Cumhuriyet bayramında Malatya CHP il örgütü akşam fener alayı düzenledi
Siyaset, 30 Ekim 2020 20:26
Cumhuriyet bayramı kutlamalarının kısıtlanması üzerine ilimizde ve Türkiye genelinde CHP Cumhuriyet bayramını çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutladılar.
Malatya CHP il örgütü sabah resmi kutlamaya katılarak çelenk bırakırken Akşam da fener alayı düzenleyerek Atatürk büstüne kadar yürüyerek önce İstiklal ve Cumhuriyet şehitlerine saygı duruşunda bulunduktan sonra tüm katılımcı partililer ve destekleyici misafirlerle istiklal marşını coşkulu bir şekilde okudular.
Fener alayı İsmet İnönü heykeli etrafında birleşen partililer il başkanı ve yöneticilerinde en önde yürümesi ile başlamış olup Fuzuli caddesinde kanal boyuna yürüyüşle devam ederek Atatürk ün heykeli önüne kadar çeşitli sloganlar atılarak Türk bayrağı ile gelinmiştir.
Fener alayı ellerinde ki meşalelerle Atatürk ün anıtı önünde toplanarak burada da Cumhuriyetle ilgili sloganlar atmışlardır.
Fener alayının coşkuyla sonlanırken bir konuşma yapan ve Cumhuriyeti kutlayan CHP il başkanı Enver Kiraz kalabalık kitleye yaptığı konuşmada “ Atatürk’ün bize en büyük armağanı, bu ülkenin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
Kalbine sığmayan o heyecanı, yüreğine sığmayan o sevgiyi her şeye rağmen her 29 Ekim’de, her milli bayramlarda bu meydanlara aktaran hepinizle sonsuz gurur ve onur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Sizler sayesinde 97 yıldır Cumhuriyet dimdik ayakta ve daha nice 97 yıl yaşamaya devam edecektir. Hep birlikte Cumhuriyet’i koruyacağız, yaşatacağız ve o Cumhuriyet’i yüzüncü yılında demokrasiyle, demokrasi özgürlükleriyle taçlandıracağız.
Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün el ele kol kola vermiş olduğu zor şartlardaki mücadelenin sonucunda kurulmuş olan laik demokratik sosyal hukuk devleti olan bir Cumhuriyet var. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurarken “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır.
Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.” Demiştir ve cumhuriyet ilelebet yaşamaya devam edecek. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurmuş ve bu cumhuriyeti yükseltecek olan yüceltecek olan sizlersiniz diyerek onu bizlere, genç kardeşlerimize emanet etmiştir.
O emanet bizim için kursaldır. o emanete her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz.
97’nci yılında bir kez daha “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları, Yaşasın Atatürk Devrimleri, Yaşasın Atatürk ve CHP İlkeleri” diyoruz.
Öte yandan Fener alayına İyi Parti, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, ADD, Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler derneği başkanları da katılarak destek verdiler.
Siyaset, 30 Ekim 2020 20:26
Yorumlar (0)

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "
