HDP' nin Demokrasi Yürüyüşü İstanbulda sloganlarla karşılandı
Siyaset, 17 Haziran 2020 12:29
HDP heyeti “Demokrasi Yürüyüşü”nün 2’nci gününde Esenyurt’ta halkla bir araya geldi. HDP’ liler sloganlarla karşılanırken, burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Mutlaka kazanacağız” dedi.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç ve çok sayıda HDP' li açıklama yapıyor. “Mutlaka kazanacağız”
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” 2’nci gününde Esenyurt Meydanı'nda halkla buluştu. Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Mutlaka kazanacağız” dedi.
HDP Esen yurt İlçe Örgütü binasını ablukaya alan polis, bina çevresine TOMA ve gözaltı araçları yerleştirerek sokağı araç girişine kapattı. Esen yurt meydanı bariyerlerle çeviren polis meydana girişleri engelledi. HDP Esen yurt İlçe binasından vekiller dışarı çıkarak ara sokaklarda yürüyüş gerçekleştirdi.
Bugünkü yürüyüşe; Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu,
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır,
HDP’ nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,
Milletvekilleri Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan, Dersim Dağ, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu,
HDP il ve ilçe örgütü yöneticileri ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi eşlik etti.
Sokaklarda HDP'nin yürüyüşüne yurttaşlar, “HDP halktır halk burada”, "Her biji Azadi", “Faşizme karşı omuz omuz” sloganlarıyla destek verdi. Esenyurt Kaymakamlığı önünde kitle ile bir araya gelen kitle meydana doğru yürüdü. Kitlenin önüne geçen kesen polis daha fazla yürümesine izin vermedi. Esenyurt Meydanı’nda yapılması polis tarafından engellenen açıklama Doğan Araslı Bulvarı’nda yapıldı.
"SALDIRILAR TÜM TOPLUMSAL MUHALEFETE"
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Biliyoruz ki hep beraber Türkiye’de bugün demokrasi işlemiyor. Demokratik kurallar, özgürlükler işlemiyor. Tam tersine sorunlu da olsa kâğıt üzerinde var olan Anayasa’yı bile çiğneyen adımlar vardı. Anayasa’ya aykırı bir şekilde kayyum atadılar.
Ama bu saldırıların, bu hukuksuzlukların, bu Anayasa ve yasa çiğnemenin HDP'ye dönük olduğunu düşünmüyoruz. Bütün toplumsal ve siyasal muhalefete ister parlamento içinde olsun ister parlamento dışında olsun bütün toplumsal muhalefete yönelik saldırılar olarak değerlendiriyoruz bunları.
Ve o nedenlerle 1 Haziran’da Eş Genel Başkanlarımız aracılığıyla 9 maddelik tutum belgesi açıkladık; o tutum belgemizde mücadele zeminimizi, demokrasi, adalet ve hukuk açısından mücadele zeminimizi tanımladık.
Ve dedik ki bütün toplumsal ve siyasal muhalefete eğer oluşturmazsak bu saldırılar bugün HDP’ye olur yarın diğer toplumsal muhalefete olur, ki oluyor da. Hep birlikte bunu görüyoruz. İşte bu tutum belgesinin demokratik siyaset açısından, toplumsal ve siyasal muhalefet açısından çok temel bir asgari zemin oluşturduğunu düşünüyoruz. Mutlaka kazanacağız" diye konuştu.
Oluç “Bugüne kadar iktidar partileri de muhalefet partileri de gördü ki, HDP baskı altına alınarak, hapse atılarak, susturulamaz. Asla ama asla HDP arkasındaki 6 milyon seçmen, aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon kişi bu baskılara boyun eğmez, diz çökmez. Derdimiz konuşarak toplumsal müzakerenin, uzlaşmanın, barışın önünün açılmasıdır” dedi.
Siyaset, 17 Haziran 2020 12:29
Yorumlar (0)
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
