Ali Babacan: 'Kim ne derse desin, biz özgürlük diyeceğiz'
Siyaset, 15 Aralık 2020 19:50
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Karamollaoğlu’nun ziyaretine eşlik eden heyette Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sabri Tekir, Cafer Güneş ve Birol Aydın yer aldı. DEVA Partisi heyetinde ise Genel Sekreter Sadullah Ergin, Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün ve Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı bulundu.
İki genel başkan, bir buçuk saat süren görüşmenin ardından basının karşısına geçti. 29 Aralık’ta büyük kongrelerini gerçekleştirerek mümkün olan en kısa zamanda olası bir seçime hazır olmak istediklerini vurgulayan Babacan şu ifadeleri kullandı:
Asgari ücrette TÜİK’in açıkladığı rakamlar değil, gerçek enflasyon dikkate alınmalı
Ülkemizde “çalışıyorum, işim var” diyen vatandaşlarımızın yarıya yakını asgari ücretle geçiniyor. Asgari ücret rakamı önemli. Bunu hükûmet belirliyor, ödemeyi işveren yapıyor. Asgari ücret, şu anda insanca yaşanabilir seviyenin çok altında. Hatta açlık sınırının dahi altında kaldığını görüyoruz. Artışlarda hep enflasyon artı refah payı düşünülür.
Peki hangi enflasyon? TÜİK’in açıkladığı enflasyona bakacak olursanız, 10 küsur açıklıyor. Son iki ayda tam 41 ilimizi ziyaret ettim. Alıp sattığı malın fiyatı geçen sene kaçtı, bu sene kaç diye esnafa sordum.
Yüzde 30, 40, 50 diyen var. Gerçek çarşı pazar enflasyonu bu. Bu değerlendirmelerde TÜİK’in açıkladığı rakamlar değil, gerçek enflasyon ve hayat pahalılığı dikkate alınmalı.
Tiyatro önemli bir sanat ama siyasetin sahici olması lazım
Bütçe görüşmelerinde sayın Bakan’ın bazı ifadeleri olmuş. Bana da arkadaşlar daha sonra gösterdi. Çünkü normalde takip ettiğimiz bir kişi değil. Öncelikle, orası Meclis kürsüsü. Orada alışık olmadığımız bir üslup gördük.
Hep söylüyorum: Tiyatro çok önemli bir sanat alanı ve sanatçılarımız kendi mecralarında sanatlarını icra ederler. Siyasetin sahici bir şey olması lazım. Siyasetteki insanların daha önce neler söylediklerine, bugün ne söyleyip ne yaptıklarına bakıyorum.
Eğer çok sık zikzaklar varsa, bugünkü ifadeler üzerinde çok durulması gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü bugünkü ifadeler böyle olur, yarın başka bir konjonktürde bambaşka ifadeler gelebilir. Üzerinde yorum yapmaya değer bir konu olarak görmüyorum. Bizim tutumumuz, çizgimiz açık.
Bizde zikzak yok, U dönüşü yok. 20 yıldır ilkeler ve değerler bazında aynı yerdeyiz. Günlük esen rüzgârlar karşısında söylenen ifadeler hakkında bir şey söylemeye değer bulmuyorum.
Problemleri hamasetle çözemezsiniz
Siyasi partilerle ilgili hukuk süreci tarafsız ve bağımsız yargı tarafından yürütülür. Parti başkanlarının tek taraflı ifadeleri anlamsızdır. Türkiye’yi yöneten zihniyetin bu ülkeyi düşman üretmek üzerinden yönetmeye çalıştığını iyi görmemiz gerekiyor.
Artık hiçbir konuda başarı üretemeyince, her konuda problemler büyüyünce, vatandaşa daha güzel yarınlar vaat edemeyince dönüp dolaşıp düşman arayışı başlıyor. Her hafta, her ay bir düşman gündemi ortaya atılıyor. İktidarın büyük ortağına ve diğer ortaklarına çağrı yapmak istiyorum: Şu ülkenin sorunlarını çözün.
İnsanlar işsiz, gençlerimiz yarınlarını başka ülkelerde aramaya başladı. Esnafımız kepenk indirmeye başladı. Bu ülkenin derin problemlerini hamasetle, başka konuları gündeme getirerek örtemezsiniz.
Bu ülke artık korkmuyor
Bu tür rejimlerde çok tipiktir: Beceremezler, yapamazlar, arkasından suçlu veya düşman ararlar. Böylece ilgiyi başka noktaya çekmeye çalışırlar. Biz demokrasiyi çok önemsiyoruz. Evet, özgürlükleri çok önemsiyoruz.
Özgürlükler bazılarının işine gelmese de biz, ifade özgürlüğü başta olmak üzere, özgürlükleri çok önemsiyoruz. Kim ne derse desin. İşlerine gelmeyenleri de temel ilkelerini gözden geçirmeye çağırıyoruz.
Bu ülkeyi susturamazsınız.
Bu ülke artık korkmuyor.
Bu ülkeyi susturarak bir yere varamazsınız.
Biz özgürlük dedikçe korkuyorlar.
Biz artık milletimize korkmayın diyoruz.
Korkması gerekenler belli.
Siyaset, 15 Aralık 2020 19:50
Yorumlar (0)
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
