KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR
Siyaset, 25 Kasım 2020 20:11
Yeşilyurt Belediyesi’nde 25 kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü basın açıklaması
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yaşanan hiçbir şey kadına şiddete sebep olamaz. Kadına el kaldırmak, erkeklik değil korkaklıktır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kadının şiddete maruz kalmaması en büyük temennimizdir.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eşi Semra Çınar, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Özcan ve Yeşilyurt Belediyesinde çalışan bayan personellerle birlikte ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası önünde basın açıklamasında bulundu.
“KADIN; MÜSTESNA, NARİN, NAİF YAPISI İTİBARİYLE İNCİTİLMESİ DAHİ DÜŞÜNÜLEMEZ”
Kadınların toplum ve insan hayatında toparlayıcı bir rol oynadığını ifade eden Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Özcan, “Kadın demek eş demek, anne demektir. Kadının yeri bu gözle bakıldığında asla yadsınamaz ve ayrıştırılamaz.
Kadın, toplumların huzur ve mutluluğu, nesillerini devam ettirmeleri için Allah tarafından verilmiş bir imkân olarak görülmelidir. İyi eğitilmiş kadınların, çocuklarına güzel değerleri benimsetip, manevi duygularla iyi derecede yetiştirerek; güven, huzur ve kardeşlik duygularının oluşmasına, ülkenin kalkınmasına önemli derecede katkı sağlayacağı gerçeği görmezlikten gelinemez.
Hadisi Şerif’te de belirtildiği gibi ‘Erkeğin en hayırlısı, kadına en iyi davranandır’. Kadına yönelik şiddet, kelime olarak bile kulağa hoş gelmemektedir. Kadın toparlayıcı bir unsurdur. Nesil yetiştiren bir bireyi, şiddetle aynı cümlede kullanmak bile bir algı kirliliğidir.
Kadın; müstesna, narin, naif yapısı itibariyle incitilmesi dahi düşünülemez. Bu anlamlı günde ve her zaman kadınlarımıza her anlamda destek olan Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve kıymetli eşi Semra Çınar hanımefendiye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“DEVLETİMİZ KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ETKİN TEDBİRLER ALIYOR”
Kadınlara yönelik şiddetin dünyanın temel sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanının eşi Semra Çınar ise, “ Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de geçmişten bu yana süregelen kadına şiddet hepimizin kanayan yarasıdır.
Onlarca kadının genç kızın belki en yakını eşi, erkek kardeşi belki de hiç tanımadığı bir erkek tarafından üstelik hayatlarının baharında yaşama katacakları onca güzellik varken hayallerinden sevdiklerinden hayatlarından koparılmasını hiçbir vicdan hiçbir sebep haklı çıkaramaz.
2019'da Türkiye'de, ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na göre 474 kadın öldürüldü. Bu, son 10 yıldaki en yüksek rakam, maalesef ki sadece fiziksel olarak değil psikolojik, sözlü ve ekonomik şiddetle de kadınlarımız baskı altına alınıyor.
Eğitimi olmayan kadınlarımızın %43 eğitimli olanların ise oranı % 21 fakat bu oranın bundan daha fazla olduğu kadınlarımızın söylemeye çekindiği için oranının düşük çıktığını belirtilen çalışmalar bulunmaktadır.
Devletimiz de kadına yönelik şiddete karşı alınması gereken bütün tedbirleri alıyor ve etkin bir şekilde hayata geçiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımla ve sıfır tolerans ilkesiyle yürütüyoruz.
Ülkemizdeki tek bir kadının dahi şiddete uğramasına hakkının, hukukunun, onurunun çiğnenmesine asla tahammülümüz yoktur’ sözleri bu açıdan çok değerli ve kıymetlidir. Şiddetin önüne geçebilmek için farkındalık elbette önemlidir, fakat temel sorun eğitimdir ve eğitim ilk önce ailede başlar. Çocuklarımızı yetiştirirken kız, erkek arasında eşit davranmalı, şiddeti ev içinde yaşatmamalı ve en önemlisi çocuklarımıza sevgi ve hoşgörü aşılayarak bir çiçeği severken bile incitmemelerini öğretmeliyiz.
Öğretmenlerimize ise bu açıdan büyük iş düşmektedir. Şiddetle toplum olarak mücadele edilirse sonuç alabiliriz, aksi takdirde insanlık bu utançtan kurtulamayacaktır. Umarım önümüzdeki yıllarda, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde, gerekli politikaların uygulanması sonucunda kadına yönelik şiddetin giderek azalıp sona ermesi sağlanır. Şiddetin her türlüsünden uzak sevgi dolu günler diliyorum. “ şeklinde konuştu.
“KADINA EL KALDIRMAK, ERKEKLİK DEĞİL KORKAKLIKTIR”
Kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da “25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyetinde, üç kız kardeş vahşice öldürülerek bir uçurumdan atılmış ve bu olay gazetelere “araba kazası” olarak yansımıştır. Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999’da aldığı bir kararla bu günü, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ilân etmiştir.
Biz de bu konudaki net tavrımızı ortaya koymak için bir araya geldik. Kadına şiddet âcizliktir. Kadına şiddet zayıflıktır. Kadına şiddet insanlık suçudur. Gerek eş, gerek baba, gerek kardeş, gerekse de arkadaş sıfatıyla, aklı başında hiçbir erkeğin kadına şiddet uygulama hakkı yoktur.
Psikolojik olsun, fiziksel olsun; kadına yönelik her türlü şiddeti veya baskıyı kınıyoruz, lânetliyoruz! Kadını hor görmek, toplumun dışına itmek, önemsememek cahilliktir. Kadına fiziksel veya psikolojik şiddete yönelmek, insanlık suçudur. Dinimizin ve örfümüzün kadına verdiği değer ortada olmasına ve kanunlarımızın yaptırımları her geçen gün artmasına rağmen, maalesef, ülkemizde neredeyse her gün bir kadın cinayeti haberi alıyoruz.
Bunun artık sona ermesi gerekir. Yaşanan hiçbir şey kadına şiddete sebep olamaz. Kadına el kaldırmak, erkeklik değil korkaklıktır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kadının şiddete maruz kalmaması en büyük temennimizdir. Onlar bizim analarımızdır, bacılarımızdır, eşlerimizdir, kızlarımızdır.
Yeşilyurt Belediyesinde görev yapan bayanlarımızla birlikte kadına şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Devletimiz ve Hükümetimiz kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek adına ciddi tedbirler almakta, yaptırımlar uygulamakta ve büyük cezalar vermektedir.
Ancak asla tasvip etmediğimiz olaylarla karşı karşıya kalmak hepimizi derinden üzmektedir. İnşallah bu tür hadiselerin tekrar etmemesini temenni ediyoruz. İnsanların birbirine karşı saygı ve sevgi çerçevesinde bakıp, hakkına ve hukukuna riayet ettiği bir hayat yaşamaktan yanayız.
Yeşilyurt Belediyesi olarak kadınlarımızın hakkını ve hukukunu savunmak adına da elimizden geleni yapıyoruz. Cinayete kurban gitmiş bütün kadınlara ALLAH’ tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. İnşallah, bundan sonra bir daha kadına şiddet haberi almayız. Buradan bütün kadınları saygıyla selâmlıyorum.” dedi.
Siyaset, 25 Kasım 2020 20:11
Yorumlar (0)
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
TURGUT ÖZAL KARAKUCAK GURESLERİ BASLIYOR
ARGUVANLI ÖGRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ
Anadolu’dan Çıkan Lezzet Hikâyesi Ulusal Markaya Dönüşüyor
CHP MALATYA 39. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AGBABA " REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN "
ARGUVAN BELEDIYESINDE YENI BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI GOREVE BASLADI
MALATYA HEKIMHAN'LILAR ANKARA'DA PILAV KAŞŞIK'LATTILAR
HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ
AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "
BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR
MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR
ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI
ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ
YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :
AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "
CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI
MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR
MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET
SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT
