HDP' nin Demokrasi Yürüyüşü İstanbulda sloganlarla karşılandı
Siyaset, 17 Haziran 2020 15:25
HDP heyeti “Demokrasi Yürüyüşü”nün 2’nci gününde Esenyurt’ta halkla bir araya geldi. HDP’ liler sloganlarla karşılanırken, burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Mutlaka kazanacağız” dedi.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç ve çok sayıda HDP' li açıklama yapıyor. “Mutlaka kazanacağız”
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” 2’nci gününde Esenyurt Meydanı'nda halkla buluştu. Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Mutlaka kazanacağız” dedi.
HDP Esen yurt İlçe Örgütü binasını ablukaya alan polis, bina çevresine TOMA ve gözaltı araçları yerleştirerek sokağı araç girişine kapattı. Esen yurt meydanı bariyerlerle çeviren polis meydana girişleri engelledi. HDP Esen yurt İlçe binasından vekiller dışarı çıkarak ara sokaklarda yürüyüş gerçekleştirdi.
Bugünkü yürüyüşe; Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu,
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır,
HDP’ nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,
Milletvekilleri Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan, Dersim Dağ, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu,
HDP il ve ilçe örgütü yöneticileri ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi eşlik etti.
Sokaklarda HDP'nin yürüyüşüne yurttaşlar, “HDP halktır halk burada”, "Her biji Azadi", “Faşizme karşı omuz omuz” sloganlarıyla destek verdi. Esenyurt Kaymakamlığı önünde kitle ile bir araya gelen kitle meydana doğru yürüdü. Kitlenin önüne geçen kesen polis daha fazla yürümesine izin vermedi. Esenyurt Meydanı’nda yapılması polis tarafından engellenen açıklama Doğan Araslı Bulvarı’nda yapıldı.
"SALDIRILAR TÜM TOPLUMSAL MUHALEFETE"
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Biliyoruz ki hep beraber Türkiye’de bugün demokrasi işlemiyor. Demokratik kurallar, özgürlükler işlemiyor. Tam tersine sorunlu da olsa kâğıt üzerinde var olan Anayasa’yı bile çiğneyen adımlar vardı. Anayasa’ya aykırı bir şekilde kayyum atadılar.
Ama bu saldırıların, bu hukuksuzlukların, bu Anayasa ve yasa çiğnemenin HDP'ye dönük olduğunu düşünmüyoruz. Bütün toplumsal ve siyasal muhalefete ister parlamento içinde olsun ister parlamento dışında olsun bütün toplumsal muhalefete yönelik saldırılar olarak değerlendiriyoruz bunları.
Ve o nedenlerle 1 Haziran’da Eş Genel Başkanlarımız aracılığıyla 9 maddelik tutum belgesi açıkladık; o tutum belgemizde mücadele zeminimizi, demokrasi, adalet ve hukuk açısından mücadele zeminimizi tanımladık.
Ve dedik ki bütün toplumsal ve siyasal muhalefete eğer oluşturmazsak bu saldırılar bugün HDP’ye olur yarın diğer toplumsal muhalefete olur, ki oluyor da. Hep birlikte bunu görüyoruz. İşte bu tutum belgesinin demokratik siyaset açısından, toplumsal ve siyasal muhalefet açısından çok temel bir asgari zemin oluşturduğunu düşünüyoruz. Mutlaka kazanacağız" diye konuştu.
Oluç “Bugüne kadar iktidar partileri de muhalefet partileri de gördü ki, HDP baskı altına alınarak, hapse atılarak, susturulamaz. Asla ama asla HDP arkasındaki 6 milyon seçmen, aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon kişi bu baskılara boyun eğmez, diz çökmez. Derdimiz konuşarak toplumsal müzakerenin, uzlaşmanın, barışın önünün açılmasıdır” dedi.
Siyaset, 17 Haziran 2020 15:25
Yorumlar (0)

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!
