Amacımız Bölge İlleri Arasında Hak Ettiği Değerde Vizyonu Olan Organize Sanayi
Ekonomi, 11 Temmuz 2020 05:09
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “göreve geldiğimiz günden bu yana yapmış olduğumuz çalışmaların amacı Malatya Organize Sanayi Bölgesi’ni, bölgesinde hak ettiği değerde vizyonu olan OSB’ye dönüştürmek” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“NİTELİKLİ YATIRIMLARI ÖNEMSİYORUZ”
Malatya sanayisinin daha nitelikli bir hale gelmesi için çalışma yürüttüklerini ifade eden Sadıkoğlu, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Malatya Organize Sanayi bölgesinin nitelikli hale gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Kayseri ve Gaziantep illerinin organize sanayi bölgeleri konumunda olmamız en önemli hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda da ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Ülke ekonomisinin önünün açık olması için üretmesi şarttır.
işte bu noktada üretime katkı sunan yatırımcılar, sanayiciler bizim için çok önemli. Malatya Organize Sanayi bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımız istihdam açısından ciddi katkı sunuyor. Özellikle dış ülkelere ihracat yapan firmalarımız da ülkemize döviz girdisi sağlıyor. Bu açıdan biz yeni ve nitelikli yatırımları önemsiyoruz. Organize sanayi bölgemizdeki yabancı firmalara ihracat yapan nitelikli firmaların sayısının arttırılması için çalışmalarımız devem edecek” dedi.
“GİRİŞ TAKI DIŞARIDAN İLİMİZE YATIRIM AMAÇLI GELEN İŞ İNSANLARININ MALATYA SANAYİSİNİN VİZYONUNU VE VİTRİNİNİ GÖRMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”
Organize sanayi bölgesine yapılan “Giriş Tak”ının yatırım amaçlı gelen iş insanlarının Malatya sanayisinin vizyonunu ve vitrinini görmesi açısından önemli olduğunu belirten Sadıkoğlu, “Organize sanayi bölgemiz havaalanı yolu üzerinde olması sebebiyle ilimize gelen misafirlerimize karşı şehrimizi temsil etme konumuna sahip.
Bu açıdan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu temsiliyeti daha vizyoner bir hale getirmek için organize sanayi bölgemizin girişine bir “Giriş Takı” yapma ihtiyacı duyduk. Bu çalışmanın dışarıdan ilimize yatırım amaçlı gelen iş insanlarının işin vizyonunu ve vitrinini görmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
“GÜVENLİĞİ ÖNEMSEDİK VE EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK”
Organize sanayi bölgesinde güvenlik olgusunu en üst seviyeye çıkardıklarını kaydeden Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Göreve geldikten sonra organize sanayi bölgesinde en önemli gördüğümüz zafiyetlerden biri de güvenlik konusuydu.
Hemen ortaya koyduğumuz bir çalışma neticesinde 65 tane güvenlik kamerası ile organize sanayi bölgemiz 7 gün 24 saat anlayışı ile kayıt altına alınmakta. Üstelik araç ve plaka tanıma sistemi ile güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Bu konuyu sanayicimizin güven duygusu içerisinde işlerini yürütmesi açısında önemli olduğunu düşünüyoruz.”
“AYDINLATMADA YÜZDE 77 TASARRUF SAĞLIYORUZ”
Yapılan yenileme çalışmaları ile organize sanayi bölgesinde aydınlatma konusunda elektrik tasarrufu yapılır düzeye geldiğini anlatan Sadıkoğlu, “sanayi bölgemizin aydınlatması konusunda da ciddi çalışmalar yaptık. Eski aydınlatma sistemlerinin tamamı yeni sistem olan LED armatür ve dekoratif aydınlatma direkleri ile daha modern bir hale dönüştürdük. Bu çalışmamız görselliğin daha modern hale gelmesiyle birlikte ciddi elektrik tüketimi tasarrufunu da sağladı. Şu anda organize sanayi bölgemizde aydınlatmada eski sisteme göre yüzde 77 elektrik tasarrufu sağlanmaktadır” dedi.
OSB HİZMET BİNASI YENİLENİYOR
Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğü hizmet binasının daha aktif ve etkili kullanımı için yenileme çalışmalarına başlandığını ifade eden Sadıkoğlu, “Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğümüzün hizmet binasını yeniliyoruz.
İçerisinde sosyal tesislerin ve çok amaçlı salonların olacağı donanımlı bir bina olacak. Sanayicilerimize ve personellere yönelik düzenlenecek eğitimlere, konferanslara ve seminerlere ev sahipliği yapacak vizyoner bir bina olacak.
Organize sanayi bölgemizin ilimize ve bölgemize yakışır nitelikli bir hale gelmesi için gayret gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ekonomi, 11 Temmuz 2020 05:09
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
