HEKİMHAN'DAKİ DİPSİZ GÖL KORUMA BEKLİYOR
Turizm, 04 Kasım 2020 14:38
Yıl 2012... Yama Dağında Drejan Şenlikleri yapılıyor. Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ın aracıyla, Rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman ve Gazeteci İbrahim Göçmen ile birlikte şenliklere katılıp dönüşte, Başkınık köyü karşısında yer alan Dipsiz Göl'e uğramıştık. Yörede yaşayan Ankut kuşlarının yaşadığı göl bir doğa harikasıydı.
Şaşırmıştık, bu gölden şimdiye kadar Malatya'nın nasıl haberi olmaz diye. Ve o gün manşeti atmıştık; "Hekimhan'daki Dipsiz Göl Keşfedilmeyi Bekliyor" diye. Vali Ulvi Saran haberi okumuş hemen soluğu Dipsiz Göl'de almıştı, Çevre düzenleme işini ihale etmişti, Dipsiz Göl'e devlet ilk kez el atmıştı. Aradan tam sekiz yıl geçti.
Bu kez yazarımız Fikri Demirtaş ve Foto Hüseyin Koç Dipsiz Göle gitmişler. Göle olan ilgisizliği, bakımsızlığı, temizliğin bile yapılmadığı gölün halini gördükten sonra "Dipsiz Göl Korunmaya Alınmalıdır" başlığını atıvermişler.
Dünya da ve Türkiye'de ender görülen Dipsiz Göle sahip Hekimhan'ın bu göle bakacak ve koruyacak gücü yok mudur? Kaymakamlık ve Belediye ne iş yapar?
Tarih: 22.08.2012 MALATYA GÜNCEL/ VAHAP GÜNER - Tam iki yıl önce Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım bizi alıp Yama Dağına Drajen Şenliklerine götürmüş, dönerken “sizi bir yere götüreceğim” diyerek Kınık köyünün hemen yanı başında yer alan Dipsiz Gölün yanına getirmişti bizi.
Muhteşem ve ender görülen bu gölün önünde biz durup Başkan Yıldırım bizi resimlemişti. Dönüşümüzde yazdık "Dipsiz Göl Keşfedilmeyi bekliyor" diye. Vali Ulvi Saran Okumuş, hemen gidivermiş Dipsiz Gölün yanına ve bir çevre düzenlemesi hazırlamış.
Etrafı bir güzel düzenlemiş mesire alanına çevirivermiş. Bize İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata anlattı aylar sonrasında. Dipsiz Göl keşfedilmiş ve yatırım dahi almaya başlamış.
Bir resim ve haberin sonucunda gelen çevre düzenlemesinden bizler son derece memnun olduk. Gittik, gördük ve yazdık.
Vali Ulvi Saran ise önce okudu, sonra gidip yerinde gördü, işin daha önemlisi Dipsiz Gölü keşfeden ve yatırım yapan ilk insan oldu. Hekimhan'a gittiğimizde yeniden Mehmet Şerif Yıldırım'ın bizi Dipsiz Göle götürmesini isteyeceğiz.
Şimdi Dipsiz Göle hep birlikte sahip çıkarak, tanıtarak buraya dikkat çekmek zorunda olduğumuzu unutmayalım. Hasan Çelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ı bizi Dipsiz Göle götürdüğü için, Vali Ulvi Saran’ı da dipsiz göle yatırım yaptığı için tebrik ediyoruz.
HEKİMHAN DİPSİZ GÖL (SÜLÜK GÖLÜ)
Güzel ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye sonbahar renklerine bürünmeye başladı. Bütün illerde rengârenk sonbahar cümbüşü yaşanırken biz de sonbaharı tüm güzellikleriyle Malatya'nın insana sonsuzluk duygusu veren coğrafyasında, Hekimhan - Sivas sınırında, Yamadağı' nın yamaçlarında bulunan Dipsiz Gölü görmek, fotoğraf çekmek için arkadaşım Hüseyin Koç ile birlikte 2 Kasım 2020 tarihinde yola çıktık...
Turizm, 04 Kasım 2020 14:38
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
