CHP İl başkanı Enver kiraz, Cumhurbaşkanının Malatyaya gelişini değerlendirdi.
Siyaset, 28 Ekim 2020 04:39
Kiraz, Gördük ki Malatya’ya ne yapılmışsa Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde yapılmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, baştan sona tartışılır bir konu.
İçişleri Bakanlığı’nın bir genelgesi vardı. 400 üyelik Baro’nun bile kendi kongresini yapmasına izin verilmedi. 1 Aralık’a kadar herhangi bir sivil toplum örgütü veya bir derneğin toplantı yapması, kongre yapması yasaklanmıştı.
Ak Parti bu süre içerisinde bütün ilçelerde anons yaparak kongreye vatandaşları davet ederek bir il kongresi gerçekleştirdi. Tek adaylı bir il kongresi için söylenecek çok şey var ama farklı bir alandan değerlendirme yapacağım.
Şunu çok net görüyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi hangi konuyu gündeme getirmişse o konu değerli ve önemli olmuştur.
Cumhurbaşkanının ziyaretinden şunu gördük ki Cumhuriyet Halk Partisi olmazsa halkın neredeyse hiçbir sorunu çözülmeyecekmiş. Cumhurbaşkanının da ifade ettiği, cumhurbaşkanına ifade edilen bütün sorunları biz gündeme bir şekilde getirmiştik.
Şunu çok net görüyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi hangi konuyu gündeme getirmişse o konu değerli ve önemli olmuştur.
Örneğin biz dile getirmemiş olsak ve konunun üzerine gitmeseydik Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alımı yapmayacaktı. Hasat mevsimi bitti çok gecikti. Biz TMO neden alım yapmıyor, kayısı depolarda bekliyor diye açıklama yaptık bir gün sonra AKP milletvekili açıklama yaparak TMO ile sözleşme yapıyoruz, alımları başlatıyoruz dedi.
Bunu da Cumhurbaşkanı Malatya’da ifade etti.
Gündeme gelen bir diğer konu Özal Köyü’nde bir tapu sorunu vardı. AKP 18 yıldır iktidarda ama tapu sorunu çözülmedi. Biz bir hafta önce köylülerin eylemine destek verdik, köylüler adına açıklama yapınca sorun çözmek zorunda kaldılar. Dolayısıyla TMO alımı da, Özal Köyü’nün sorununu da Cumhuriyet Halk Partisi çözdü.
Bir diğer konu Battalgazi bölgesinde bir devlet hastanesi yapılıyor. Biz yıllarca yüksek sesle ifade ettik. Bu hastaneyi yıkmayın 300 bin nüfuslu Battalgazi ilçesini hastanesiz bırakmayın diye, dinlemediler yıktılar. Şimdi gördüler ki bizim söylediğimiz doğruymuş. Tekrar hastane yapılıyor. O da pandemi sürecinde kaplumbağa hızıyla ilerliyor.
Monilya hastalığından dolayı cumhurbaşkanlığı bütçesinden 10 milyon TL para gelmişti. Nisan ayından beri gelen para dağıtılmadı. Aylar sonra yine bizim çağrımız üzerine parayı hatırladılar, dağıttıklarını söylediler. Bu kez de yanlış dağıtıyorsunuz dedik. Tespitleri doğru yapmıyorsunuz dedik, çiftçilerin isyanı devam ediyor.
Bir esnaf raporu hazırladık. Esnaf Odaları ile birlikte bu raporu hazırladık. Ve Esnaf Odaları ile birlikte kamuoyuyla paylaştık. Esnaf Oda Başkanları da açıkladığımız bütün maddelere katıldıklarını ifade ettiler. Cumhurbaşkanına esnaflarımızda bizim dile getirdiğimiz talepleri ifade ettiler.
Bu talepler olmaması için AKP İl Başkanı çıktı “Cumhurbaşkanı geliyor Malatya’da talep yok, teşekkür var” dedi. Bizde bekledik, cumhurbaşkanı bir gelsin gerçekten talep var mı yok mu görelim, bizim gördüğümüz sorunlar Malatya da yaşanmıyor mu görelim dedik. Bu konuda yine haklı çıktık. Dile getirdiğimiz bütün konular talep olarak farklı kesimler tarafından Cumhurbaşkanına iletildi.
Esnaf Oda Başkanları dosya vererek taleplerini dile getirdiler.
Servis şoförleri karşılama yaparak taleplerini dile getirdiler. Çiftçiler taleplerini dile getirdiler. Yani gidilen her yerde taleplerle karşılaştılar. Zaten AKP İl Başkanı talep yok derken Malatya’nın sorunlarından vatandaşın dertlerinden habersiz olduğunu biliyorduk.
Şuan da da Malatya’nın sorunlarından haberleri olmadığını tescillediler. Çünkü talep yok demişlerdi. Uçaktan iner inmez Cumhurbaşkanına talepler başladı. Ama AKP İl Başkanının bu taleplerden de yaşananlardan da haber yok. Talepleri saymakla bitiremeyiz. Kimin talebi olduğunu da net gördük, kimin teşekkür ettiğini de gördük.
Teşekkür eden sadece AKP’de kendi koltuklarını sağlamlaştırmaya çalışan belediye başkanları, milletvekilleri, il başkanları oldu.
Malatya’da genel hatlarıyla baktığımızda taleplerin yükseldiğini gördük. Biz hazırladığımız tüm raporlarda bu talepleri görmüş ve dile getirmiştik. AKP İl Başkanı ve yetkilileri çıksınlar bu talepleri onlarda görsünler.
9 aydır kapalı olan esnaf hiç siftah yapmadan akşam dükkanını kapatan esnaf evine ekmeği nasıl götürecek biri çıksın bize izah etsin. Evine ekmek götürme meselesine cumhurbaşkanı abartı diyor ama 9 aydır iş yapamayan kahve işletmecisi, servis şoförleri, kantinciler gibi kesimler evine nasıl ekmek götürsün.
Bir tek kuruş devlet destek vermemiş. Verdiği tek şey kredi, o da geri ödenecek. Biz niye talep ettiniz, taleplere niye böyle cevaplar geldi bunu sorgulamaktan ziyade birçok sorun birikmiş bunu irdeliyoruz. Çünkü esnaf tek kuruş kazanamadığı gibi birçok gideri devam ediyor.
Büyükşehir belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri onca parayı götürüp cumhurbaşkanının gelişi için billboardlara, bez afişlere vereceğine iş yapamayan esnaftan bu süre içerisinde su parası, çöp emlak vergisi gibi vergileri almasın. Malatya’da yıllardır bu esnafta, bu vatandaşta, devlete de, belediyeye de vergisini ödüyor.
Malatya’nın sokaklarına, dağlarına, caddelerine binlerce metre bez afiş asmaya para var, esnafa gelince para yok. Dünyaca şatafat yaparken para var, vatandaşa gelince para yok. Belediyenin görevi sadece yol yapmak, kanalizasyon yapmak değildir. Bu yüzyılda bir belediye yol yaptım, kanalizasyon yaptım diye ayağına kurban kestirir mi?
Özetle bütün sorunları gören, çözüm isteyen, çözümleri ortaya koyan bir tek CHP olmuştur. Bunun cumhurbaşkanının gelişiyle oluşan taleplerle teyit etmiş olduk. AKP’nin de hiçbir şeyden haberi olmadığını teyit etmiş olduk.
Siyaset, 28 Ekim 2020 04:39
Yorumlar (0)
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
