MTSO Başkanı Sadıkoğlu: Malatya Sanayisinin Büyümesini Sağlarken, 15-20 Bin Hemşerimizin Ekmek Yemesine Vesile Olmayı Hedefliyoruz
Ekonomi, 13 Temmuz 2020 09:11
Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde 32 yılda 22 bin istihdam sağlandığını hatırlatarak, “Hedefimiz 32 yılda sağlanan istihdam rakamını 4 yıllık görev süremizde yakalamaktır.
Malatya sanayisinin mevcut durumunu yeni yatırımlarla birlikte geliştirirken, yıllardır OSB’de yatırımı olan iş insanlarının daha da büyümesi, ilimizin ihracat rakamlarının yükselmesi ve döviz girdisinin artması için projeler üretiyoruz. Bir yandan OSB’nin büyümesini sağlarken, diğer taraftan amacımız hemşerilerimizin ekmeğini kazanmasına vesile olmak, hayır dualarını almaktır” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, organize sanayi bölgesinde yer tahsisleri yapılan ve üretime başlayan fabrikaları ziyaret ederek, üretim sahalarında inceleme yapıp, fabrika yetkililerinden bilgiler aldı.
NİTELİKLİ FİRMALAR MALATYA’YA DAVET EDİLİYOR
Göreve geldikten hemen sonra hızlı bir şekilde nitelikli firmalara yer tahsisine başlayan ve Malatya’daki istihdam sayısının artması için çalışma yürüten Sadıkoğlu, “Organize Sanayi Bölgelerimizin ciddi anlamda gelişmesi arzusu ile çıktığımız yolda nitelikli istihdam sağlayacak firmalara yer tahsisler yapmaya gayret gösteriyoruz.
Tek gayemiz Malatya OSB’nin, bölgesinde hak ettiği değeri görmesi ve vizyonu olan bir OSB olması. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere farklı illerde nitelikli yatırımları olan iş insanlarını Malatya’ya davet ediyoruz.
Bu konuda bugüne kadar ciddi görüşmeler ve davetler yaptık. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği’nin (İTKİB) 60 üyesini ve Türkiye Triko Sanayicileri Derneği’nin (TRİSAD) 45 üyesini ilimize davet ederek onlara Malatya sanayisinin avantajlarını anlattık. Teşviklerde 6. Bölge olmamız dolayısıyla yatırım yapmanın daha avantajlı olduğunu anlattık. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Malatya’ya yatırım yapma kararı alan firmalara yer tahsisleri yapıldı ve talepler gelmeye devam ediyor” dedi.
HEDEF; 32 YILDA YAPILANI 4 YILDA HAYATA GEÇİRMEK
Malatya sanayisinin 32 yıllık geçmişinde yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süresinde yakalamayı önüne hedef koyan Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Göreve geldiğimizden bu yana 26 tane yer tahsisi gerçekleştirdik. Yer tahsisi yaptığımız firmaların birçoğu 6-7 ay gibi kısa sürede fabrikalarını kurarak üretime geçti.
Şu anda yeni açılan fabrikalarda 2500’ü aşkın hemşerimiz istihdam edildi. Pandemi süreci dolayısıyla yer tahsisleri noktasında bir durağanlaşma olsa da yeni ve nitelikli yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Yer tahsisleri yapılmış ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan fabrikalarla beraber 8500 kişi istihdam edilecek.
Malatya Organize Sanayisinin temellerinin atıldığı günden bu yana geçen 32 yıllık süreçte toplamda 22 bin istihdam yapıldığını görüyoruz. Bizler görevde olduğumuz süre zarfında attığımız adımlarla 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 8500 gibi bir istihdam rakamını yakaladık. Görev süremiz boyunca istihdam sayısını 15-20 bin kadar arttırmayı planlıyoruz.
Malatya’nın öz evladı olarak, Malatya ekonomisi ve sanayisi için vizyoner hedeflerimiz var. 32 yılda yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süremizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Odamızın kıymetli üyelerinin takdiri ile bizlere verilen bu görevin kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz.
Bu bilinçle attığımız her adımı önemsiyoruz. Asıl işimiz Malatya sanayisinin mevcut durumunu yeni yatırımlarla birlikte geliştirirken devam eden yatırımlarında büyümesine katkı sunmak. Yıllardır OSB’de yatırımı olan iş insanlarının daha da büyümesi, uluslararası arenaya açılması, ilimizin ihracat rakamlarının yükselmesi ve döviz girdilerinin artması için projeler üretiyoruz.
Daha vizyoner bir OSB için toplantılar, seminerler ve konferanslar ile iş insanlarının ve yatırımların gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Bir yandan OSB’nin büyümesini sağlarken, diğer taraftan da hemşerilerimizin iş sahibi olup evlerine helal ekmek götürmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken herhangi bir karşılık beklemiyoruz, tek arzumuz evine ekmek götürecek olan 15-20 bin hemşerimizin hayır duasını almaktır.”
Ekonomi, 13 Temmuz 2020 09:11
Yorumlar (0)
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
