Malatyada Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri başladı!!!
Gündem, 29 Ekim 2020 00:40
Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferansa katıldı.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Necmi İnce, Akademik personel ve vatandaşlar katıldı.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın günün anlam ve önemine binaen yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans konuşmasını yaptı.
Vali Baruş, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferansın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunma törenine katıldı.
Malatya’da Cumhuriyet´in 96. yıl dönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Aydın Baruş, “Aziz Atatürk, Yüce Türk Milleti’nin küllerinden doğuşunun ve tarih sahnesine yeniden damga vuruşunun ifadesi olan İstiklal mücadelesinin zafer tacı olan Cumhuriyetimizin ilanının 97. Yıldönümünde, manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş olmanın engin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.
Zamanın yenilmez güçleri olarak addedilen sömürgeci güçlere karşı müstesna liderliğiniz etrafında kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, Türk’ün bileğinin bükülemeyeceğini bir kez daha bütün cihana ilan etmiş ve kazandığı emsalsiz zaferi Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır.
Cumhuriyetimizin ilanından itibaren bağımsızlık ve kalkınma yolunda yekvücut olan aziz milletimiz savaş meydanlarında kazandığı zaferleri sosyal ve iktisadi alanlara taşımak için önderliğinizde büyük bir mücadeleye girişmiştir. Uzun harp yıllarının mecalsiz bıraktığı Anadolu halkı Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren ortaya koyduğu güçlü irade ve çalışma azmi ile dünyanın sömürge altında yaşayan milletlerine rehber olmuştur.
Dünya milletleri arasındaki uygarlık yarışında, ülkemizi her alanda müreffeh kılma yolunda Zat-ı Âlinizin başlattığı kalkınma ve ilerleme hamlesi Cumhuriyetimizin yeni nesilleri tarafından vazgeçilmez hedef olarak benimsenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin her geçen yıl güçlenerek 97. Kuruluş yıldönümünde siyasi, iktisadi ve sosyal alanlarda dünyanın sayılı güçlerinden biri haline gelmesinin gururunu bugün hep birlikte yaşıyoruz.
Müsterih olunuz, Malatya olarak, birliğimizin ve kardeşliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimizi canımızla, kanımızla muhafaza ve müdafaa etmenin vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunun bilincinde ve şuurundayız. Bizlere miras bıraktığınız ilkeleriniz rehberliğinde devletimizin ve milletimizin bekası için, ülkemizi her geçen gün daha ileriye taşımak için yılmadan, yorulmadan çalışarak yolumuza devam etmeye söz veriyoruz. Milletimizin fıtratında mevcut olan Milli Mücadele Ruhu çıktığımız bu yolda bizleri engellemeye çalışan dâhili ve hârici düşmanlara karşı en büyük şiarımız olacaktır.
Cumhuriyetimizin kurulduğu bu kutlu günün yıldönümünde, başta Zat-ı Âliniz olmak üzere aziz vatan toprakları ve bağımsızlığımız uğrunda ruhunu sonsuz rahmete teslim eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete göç eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhlarınız şad olsun” dedi.
Çelenk sunma töreninin ardından Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte İnönü Caddesinde vatandaş ve esnaflara bayrak dağıtarak vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar.
Gündem, 29 Ekim 2020 00:40
Yorumlar (0)

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI
