Çır mıhtı ile Beyler deresi Arasında Yeni Bir Yaşam Alanı Kuruyoruz
Siyaset, 28 Ocak 2021 08:50
Başkan çınar, mollakasım ile yakınca arasındaki dere ıslah ve dönüşüm çalışmalarını inceledi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Doğal zenginlikleri, temiz havası, yeşil alanları ve suyu ile dikkat çekici bir yapıya sahip Çır mıhtı ile Beyler deresi arasında ki doğa harikası bölgemizi, dere ıslah ile yol düzenleme çalışmalarımızla ön plana çıkartacağız.
Bu bölgede alternatif yol güzergâhı oluşturup, kırsal bölgelerimize olan ulaşımı da kolaylaştıracağız.” diye konuştu.
Mollakasım ile Yakınca mahalleleri arasında devam eden dere ıslah ile yol düzenleme çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, doğal ve tabiat zenginliklerine sahip bölgenin tüm güzelliklerini sağlıklı ve planlı yatırımlarla turizme kazandıracaklarını söyledi.
Bölgenin var olan güçlü potansiyelini ön plana çıkarmak adına çok titiz bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan Çınar, “ Vatandaşlarımız, Malatya’nın birinci derecede deprem kuşağında yer almasının yanı sıra koronavirüs salgınından dolayı doğal ortamlarda yaşamayı daha fazla tercih etmeye başladılar.
Yeşil alanları ve doğal bölgeleri çok fazla olan Yeşilyurt’umuzda hemşerilerimizin tercih ettiği bölgelerin başında gelen Mollakasım ile Yakınca mahallelerimiz arasındaki doğa harikası yerlerimizi sağlıklı ve planlı yatırımlarla daha yaşanabilir bir görüntüye ulaştırmak amacıyla yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.
Yeşilyurt Belediyesi olarak bölgemizin doğal ve tarihi zenginliklerini turizme kazandırmak adına çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Havası, suyu, iklimi ve yeşil alanlarıyla her yönüyle çok değerli olan bu bölgemizde ki ulaşım ağını akıcı ve konforlu hale getirmek için 14 km uzunluğundaki imar yolunu açıyoruz.
Hemşerilerimizin rahat ve güvenli ortamlarda evlerine ve bahçelerine ulaşımlarını kolaylaştırmak için ekiplerimiz çok yoğun çalışıyorlar. Çırmıhtı’dan Yakınca mahallesindeki tarihi demiryolları köprüsüne kadar olan yol güzergâhındaki birinci gidiş- dönüş hattındaki çalışmalarımızı tamamladık.
Bu yolumuzun Beylerderesi Şehir Parkımız ve Millet Bahçemiz ile de bağlantısını sağlayarak alternatif bir yol güzergâhı daha oluşturmuş olacağız. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yolun açılması, genişletilmesi ve düzenlenmesi çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürmektedir.
Tabii ki Yeşilyurt’umuzun yol ağını ne kadar genişletirsek, ne kadar artırırsak o kadarda gelişimi farklı alanlara taşımış oluyoruz. Buradaki yatırımlarımızla Çırmıhtı ile Beylerderesi arasındaki bağlantıyı daha sağlam ve güçlü hale getirmiş olacağız.
Dere ıslah ve yol genişletme ve düzenleme çalışmalarından sonra yürüyüş ve bisiklet yollarımız ve aydınlatmaları da yaptığımız zaman bölgemizin hem ulaşım ağını daha kaliteli hale getirmiş olacağız hem de yaşam seviyesini artıracağız.
Bununla birlikte İkizce, Atalar, Seyituşağı ve Yalınkaya gibi kırsal mahallelerimize olan ulaşımı da daha kolay hale getirip, mesafeleri de kısaltmış olacağız.
Doğru, planlı ve sağlıklı yatırımlarımızla bölgemizin güçlü potansiyelini ön plana çıkartıp, alternatif yol güzergâhlarıyla bu bölgemizdeki tüm güzelliklere ulaşımı daha rahat ve güvenli hale getireceğiz.” dedi
Siyaset, 28 Ocak 2021 08:50
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
