Babacan, DEVA Partisi Malatya İl kongresine katıldı

Siyaset, 26 Ekim 2020 15:43

Babacan, DEVA Partisi Malatya İl kongresine katıldı

 

           DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Malatya 1. Olağan Kongresi'ne katıldı. Ramada Otel’de gerçekleştirilen olağan kongre korona virüs nedeniyle sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde düzenlendi.

          Katılımın pandemi sürecine rağmen oldukça yüksek olduğu kongrede Genel Başkan Babacan kürsüye kendisine hediye edilen Yeni Malatyaspor atkısı ile çıktı. Malatya’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Babacan, “Gelin eski mağdurların yerine yeni mağdurlar eklemeyelim. Gelin bu haksızlığa birlikte karşı çıkalım kendisi gibi düşünmeyenlere hain diyenlere karşı çıkalım” dedi.

            Malatya’da son günlerde il teşkilatının zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Babacan, partisi için Malatya'da hazırlanan afiş ve billboardlarının söküldüğünü söyledi. Babacan, "Anons çalışması yapılıyordu, gürültü kirliliği yapıyorsunuz diyerek engellediler.

            İktidar partisinin anonslarına ise ses yok. Sözleşmeleri yapılmış tanıtım çalışmaları son dakika iptal ediliyor. Fark ne biliyor musunuz? Bir partinin genel başkanının aynı zamanda Cumhurbaşkanı olması. Sistem sorunu var. Hukuk devletinde böyle bir şey olur mu? Bir sözleşme hukuku varsa bunun çiğnenmesi lazım" dedi.

            Başkanlık sisteminin sorunlarına işaret eden Babacan "Tarafsızlık üzerine yemin etmiş bir devlet başkanı bunları yapamaz. Türkiye demokrasisine daha fazla zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur. Herkes hukuka bağlı olmak zorundadır. Aksi halde bu ülkede istikrardan bahsedilemez. Bu ülkede yatırımlardan bahsedilemez" diye konuştu.

Babacan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

            “28 Şubat’ta hor görülen kesimler, aynı adaletsizliklerin başkaları tarafından yaşanmasını istemediler. O adil insanların aile meclislerinde, mahalle kahvelerinde, komşularıyla baş başa verdiklerinde bunları konuştuklarını biliyorum.

           Vatandaşlarımızın inanç ekseninde hak ve özgürlük taleplerini adalet temelinde karşılayacağız. Alevi vatandaşlarımızın başta Cem Evlerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelinde birikmiş sorunlarını çözeceğiz. 

             8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, orta direğin ülkemizi ayakta tutacağına inanıyordu. Bugün orta direk yıkılıyor. Hükümet ülkenin kurumlarını yerle bir ettiği için orta direk yıkılıyor. Eskiden Türkiye arabuluculuk yapardı, hakemlik yapardı. Şimdi kimsenin güvenmediği bir ülke olduk. Herkesin şüphe duyduğu bir Türkiye var atık. DEVA Partisi, dış politikada sözümüzün gücünü arttıracak. 

          Kavgadan beslenmeyeceğiz. Konuştuğumuzda tüm dünya Türkiye’nin sözüne kulak kabartacak.

Kendi fikrine benzeyen, tornadan çıkan çocuklar ve gençler yetiştirmenin derdine düştüler. Kendilerine benzeyen, kendileri gibi tornadan çıkmış bir nesil itiyorlar. Adeta toplum mühendisliğinin izlerini görüyoruz.

              Eğitimde parası olanla olmayanlar arasında hiç bu kadar fırsat eşitsizliği olmamıştır. Sadece parası olanın değil, herkesin iyi eğitim alması için çalışacağız. Eğitimi üç yaşında başlatacağız. Dil eğitimini anasınıfından itibaren çocuklarımıza sunacağız. Soru soran, tweet attığı için gözaltına alınan bir nesil istemiyoruz. Gençler tweet atmaktan korkuyoruz diyorlar. 280 karakterden, klavyeden korkan bir devlet anlayışına nasıl saptınız?

            Soru soran, sorgulayan bir nesil istiyoruz. Çağdaş dünyanın temelinde eleştirel düşünce yatar. Yeni nesil sizin tek tip, tek kalıp yaklaşımınıza isyan ediyor”

             Şehirlerin yerel dinamiklerini harekete geçireceklerini ve her şehir için ayrı projelerinin olduğunu da ifade eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Malatya’nın da sorunlarına değindi. Malatya’nın alt yapı ve ulaşım problemlerinin biran önce tamamlanması gerektiğini de belirten Babacan, özellikle Tarımda sulama sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

            2002’de AK Parti hükümetinin kurulduğunda Türkiye’nin tarımsal ihracatı ile ithalatının başa baş olduğunu da anımsatan Babacan, “Bugün 9 milyar ithalat, 5 milyar dolar ihracat var. Bu açığın sulama projeleri ile kanalları ile önemli bir miktarını kapatabiliriz. Ama biz su diyoruz kanal diyoruz onlar kanal İstanbul diyor problem burada. Çünkü orası rant projesi Çiftçi su bekliyor.

            Sanayide Malatya’da önemli bir şehir. Ama son yılarda sanayi üretimi artmıyor. En önemli sorunlardan biri işsizlik, biz Malatya’da tarımsal sanayi ve ekonomiye gerekli destekleri vereceğiz. Kayısı üretimi ve ihracatının artması için destekleri artıracağız.

               Malatya birinci derecede deprem bölgesi, ama kentsel dönüşümde yapılanma yok. Üniversitelerle ilgili sorunlar var. Turgut Özal Üniversitesi’nin halen bir kampüsü yok, akademisyen yetersizliği var. İnönü Üniversitesinde yeterince ödenek verilmiyor.

             Tıp Fakültesi henüz istenilen düzeyde çalışamıyor. Eğitimde ülkemizi için su gibi ihtiyaç,  Kent içi ulaşım yeterli değil, imar yolları açılmadığı için trafik sorunu var. Otopark sorunu var. Nazım imar planı henüz çıkarılmamış, bu sorunların çözümü için gerekeni yapacağız.

            Sizlerde bu kötü yönetimden fazlasıyla nasibinizi aldınız. Malatya bunları hak etmiyor. Biz Malatya’nın dertlerini biliyoruz. Derdi çok ama Malatya’nın DEVA’sı hazır. Malatya’nın demokrasiye, atılıma ihtiyacı var, DEVA’ya ihtiyacı var. Malatya’ya, Türkiye’ye DEVA olmaya hazırız.

            Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Malatya’da il binasının açılış törenine katıldı. Tavşan tepe’de coşkulu kalabalık tarafından karşılanan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan daha sonra seçim otobüsü ile kent merkezinde halkı selamlayarak il binasının açılış törenine geçti. Davul zurnayla karşılanan Babacan’a vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

             DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, açılış konuşmasında 9 Temmuz’da Genel Başkanları Ali Babacan tarafından görevin kendilerine tevdi edilmesi ile birlikte hemen harekete geçtiklerini ifade ederek, hızla il teşkilatlanmasını hazır hale getirdiklerini söyledi.

            Daha sonra söz alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Malatya’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu güzel şehirde bulunmaktan dolayı son derece mutluyum” dedi.

              Malatya İl Başkanlığı’na Onur Güneş’in getirilmesinden sonra teşkilatlanmanın hızla tamamlandığını anımsatan Babacan, ilçe kongrelerin tamamlandığını ve bugünde 1’inci il kongresini gerçekleştireceklerini ifade etti.

              Malatya’nın kendileri için özel ve önemli bir il olduğunu dile getiren Babacan, “Böylesine önemli bir şehirde, il merkezimizin açılışını sizlerle birlikte açmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün açtığımız hizmet binamızın, Malatya’ya ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

             Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile DEVA Partisi Malatya İl Teşkilatı hizmete açıldı. Genel Başkan Babacan, daha sonra İnönü Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşların yakın ilgisi ile karşılanan Babacan, Malatya’ya deva olmaya geldiklerini söyleyerek esnafın sorunlarını çok iyi bildiklerini söyledi.

Siyaset, 26 Ekim 2020 15:43

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI

MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI

MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR

MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR

ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "

ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "

KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!

KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!

SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!

SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!

GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN

GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN

VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ

YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ

Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI

Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI

BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "

Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "

ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ   HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI

MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI

36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART

36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR.  DAHA KAZANDI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI

ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU  İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ

ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU:  " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "

VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "

VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "

BU YIKIM TESADÜF DEĞİL  REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI

BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI

BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI

BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI

AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ  " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.

AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.

BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN  ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI

BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI

MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI

MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI

MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "

MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "

ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI

FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI

ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN

ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN

AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA  SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!

AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!

KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "

KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "

ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR

ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR

SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "

SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "

DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR

DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR

UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI

UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI

AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE  300 BİN TEMAS

AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS

NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ

NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ

UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ

UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ

BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ

BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ

AKP TABUTTAN KORKTU..!!

AKP TABUTTAN KORKTU..!!

BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR

BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR