Malatya da 11 kadın göz altında
Gündem, 17 Aralık 2019 08:22
Karanlığa asla teslim olmayacağız.
Egemenler şunu iyi bilsin ki yaptıkları bütün hesaplar boşa çıkacaktır. Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zulme boyun eğmeyeceğiz. Haksızlık karşısında diz çökmeyeceğiz. Baskılar karşısında susmayacağız. Tehditler karşısında yılmayacağız. Karanlığa asla teslim olmayacağız.
Salı günü sabahta İstanbul, Elbistan ve Malatya da olmak üzere eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucunda Malatya da toplam 11 tane bayan gözaltına alınmıştır.
Sabah saatlerinde evlere yapılan baskınlar sonucunda gözaltına alınan Hatice Zengin, Saime Tuncel (PSAKD ) üyesi Gülbahar Doğan, Hatun Aydın, Betül Kurnaz kılıç, Zeynep Doğan, Sevgi Çınar, Fatma alataş, Ayşe ışık, Reyhan Bakır, Ayşe Şakar olmak üzere 11 kişi gerekçe si belli olmayan ancak savcılığın talebi denilerek gözaltına alınmış olup şu an da Malatya emniyet müdürlüğünde sorgulanmaktadırlar.
Konu Malatya PSAKD şube başkanlığınca genel merkeze bildirilmiş ve genel merkez yapılan bu haksız ve hukuksuz operasyonu kınayarak gözaltına alınan 11 bayanın serbest bırakılması istenmiştir.
“Malatya PSAKD Şube başkanı Latife Ulutaşın okumuş olduğu genel merkezin basın açıklamasında “AKP iktidarının tüm ilerici-demokrat muhalif toplum kesimlerine dönük baskı, sindirme ve tehdit politikaları bütün hızıyla devam ediyor.
Yurttaşların haklarını korumak için var olması gereken hukuk bugün artık iktidarın muhalifleri baskı altına almak için kullandığı bir silah haline gelmiştir. Pir Sultan Abdal örgütlülüğümüz de bu baskı politikalarından nasibini fazlasıyla almıştır. Bugüne kadar birçok yöneticimiz ve üyemiz hakkında hukuksuz ve keyfi davalar açıldı.
Yine birçok yöneticimiz ve üyemiz asılsız suçlamalarla gözaltına alınıp tutuklandılar. Bunun en son örneğini bugün sabah Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube yöneticilerimiz Hatice Zengin ve Saime Tuncel başta olmak üzere şube üyelerimizin de içlerinde olduğu 10 kadın arkadaşımızın Malatya’da gözaltına alınmalarıyla yaşıyoruz.
Tutuklanan arkadaşlarımız sadece Alevilerin hak ve eşitlik mücadelesinde değil, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın mücadelesinden ekonomik ve demokratik hak mücadelesine kadar toplumsal ve siyasal yaşamın her alanında zulme karşı ezilen, ötekileştirilen, sömürülen ve dışlanan bütün toplum kesimlerinden yana tavır alan bir duruş göstermişlerdir. Bu duruşlarından dolayı da egemenlerin hedefi haline gelmişlerdir.
Tacizcilere, tecavüzcülere ve katillere son derece hoşgörülü olanlar mesele kadın mücadelesi olunca oldukça saldırganlaşmaktadırlar. Kadınları katillerden korumakta aciz kalan devlet gücü, kadın mücadelesi mevzu bahis olduğunda bütün haşmetiyle kadınların karşısına dikilmektedir.
Kadınları sürekli aşağılayan ve onlara hakaretler eden gericileri yazar adı altında şehir şehir gezdirip sözde laik devlet kurumlarında panel verdirenler, çocukların sistematik olarak istismara uğradığı kanıtlanmış gerici tarikat vakıflarıyla anayasaya aykırı protokoller yapıp bütün çocuklarımızı bu karanlık zihniyete emanet edenler, kadınların yapmak istedikleri bir dans eylemine bile tahammül edememektedirler.
Kadın mücadelesinin içinde yer alanlar çeşitli gerekçelerle hedef alınmaktadırlar. Egemenler kadın mücadelesini kendilerine en büyük tehditlerden biri olarak görmektedirler. Çünkü erkek egemen, cinsiyetçi, gerici zihniyet kadınların toplumsal, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda etkin bir rol oynamalarının, yüzyıllardır devam eden kirli düzenlerini bozacağından korkmaktadırlar.
Ama kadınlar bütün baskı ve tehditlere rağmen yılmadan bu karanlık zihniyete kaşı mücadeleyi her geçen gün daha da büyütmektedirler.
Bir yandan Alevilerin hak ve eşitlik temelli mücadelesinde yer alıp bir yandan da kadın mücadelesi başta olmak üzere çeşitli alanlarda eşitlik, demokrasi ve adalet mücadelesi yürüten Alevi kadın yoldaşlarımız erkek egemen, baskıcı ve gerici devlet anlayışının daha da fazla hedefi olmaktadırlar.
Daha önce de birçok Alevi kadın yoldaşımız gözaltına alınıp tutuklanmışlardır. Sarıyer Şube başkanımız Zeynep Yıldırım neredeyse 1,5 yıldır hakkında hiçbir iddianame olmaksızın cezaevinde tutukludur.
Ancak egemenler şunu iyi bilsin ki yaptıkları bütün hesaplar boşa çıkacaktır. Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zulme boyun eğmeyeceğiz. Haksızlık karşısında diz çökmeyeceğiz. Baskılar karşısında susmayacağız. Tehditler karşısında yılmayacağız. Karanlığa asla teslim olmayacağız.
Bu yüzden bütün halkımıza çağrımızdır;
Gelin haksız, hukuksuz ve keyfi bir şekilde gözaltına alınan kadın yoldaşlarımıza sahip çıkalım.
Gün dayanışma günüdür.
Gün birlik günüdür.
Gün mücadele günüdür.
Baskılar, gözaltılar ve tutuklamalar bizleri yıldıramaz!
Bu zulme derhal son verilsin!
Hatice Zengin, Saime Tuncel ve gözaltına alınan tüm canlarımız derhal serbest bırakılsınlar!” denildi
PSAKD Genel Merkezi
Gündem, 17 Aralık 2019 08:22
Yorumlar (0)

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK
