“İşleriniz nasıl’ diye sorulduğunda “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ………..ama bize gelip “Çök kütüyüz’ diyenler… Böyle olmaaaz

Ekonomi, 07 Aralık 2020 23:00

“İşleriniz nasıl’ diye sorulduğunda “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar,  ………..ama bize gelip “Çök kütüyüz’ diyenler… Böyle olmaaaz

Allah sizi başımızdan eksik etmesin” demekle bu işler çözülmez...

 

 

             “Esnafların, işyerlerine gelen milletvekillerine ve yetkililere derdini anlatmalı sadece hatıra fotoğrafı çektirmemeli” diyen ESOB Başkanı Keskin “ Allah sizi başımızdan eksik etmesin” demekle bu işler çözülmez.

          “İşleriniz nasıl’ diye sorulduğunda “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ama bize gelip “Çök kütüyüz’, kredileri ödeyemiyoruz, kirayı veremiyoruz” diyorlar. Böyle olmaz. Esnaf yaşadığı sorunu işyerine gelen tüm yöneticilere net olarak anlatmalı.

             “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” demekle bu işler çözülmez.  “İşleriniz nasıl’ diye sorulduğunda “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ama bize gelip “Çök kütüyüz’, kredileri ödeyemiyoruz, kirayı veremiyoruz” diyorlar.

            Böyle olmaz. Esnaf yaşadığı sorunu işyerine gelen tüm yöneticilere net olarak anlatmalı.” Diyerek esnafların sorunlarını iktidar yöneticilerine başka Oda yöneticilerine başka konuştuklarını belirtti.

                 Korona virüs salgınından olumsuz etkilenen esnafların beklentilerini yazılı bir bültenle açıklayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,

              “Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında; işyerleri kapanan, iş potansiyeli kaybolan ve zor bir dönem geçiren esnaf ve sanatkârlar için beklentileri içeren baş vuruyu Malatya Büyükşehir Belediyesine yaptıklarını aktararak, “ İşyeri kapanan esnaf ve sanatkârlara maddi destek yapılmasını talep ediyoruz.

                Belediyeye ait tüm işyeri ve işletmelerde kira bedelinin alınmamasını talep ediyoruz. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri;  korona virüs nedeniyle kapalı kalan ve kapatılan işyerlerinden esnafın ödediği Su bedeli, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat İzin Harcı, İşgaliye Harcı, Pazar Yeri Harcı, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Katılma Payı, Tabela İlan ve Reklâm Vergisi, Otopark Ruhsat Harcı, Canlı Müzik Ruhsat Harcı, İşyeri mesafe ölçüm bedellerinin alınmamasını ya da büyük oranda indirime gidilmesini talep ediyoruz.

             Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, esnaf ve sanatkârın yanında olacaktır. Bu konuda kuşkumuz yoktur. Pandamı sürecinde Mülkiyeti Belediyemize ait olan iş yerlerinin 3 ay boyunca kira alınmayacağını kamuoyunu açıklandı.

             Yaptığımız görüşmede 3 ay sonrada pandemi süreci devam ederse Büyükşehir Belediyesi bu durumu tekrar gözden geçirecek.  İnşallah önümüzdeki yılbaşına kadar maddi durumu sıkıntılı olan esnafımıza, esnafımızın yanında çalışanlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda yardımı yapılacağı bilgisi de bizimle paylaşıldı.

                 Pandemi süreci devam ettiği sürece de bu yardımlar devam edecek. Esnaf zor dönemde yanında olanı hiçbir zaman unutmaz, unutturmaz. Ellerinden gelen imkânlar ölçüsünde esnafımızın yanında olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan ve ekibine, merkez ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza bu çabalarından ötürü şahsım adına teşekkür ediyorum.

             Gün birlik olma günü gün dayanışma günüdür. Büyükşehir Belediyemiz gibi Hekimhan Belediye Başkanımız Turan Karadağ’a belediye ait iş yerlerinde kiracı konumunda olan esnafımızdan 4 ay boyunca kira almayacağını belirtmiştir, kendilerine esnafım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

                “Kredilerin geri dönüşü başladı. Esnafımız bu kredileri nasıl ödeyecek kara kara bunu düşünmekteyiz”

               Esnafa verilen kredi taksitlerinin mutlaka ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini bir kez daha yenileyen MESOB Başkanı Keskin şunları söyledi, “Esnaf elinden geldiği kadar doğrudan ya da dolaylı olarak devletine her zaman destek olmuştur, devlete bu zaman kadar hiç yük olmamıştır, hep dik durmuştur, durmaya da devam edecektir.  Şu yaşanan sıkıntılı süreçte de Hükümetimiz ve devletimizde esnafımızın yanında yer almıştır, biz bunların farkındayız.

                 Her seferinde kredi verildiğini ifade ediyorlar, bizde defalarca teşekkür ettik, yine teşekkür ediyoruz. Esnafımız bu zamana kadar o kredilerle kendini idame ettirdi, borçlarını ödedi, çarkını döndürdü. Ancak kredilerin geri dönüşü başladı. Esnafımız bu kredileri nasıl ödeyecek kara kara bunu düşünmekteyiz.

                 Cumhurbaşkanımız Baş ustamız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi tüm kurum ve kuruluşların bu zor günlerde yükümüzü hafifletecek uygulamaları başlatacaklardır. Kimse gelip bizim halimizi sormasın, halimiz ortadadır, esnafa destek versinler.  Verilen kredilerin 2022’ ye kadar ertelenmeli.

                 Karşılıksız hibe şeklinde en azından 6 ay durumu iyi olmayan esnafımıza ve yanında çalışanlara asgari ücret desteği talep ediyoruz. Bunu yapmak sosyal devletin gereğidir. İnsanların karnını doyuramazsanız insanları mutlu edemezsiniz. Mutlu etmek için hem durumu olmayan esnafımıza, hem de esnafımızın yanında çalışanlar için Baş ustamız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’de beklentimizdir.”

            Milletvekillerine “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ama bize gelip “Çök kütüyüz’, kredileri ödeyemiyoruz, kirayı veremiyoruz” diyorlar

            Keskin, esnafların işyerlerine gelen milletvekillerine içinde bulundukları sıkıntıları anlatmasını da isteyerek “Genel Başkanımız Bendevi Palandöken her platformda esnafın derdini ve beklentilerini anlatılıyor.

                Esnafta, işyerine gelen milletvekillerine ve yetkililere derdini anlatmalı sadece hatıra fotoğrafı çektirmemeli. “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” demekle bu işler çözülmez.  “İşleriniz nasıl’ diye sorulduğunda “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ama bize gelip “Çök kütüyüz’, kredileri ödeyemiyoruz, kirayı veremiyoruz” diyorlar. Böyle olmaz.

              Esnaf yaşadığı sorunu işyerine gelen tüm yöneticilere net olarak anlatmalı.  Sadece esnaf yöneticilerinden bu konu beklenmemeli. ‘Oda başkanları ne yapıyor’ diyorlar. Oda başkanları ellerinden geldiğinde sorunlara sahip çıkıyor ve her yere iletiyorlar.

              Ama esnaf kenarda oturup beklemesin. Esnafında biraz kendisine gelmesi lazım. Esnaf oda başkanları elinden geleni yapıyor, TESK Genel Başkanımız Bendevi Başkan elinden geleni yapıyor.

               Esnaf işyerine gelen tüm milletvekillerine derdini anlatmalı, sorunlarını, sıkıntılarını tek tek anlatmalı. MHP Malatya Milletvekili Sayın Mehmet Fendoğlu’na ve CHP Malatya Veli Ağbaba’ya sorunlarımızı Meclis’te dile getirdiği için teşekkür ediyorum.

                    Özellikle AK Parti Malatya Milletvekilleri bu işi yüklenmeli ve sorunlarımıza sahip çıkmalı, yereldeki sorunları aynı anda Ankara’da hükümet üyelerine aktarmalılar, korkmasınlar.

                Eğer sorunları Ankara’ya iletmekten korkuyorlarsa bu işi yapmasınlar, Sayın Cumhurbaşkanımıza yük olmasınlar, yük alsınlar.” şeklinde konuştu.

Ekonomi, 07 Aralık 2020 23:00

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "

MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "

ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI

FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI

ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN

ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN

AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA  SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!

AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!

KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "

KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "

ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR

ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR

SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "

SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "

DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR

DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR

UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI

UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI

AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE  300 BİN TEMAS

AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS

NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ

NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ

UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ

UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ

BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ

BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ

AKP TABUTTAN KORKTU..!!

AKP TABUTTAN KORKTU..!!

BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR

BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR

AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI

KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ

KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ

DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "

DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "

AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR

AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR

DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA

DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA

YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "

YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "

GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR

GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR

GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "

GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "

MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR

MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR

" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "

" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "

AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"

AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"

DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ

DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ

TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ

TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ

METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ

METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ

BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ

BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ

MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI

MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI

PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR

PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR

ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI

ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI

BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK

BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK

BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI

BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI

ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI

ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI

MASTÖB KONGRESİ  MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU

MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU