Yüksel Mazmanoğlu bir demokrasi şehididir.
Siyaset, 31 Ağustos 2020 14:56
Yüksel Mazmanoğlu Malatya’nın belli başlı ailelerinden olan Abdullah Mazmanoğlunun oğlu olarak dünyaya gelmiş saf temiz bir insan.
Yüksel Mazmanoğlu aileden CHP li doğmuş öylede büyümüş gençlik yıllarında da aktif olarak siyasete girmiş yine merhum çok saygı değer abimiz Erhan Kırçuval ile birlikte hem siyasi çalışma hem de Malatya amatör sporuna çok büyük katkılar hizmetler yapan insanlardı.
Yüksek abi ile aynı mahallede oturuyor birbirimizi abi kardeş gibi seviyorduk.
İkimizin de ortak paydası spor ve demokrasi mücadelesi idi.
Bu nedenle yollarlımız hem amatör kulüplerde benim önce kısa süre futbol oynamam Yüksel abi ve Erhan Kırçuvalında yönetici olması ortak paydalarımız dı.
Ben orduzu maarifte o zaman top oynarken 1970 li yıllarda Orduzu maarif – Ataköy maçında kavga çıktı ve bütün takım arkadaşlarım kalecimiz Nihat Gülşen hariç birer yıl ceza aldık.
İşin ilginç yanı Kavgayı çıkaran Kalecimiz Nihat Gülşen di ancak en az cezayı bir aylık da o almıştı.
Ben 1971 Martında askere gittim ve 20 ayı tamamlayarak 1972 yılının sonuna doğru hatırladığım kadarı ile ekim ayında askerliği bitirdim.
Yüksel Mazmanoğlu ile olan spor ve siyasi ilişkilerim devam ederken 1973 yılında CHP ne onun teşviki ve talebi üzerine üye oldum. ilk seçimde gençlik kolları yönetimine seçildim. Yüksel mazmanoğlunun başkanlığında siyasete aktif olarak başladım.
1970 li yıllar gitti gelmesin. O dönem sağ – sol.. Alevi – Sünni… Çatışmaları emperyalist güçlerce tam ve bütün hızıyla pompalanıyor günde en az 10 – 15 kişi sağda da solda da Alevilerde de Sünnilerde de ölüyor öldürülüyordu. Gerçi şimdide 80 li yılların ortasından bu yana yine insanlar ölüyor öldürülüyor 17 bin faali meçhul olduğu söyleniyor. 12 eylül gibi faşist bir darbe oldu o insanları daha çok öldürdü astı işinden gücünden etti. Velhasıl hep vahşet hep vahşet yaşadık yaşatıldık.
İşte bu vahşetin yaşandığı 1978 yılında 30 Ağustos da bir akşamüstü Fuzuli caddesin işine gitmekte olan başkanımız Yüksel mazmanoğlu faşist cani ya da canilerin kurşunlarına hedef seçildi ve oracıkta yığıldı kaldı. Anında duyulan bu katliam gibi cinayetin failleri kaçmıştı. Hemen ambulansla devlet hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı derken iki gün sonra devrim şehidi olarak hayata gözlerini yumdu.
Yüksel Mazmanoğlu ne bir kominist ne bir sosyalist ne de eylem ci hiç değildi. O sadece sosyal demokrat ideolojiye inanmış spora hizmet eden yüzlerce binlerce gencin çocuğun kahve köşelerinde pineklemesine razı olmayarak onları hem bedensel hem de ruhsal anlamda geliştirmeye çalışan Malatya amatör spor camiasında da çok sevilen siyasi çevresince de çok sevilen sayılan bir insandı.
Siyasi düşüncesinde taviz verse gidip o zaman ki sağcı faşist partilerde görev alsaydı ki şayet gitse idi hava da kaparlardı beklide bu gün ölmemiş olacak yaşıyor olacaktı.
Ama o işin kolayını değil zorunu seçmiş demokrasi demiş barış demiş kardeşlik olsun demiş ve bu uğurda da şehit edilmiştir olmuştur.
Yüksel abimiiz ve tüm demokrasi şehitlerini o günkü ve o günden bu güne kadar ki tüm demokrasi şehitlerini saygıyla anıyorum dertleri derdimizdir hedefleri hedefimizdir olacaktır.
Siyaset, 31 Ağustos 2020 14:56
Yorumlar (0)
HASANÇELEBİDE TAŞKIN RİZKİNİ AZALTACAK PROJE TAMAMLANDI.
POYRAZ " ALIN TERİ İLE ÇALISAN HER ESNAFIN YANINDA OLACAĞIZ "
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
