HDP 8. yaşını kutladı
Siyaset, 19 Ekim 2020 07:26
HDP’ nin sekizinci kuruluş etkinliğine mesaj gönderen HDP Eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Siyasetin bunca kirlendiği zamanda sen bir pırlantasın HDP. İstedikleri kadar çamur atsınlar, sen en değerlimizsin. İyi ki doğdun HDP. Nice yıllara...” dedi.
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), sekizinci kuruluşu büyük coşkuyla kutlandı. Bostancı'daki Bostancı Gösteri Kültür Merkezi'ndeki etkinlik Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşti.
Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP milletvekilleri Tayyip Temel, Saruhan Oluç, Meral Danış-Beştaş, Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay, Musa Piroğlu ve çok sayıda partili katıldı.
Etkinliğin gerçekleştiği salona birçok dilde, "Biz kadınlar, özürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız", "Bizler hak, hukuk, adalet için mücadeleyi yükseltiyoruz", "HDP Birlikte aydınlık günler için buluşuyoruz" yazılı pankartlar asılı.
Kılıçdaroğlu: Kuruluşunuzu kutluyorum
Sık sık “HDP umuttur umut dimdik ayakta”, “HDP halktır hak burada”, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganlarının atıldığı bir ortamda etkinlik başladı.
Etkinliğe İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesajı okundu. İmamoğlu, eş başkanlar Sancar ve Buldan'a hitaben gönderdiği mesajında şöyle dedi:
"HDP Eş Genel Başkanları, Halkların Demokratik Partisi'nin 8'inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle hem sizleri hem de HDP' ye gönül vermiş tüm partililerinizi yürekten kutluyorum.
"Daha adil ve eşit bir İstanbul için çıktığımız yolculukta adaletsizliğe ve haksızlığa karşı demokrasiden yana iradesini ortaya koyan tüm partililerinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.
"Bu vesileyle barışı ve kardeşliği büyütmekten asla vazgeçmeyeceğimizin bir kez daha altını çiziyor, tüm katılımcılara en içten selam ve sevgilerimi gönderiyorum."
Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:
"Partinizin kuruluşunun 8'inci yıldönümü kutlamasına davetinize çok teşekkür ederim.
"Adalete olan özlemimizin giderek arttığı bu günlerde ülkemiz demokrasisine katkı sunacağınız çalışmalarda başarılar diliyor, kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum. Sizin nezdiniz de tüm parti yöneticilerine, üyelerinize ve katılan tüm konuklara selam ve saygılarımı sunarım."
Demirtaş: HDP sen bir pırlantasın
Mesajların ardından kuruluşundan bugüne kadar HDP'ye eş başkanlık yapan siyasetçilerin mesajları okundu. Edirne Cezaevi'nden mesaj gönderen Selahattin Demirtaş, “Siyasetin bunca kirlendiği zamanda sen bir pırlantasın HDP. İstedikleri kadar çamur atsınlar, sen en değerlimizsin. İyi ki doğdun HDP. Nice yıllara...” dedi.
Kandıra Cezaevi'nden mesaj gönderen Figen Yüksekdağ da “Sen bizim sesimizsin HDP, iyi ki varsın” dedi.
Uğurlu: Biz alanlardayız
Daha sonra HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu konuştu. Şöyle dedi:
"Belki HDP kurulalı 8 yılı doldurdu. Ama HDP yürüyüşü sekiz yıllık değil. İyi ki de HDP’ yi kurduk iyi ki de bir araya geldik. Erdoğan 'Onların yeri sokaklardır' dedi. Doğru dedi, bizim yerimiz sokaklardır biz buralarda var olduk.
"Parlamentoda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan zerre geri adım atmayacağız. Bunu düşmanımız da bilsin dostlarımız da. Tüm baskılara rağmen alanları terk etmeyeceğiz.
Mücadeleyi her gün daha fazla yükselteceğiz. Mücadelemiz her geçen gün yükseldiği için bize saldırıyorlar. Biz korkmuyoruz, biz çok bedel ödedik. Biz güneşi suyla toprakla buluşturacağız."
Etkinlikte HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar konuştu.
Buldan ve Sancar: Şimdi demokrasi güçlerinin birlik zamanı
Etkinlik, Pınar Aydınlar, Rojda ve Beksav Müzik Topluluğu'nun söylediği şarkılar ile sona erdi. Tüm salon ve sahnedeki sanatçılar, "Çav bella" isimli şarkıyı söyledi.
Etkinlikten notlar
*HDP bayrakları ile süslenen salona,
"Özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız",
Tekoşîna jinan li her derê ye-Kadın direnişi her yerde"
"Em bawerîyê mezin dikin, meşa azadîyê didomînin/İnancı büyütüyor özgürlük yürüyüşünü devam ettiriyoruz" ,
"Hak, hukuk, adalet için mücadeleyi yükseltiyoruz", "Li hemberî faşizmê û êrîşan berxwedanê mezin dikin-Faşizme ve saldırılara karşı mücadeleyi büyütüyoruz",
"Biz geleceğiz, faşizmi yeneceğiz",
"Yalana, talana, sömürüye karşı hep birlikte direniyoruz" pankartları asıldı.
*Katılımcılar şölen boyunca "HDP halktır halk burada", "Faşizme karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız", "HDP umuttur umut dimdik ayakta" sloganları attı.
*Yurttaşların yöresel kıyafetleri dikkat çekti.
*Salona girişlerde HES kodu soruldu, görevliler ateş ölçtü.
Katılarak destek veren misafirler
*KESK Başkanı Mahmut Bozgeyik,
DİSK Başkanı Arzu Çerkesoğlu,
Din insanı İhsan Eliaçık,
İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri,
insan hakları savunucusu Leman Yurtsever,
milletvekili Hüda Kaya
LGBTİ+ grupları, Sosyal Hakları Derneği'nden Can Atalay,
sanatçılar Pınar Aydınlar,
Rojda, Yeni Yaşam Tiyatrosu oyuncuları,
Özgürlükçü Hukukçular'da Arzu Kayaoğlu da salondaydı.
*Kuruluşundan bugüne kadar HDP'ye eş genel başkanlık yapan kişilerin mesajları da okundu. İlk eş genel başkanlar Yavuz Önen ve Fatma Gök ile tutuklu eski eş başkanlar Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mesajları yoğun ilgi gördü.
HEP'ten HDP'ye kürt siyasetçiler
HDP ile süren partilerin geleneği 1990'da HEP'le başladı. 10 partiden yedisine kapatma davası açıldı, beşi kapatıldı. Genel başkanların neredeyse tamamının yolu hapisten geçti.
Bunlardan Halkın Emek Partisi (HEP),
Özgürlük ve Eşitlik Partisi (ÖZEP),
Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖZDEP),
Demokrasi Partisi (DEP),
Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) mahkeme kararıyla kapatıldı, Demokratik Halk Partisi (DEHAP) ise hakkındaki kapatma davası sürerken feshedildi. Bu partilerde genel başkanlık yapanların neredeyse tamamının yolu ise hapishanelerden geçti.
Siyaset, 19 Ekim 2020 07:26
Yorumlar (0)

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK

MALATYA'DA Kİ SORUNLAR 10 BAŞLIKTA TOPLANACAK VE ANKARA'YA SUNULACAK

MALATYA'YI DÜNYA HARİTASINA YERLEŞTİREN HEKIM

BAŞKAN GEÇİT " °KIRSAL GÜÇLENİRSE ŞEHIR DE GUÇLENİR "

BASKAN MİKAİL SÜLÜK, İŞ BULMAKTA ZORLANAN PÜTÜRGELILERI GERİ DÖNMEYE DAVET ETTİ


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ
