MALATYADA ESNAF DERTLİ, UMUTLARINI YİTİRMİŞ
Siyaset, 24 Haziran 2020 21:53
CHP İl başkanı Kiraz, hastane caddesindeki esnafın sorunlarını dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Battalgazi bölgesi Devlet Hastanesi civarındaki esnafların sorunlarını dinledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, tüm Malatya’nın karşı çıkmasına rağmen AKP tarafından yıkılan, çok büyük mağduriyet yaşamaya başlanınca tekrar hastane yapımına başlanılan bölgedeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.
BİR DOKUNUP BİN AH İŞİTTİK
Esnaf ziyaretleri esnasında değerlendirmelerde bulunan Kiraz, “Yaklaşık 7 yıldır hastane kapalı. Hastanenin kapalı olması dolayısıyla hastane civarında açılmış olan ve tek güvencesi hastane olan birçok esnaf maalesef içler acısı bir halde. Ekonomik olarak bunalmış durumdalar. Her görüştüğümüz esnaftan bir dokunup bin ah işittik.
Uzun süredir ekonomimiz ciddi sıkıntılar yaşıyor ve en çokta esnaflarımız etkileniyor. 300 bin nüfuslu bir ilçenin 7 yıldır hastanesiz bırakılmasının yanı sıra hastane civarındaki bütün esnaflar neredeyse iflas etmiş durumda. Birçoğu dükkânını kapatmış. Dükkânını kapatmayıp bu masrafları ve giderleri göğüsleyenler de büyük bir umutla yeni bir hastane yapılmasını bekliyor” dedi.
KÖTÜ BİR SÜRPRİZ
Esnaflar için kötü bir sürprizin de hastane kapısının yerinin değiştirilmesi olduğunu belirten CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Esnaflar tek umudu olan hastanenin açılması ve işlerinin düzene girmesini beklerken tekrardan içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Esnafların olduğu taraftaki kapı kapatılarak tamamen boş bir alana gelen ve karşısı askeriye olan bir kapı açılmak isteniyor. Bunun da sonucu olarak orada hiçbir esnaf kalmayacak, dükkânlarını kapatacak ve açlığa ve yoksulluğa mahkûm olacak” ifadelerini kullandı.
YETKİLİLER ESNAFIN SESİNİ DUYMALI
Esnafların çoğuyla görüştüğümüzde bu süre içerisinde psikolojilerinin bozulduğunu, bütün birikimlerini harcayarak hayatta kalmaya çalıştıklarını, 7 yıl boyunca cepten yediklerini, hastane yapılırken umutlandıklarını ama kendilerine açılan kapıların kapatılmasıyla birlikte umutlarının yıkıldığını ifade ediyorlar.
CİDDİ BİR SORUN VAR.
Bir an önce yetkililerin bölgedeki esnafın sesini duymasını bekliyoruz. Ve hastanenin eski yerinde olduğu gibi aynı kapının kullanılması ve esnafa mağduriyet yaşatılmamasını bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız.
Esnafın bu sorunlarını dile getirdiğimiz gibi işsizlikten kıvranan birçok esnafında uzun süredir isyanlarını dile getiriyoruz.
Hastane Caddesi’nde ki esnafın durumu da daha büyük bir boyuta taşınmış durumda. Esnafların hepsi bir umut bekliyor ve o umudu mutlaka yetkililerin sağlaması gerekiyor.”şeklinde konuştu.
Siyaset, 24 Haziran 2020 21:53
Yorumlar (0)

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK
