ve ülkenin bölünmez bütünlüğü ile birlikte çağdaş demokratik laik hukuk devleti arzumuzun gerçekleşmesi gerçekleştirilebilmesidir.
Bu vesile ile çok kıymetli başkanım Yüksel Mazmanoğlu’nu şehit düşüşünün 41. Yılında bir kez daha hasretle anıyorum vermiş olduğu demokrasi mücadelesinin karşısında saygıyla eğiliyor Allahtan rahmet diliyorum Mekânı cennet olsun diyorum. Mücadelesi mücadelemiz olacaktır.
İbrahim göçmen
Siyaset, 30 Ağustos 2019 20:11
Yorumlar (0)
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
TURGUT ÖZAL KARAKUCAK GURESLERİ BASLIYOR
ARGUVANLI ÖGRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ
Anadolu’dan Çıkan Lezzet Hikâyesi Ulusal Markaya Dönüşüyor
CHP MALATYA 39. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AGBABA " REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN "
ARGUVAN BELEDIYESINDE YENI BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI GOREVE BASLADI
MALATYA HEKIMHAN'LILAR ANKARA'DA PILAV KAŞŞIK'LATTILAR
HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ
AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "
BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR
MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR
ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI
ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ
YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :
AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "
CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI
MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR
MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET
SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT
