MTSO Başkanı Sadıkoğlu: Malatya Sanayisinin Büyümesini Sağlarken, 15-20 Bin Hemşerimizin Ekmek Yemesine Vesile Olmayı Hedefliyoruz
Ekonomi, 13 Temmuz 2020 14:39
Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde 32 yılda 22 bin istihdam sağlandığını hatırlatarak, “Hedefimiz 32 yılda sağlanan istihdam rakamını 4 yıllık görev süremizde yakalamaktır.
Malatya sanayisinin mevcut durumunu yeni yatırımlarla birlikte geliştirirken, yıllardır OSB’de yatırımı olan iş insanlarının daha da büyümesi, ilimizin ihracat rakamlarının yükselmesi ve döviz girdisinin artması için projeler üretiyoruz. Bir yandan OSB’nin büyümesini sağlarken, diğer taraftan amacımız hemşerilerimizin ekmeğini kazanmasına vesile olmak, hayır dualarını almaktır” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, organize sanayi bölgesinde yer tahsisleri yapılan ve üretime başlayan fabrikaları ziyaret ederek, üretim sahalarında inceleme yapıp, fabrika yetkililerinden bilgiler aldı.
NİTELİKLİ FİRMALAR MALATYA’YA DAVET EDİLİYOR
Göreve geldikten hemen sonra hızlı bir şekilde nitelikli firmalara yer tahsisine başlayan ve Malatya’daki istihdam sayısının artması için çalışma yürüten Sadıkoğlu, “Organize Sanayi Bölgelerimizin ciddi anlamda gelişmesi arzusu ile çıktığımız yolda nitelikli istihdam sağlayacak firmalara yer tahsisler yapmaya gayret gösteriyoruz.
Tek gayemiz Malatya OSB’nin, bölgesinde hak ettiği değeri görmesi ve vizyonu olan bir OSB olması. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere farklı illerde nitelikli yatırımları olan iş insanlarını Malatya’ya davet ediyoruz.
Bu konuda bugüne kadar ciddi görüşmeler ve davetler yaptık. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği’nin (İTKİB) 60 üyesini ve Türkiye Triko Sanayicileri Derneği’nin (TRİSAD) 45 üyesini ilimize davet ederek onlara Malatya sanayisinin avantajlarını anlattık. Teşviklerde 6. Bölge olmamız dolayısıyla yatırım yapmanın daha avantajlı olduğunu anlattık. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Malatya’ya yatırım yapma kararı alan firmalara yer tahsisleri yapıldı ve talepler gelmeye devam ediyor” dedi.
HEDEF; 32 YILDA YAPILANI 4 YILDA HAYATA GEÇİRMEK
Malatya sanayisinin 32 yıllık geçmişinde yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süresinde yakalamayı önüne hedef koyan Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Göreve geldiğimizden bu yana 26 tane yer tahsisi gerçekleştirdik. Yer tahsisi yaptığımız firmaların birçoğu 6-7 ay gibi kısa sürede fabrikalarını kurarak üretime geçti.
Şu anda yeni açılan fabrikalarda 2500’ü aşkın hemşerimiz istihdam edildi. Pandemi süreci dolayısıyla yer tahsisleri noktasında bir durağanlaşma olsa da yeni ve nitelikli yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Yer tahsisleri yapılmış ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan fabrikalarla beraber 8500 kişi istihdam edilecek.
Malatya Organize Sanayisinin temellerinin atıldığı günden bu yana geçen 32 yıllık süreçte toplamda 22 bin istihdam yapıldığını görüyoruz. Bizler görevde olduğumuz süre zarfında attığımız adımlarla 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 8500 gibi bir istihdam rakamını yakaladık. Görev süremiz boyunca istihdam sayısını 15-20 bin kadar arttırmayı planlıyoruz.
Malatya’nın öz evladı olarak, Malatya ekonomisi ve sanayisi için vizyoner hedeflerimiz var. 32 yılda yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süremizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Odamızın kıymetli üyelerinin takdiri ile bizlere verilen bu görevin kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz.
Bu bilinçle attığımız her adımı önemsiyoruz. Asıl işimiz Malatya sanayisinin mevcut durumunu yeni yatırımlarla birlikte geliştirirken devam eden yatırımlarında büyümesine katkı sunmak. Yıllardır OSB’de yatırımı olan iş insanlarının daha da büyümesi, uluslararası arenaya açılması, ilimizin ihracat rakamlarının yükselmesi ve döviz girdilerinin artması için projeler üretiyoruz.
Daha vizyoner bir OSB için toplantılar, seminerler ve konferanslar ile iş insanlarının ve yatırımların gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Bir yandan OSB’nin büyümesini sağlarken, diğer taraftan da hemşerilerimizin iş sahibi olup evlerine helal ekmek götürmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken herhangi bir karşılık beklemiyoruz, tek arzumuz evine ekmek götürecek olan 15-20 bin hemşerimizin hayır duasını almaktır.”
Ekonomi, 13 Temmuz 2020 14:39
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
