Enver Kiraz Masraf çok, destek yok
Siyaset, 28 Ocak 2021 22:56
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bir yıldır pandemiyle mücadele kapsamında esnafın büyük bir kısmının kepenk kapattığını ve birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Esnaflar iş yerlerini açamıyor, açsalar bile para kazanamıyorlar, ciro yapamıyorlar, evlerine ekmek götüremez duruma geldi. AKP hükümeti müjde üstüne müjde açıklarken, esnaf her geçen gün daha da mağdur oluyor” dedi.
İl Başkanı Kiraz, CHP Malatya İl Örgütü, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Örgütleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte Malatya’nın bütün esnafını ziyaret ederek, Genel Merkez ve İşçi Sendikaları, Esnaf, Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde başlatılan kampanyayı sürdürdüklerini belirtti.
İşçi Sendikaları, Esnaf, Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından yürütülen kampanya çerçevesinde basılan “Masraf Çok Destek Yok” başlıklı broşürleri esnafa dağıttıklarını kaydeden Kiraz, “CHP olarak çözüm önerilerini anlatıyoruz.
Bu hafta içerisinde Malatya’da bulunan bütün esnafları ziyaret edeceğiz. Önümüzdeki hafta diğer ilçelerimizde ilçe örgütlerimizle birlikte hem esnaf ziyareti gerçekleştirip hem de broşürlerimizi dağıtacağız.
Esnafın çektiği sıkıntıları dinleyerek onlara çözüm üreteceğiz” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık bir yıldır pandemiyle mücadele kapsamında birçok esnaf kesiminin iş yerlerini kapattığını dile getiren Kiraz, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Esnaf iş yerlerini açamıyor, açsalar bile para kazanamıyorlar, ciro yapamıyorlar, evlerine ekmek götüremez duruma geldiler.
Sadece esnaf değil işçilerde çok mağdur. Çalıştıkları iş yerleri kapandığı için maaş alamayan işçiler de aç durumda. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor durumdayız.”
İl Başkanı Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak pandemi döneminde esnafın yanında olduklarını ve sorunlarını dinleyerek, hükümete çözüm önerilerini sunduklarını ifade ederek, “Biz bu pandemi sürecinde hep çağrı yaptık; “Esnafa destek olun, esnaflar aç” dedik.
Gittiğimiz her esnaftan hep aynı şeyi duyduk; “Masraf çok, destek yok” diyorlar. Esnafın bu halini kimse umursamıyor, bir yıldır neyle geçindikleriyle kimse ilgilenmiyor” ifadelerine yer verdi.
Esnafın bu süreçte birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ve işyerlerini tamamıyla kapatma noktasına geldiklerini kaydeden Kiraz, “Son dönemde açıklanan kira desteklerine başvuru yapan esnafın başvuruları ret ile sonuçlanıyor.
Devletin sunduğu şartlar uygulanamaz olduğu görülüyor. Acil bir şekilde sözde değil özde destek verilmezse esnafların tamamı kepenk kapatacak ve herkes açlığa mahkum olacak” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
Siyaset, 28 Ocak 2021 22:56
Yorumlar (0)

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "
