Enver Kiraz Masraf çok, destek yok
Siyaset, 28 Ocak 2021 06:51
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bir yıldır pandemiyle mücadele kapsamında esnafın büyük bir kısmının kepenk kapattığını ve birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Esnaflar iş yerlerini açamıyor, açsalar bile para kazanamıyorlar, ciro yapamıyorlar, evlerine ekmek götüremez duruma geldi. AKP hükümeti müjde üstüne müjde açıklarken, esnaf her geçen gün daha da mağdur oluyor” dedi.
İl Başkanı Kiraz, CHP Malatya İl Örgütü, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Örgütleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte Malatya’nın bütün esnafını ziyaret ederek, Genel Merkez ve İşçi Sendikaları, Esnaf, Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde başlatılan kampanyayı sürdürdüklerini belirtti.
İşçi Sendikaları, Esnaf, Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından yürütülen kampanya çerçevesinde basılan “Masraf Çok Destek Yok” başlıklı broşürleri esnafa dağıttıklarını kaydeden Kiraz, “CHP olarak çözüm önerilerini anlatıyoruz.
Bu hafta içerisinde Malatya’da bulunan bütün esnafları ziyaret edeceğiz. Önümüzdeki hafta diğer ilçelerimizde ilçe örgütlerimizle birlikte hem esnaf ziyareti gerçekleştirip hem de broşürlerimizi dağıtacağız.
Esnafın çektiği sıkıntıları dinleyerek onlara çözüm üreteceğiz” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık bir yıldır pandemiyle mücadele kapsamında birçok esnaf kesiminin iş yerlerini kapattığını dile getiren Kiraz, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Esnaf iş yerlerini açamıyor, açsalar bile para kazanamıyorlar, ciro yapamıyorlar, evlerine ekmek götüremez duruma geldiler.
Sadece esnaf değil işçilerde çok mağdur. Çalıştıkları iş yerleri kapandığı için maaş alamayan işçiler de aç durumda. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor durumdayız.”
İl Başkanı Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak pandemi döneminde esnafın yanında olduklarını ve sorunlarını dinleyerek, hükümete çözüm önerilerini sunduklarını ifade ederek, “Biz bu pandemi sürecinde hep çağrı yaptık; “Esnafa destek olun, esnaflar aç” dedik.
Gittiğimiz her esnaftan hep aynı şeyi duyduk; “Masraf çok, destek yok” diyorlar. Esnafın bu halini kimse umursamıyor, bir yıldır neyle geçindikleriyle kimse ilgilenmiyor” ifadelerine yer verdi.
Esnafın bu süreçte birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ve işyerlerini tamamıyla kapatma noktasına geldiklerini kaydeden Kiraz, “Son dönemde açıklanan kira desteklerine başvuru yapan esnafın başvuruları ret ile sonuçlanıyor.
Devletin sunduğu şartlar uygulanamaz olduğu görülüyor. Acil bir şekilde sözde değil özde destek verilmezse esnafların tamamı kepenk kapatacak ve herkes açlığa mahkum olacak” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
Siyaset, 28 Ocak 2021 06:51
Yorumlar (0)

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDJ

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ RUHUNUN ZAFERIDIR "

İMAMOĞLU " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI "

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL UN GONDEREMIYOR

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "
