HEKİMHAN'DAKİ DİPSİZ GÖL KORUMA BEKLİYOR
Turizm, 04 Kasım 2020 05:25
Yıl 2012... Yama Dağında Drejan Şenlikleri yapılıyor. Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ın aracıyla, Rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman ve Gazeteci İbrahim Göçmen ile birlikte şenliklere katılıp dönüşte, Başkınık köyü karşısında yer alan Dipsiz Göl'e uğramıştık. Yörede yaşayan Ankut kuşlarının yaşadığı göl bir doğa harikasıydı.
Şaşırmıştık, bu gölden şimdiye kadar Malatya'nın nasıl haberi olmaz diye. Ve o gün manşeti atmıştık; "Hekimhan'daki Dipsiz Göl Keşfedilmeyi Bekliyor" diye. Vali Ulvi Saran haberi okumuş hemen soluğu Dipsiz Göl'de almıştı, Çevre düzenleme işini ihale etmişti, Dipsiz Göl'e devlet ilk kez el atmıştı. Aradan tam sekiz yıl geçti.
Bu kez yazarımız Fikri Demirtaş ve Foto Hüseyin Koç Dipsiz Göle gitmişler. Göle olan ilgisizliği, bakımsızlığı, temizliğin bile yapılmadığı gölün halini gördükten sonra "Dipsiz Göl Korunmaya Alınmalıdır" başlığını atıvermişler.
Dünya da ve Türkiye'de ender görülen Dipsiz Göle sahip Hekimhan'ın bu göle bakacak ve koruyacak gücü yok mudur? Kaymakamlık ve Belediye ne iş yapar?
Tarih: 22.08.2012 MALATYA GÜNCEL/ VAHAP GÜNER - Tam iki yıl önce Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım bizi alıp Yama Dağına Drajen Şenliklerine götürmüş, dönerken “sizi bir yere götüreceğim” diyerek Kınık köyünün hemen yanı başında yer alan Dipsiz Gölün yanına getirmişti bizi.
Muhteşem ve ender görülen bu gölün önünde biz durup Başkan Yıldırım bizi resimlemişti. Dönüşümüzde yazdık "Dipsiz Göl Keşfedilmeyi bekliyor" diye. Vali Ulvi Saran Okumuş, hemen gidivermiş Dipsiz Gölün yanına ve bir çevre düzenlemesi hazırlamış.
Etrafı bir güzel düzenlemiş mesire alanına çevirivermiş. Bize İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata anlattı aylar sonrasında. Dipsiz Göl keşfedilmiş ve yatırım dahi almaya başlamış.
Bir resim ve haberin sonucunda gelen çevre düzenlemesinden bizler son derece memnun olduk. Gittik, gördük ve yazdık.
Vali Ulvi Saran ise önce okudu, sonra gidip yerinde gördü, işin daha önemlisi Dipsiz Gölü keşfeden ve yatırım yapan ilk insan oldu. Hekimhan'a gittiğimizde yeniden Mehmet Şerif Yıldırım'ın bizi Dipsiz Göle götürmesini isteyeceğiz.
Şimdi Dipsiz Göle hep birlikte sahip çıkarak, tanıtarak buraya dikkat çekmek zorunda olduğumuzu unutmayalım. Hasan Çelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ı bizi Dipsiz Göle götürdüğü için, Vali Ulvi Saran’ı da dipsiz göle yatırım yaptığı için tebrik ediyoruz.
HEKİMHAN DİPSİZ GÖL (SÜLÜK GÖLÜ)
Güzel ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye sonbahar renklerine bürünmeye başladı. Bütün illerde rengârenk sonbahar cümbüşü yaşanırken biz de sonbaharı tüm güzellikleriyle Malatya'nın insana sonsuzluk duygusu veren coğrafyasında, Hekimhan - Sivas sınırında, Yamadağı' nın yamaçlarında bulunan Dipsiz Gölü görmek, fotoğraf çekmek için arkadaşım Hüseyin Koç ile birlikte 2 Kasım 2020 tarihinde yola çıktık...
Turizm, 04 Kasım 2020 05:25
Yorumlar (0)
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
