Astsubayın Babası Oğlunun Serbest Bırakılmasını çok İstedi..... Ancaak
Asayiş, 17 Şubat 2021 01:16
Gara operasyonunda şehit düşen Semih Özbey in babası Gürsel özbeyin yaklaşık 3 yıl önce oğlunun PKK nın elinde olduğunu ve onu kurtarmak için çalmadık kapı bırakmadığını anlatan bu haber den de görülüyor ve anlaşılıyor ki babanın gayretlerine İHD Malatya şube başkanı Gönül Öztürkoğlunun çok gayretlerine rağmen iktidarın bu konu da esirlere çok da fazla sahip çıkmadığı çıkamadığı görülmektedir.Şimdi ailenin yanında ayrılmayan poz veren vekiller o gün babaya da Semihe de sahip çıkmadılar
******
Habere bakalım;
Tunceli'de PKK örgüt mensupları tarafından kaçırıldığı ileri sürülen Astsubay Semih Özbey'in babası Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, İHD Malatya şubesinde, oğlunun serbest bırakılması yönünde açıklama yaptı.
Tunceli'de 2 yıl önce özel aracıyla Malatya'ya giderken, Tunceli-Pülümür Karayolu üzerinde PKK örgüt üyeleri tarafından durdurularak alıkonduğu iddia edilen Astsubay Semih Özbey'in babası Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya İnsan Hakları Derneği’nde(İHD) yaptığı açıklamada, oğlunun 750 güne yakındır örgüt mensuplarının elinde olduğunu belirterek, serbest bırakılmasını istedi.
“Bu Çocukların Örgütün Elinde Olduğu Bilinmesi Lazım”
Özbey, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Bir baba olarak, 2 yıla aşkın süredir çalmadık kapı bırakmadık. Netice itibari ile geldiğimiz aşamada İHD Genel Merkezi ile bir çalışma yapmaktayız, çalışma neticesinde bu çocukların getirilmesi için, gerekli olan şartlardan bir tanesi, bu çocukların örgütün elinde olduğunun bilinmesi için kamuoyunun oluşturulması. Ben burada sizlerden şunu talep ediyorum, bu haberin mutlak suretle kamuoyu oluşturulması için yayalım, herkese duyuralım"
“Devlet Büyüklerimize Sesleniyorum”
Başkan Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu çocukların getirilmesi için biz geçen hafta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve bazı Milletvekillerimizle birlikte, kamuoyu oluşturulması adına, bu çocukları bir an önce sağ salim bırakılmasını, ailelerine kavuşturulmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle kamuoyunun, burada çok hassasiyet göstermesi gerekiyor.
Burada devlet büyüklerimize de sesleniyorum, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, bu çocuklar bu ülkenin gerçeği, bu çocuklar 2 yıla aşkındır götürüldüler, bir şekilde tutuluyorlar. Bizim bu ıstırabımızı dindirmek için, devlet olarak, hükümet olarak bir çalışma başlatın.”
Öztürkoğlu “Devlet Büyüklerimiz Bir Girişimde Bulunsunlar”
İHD Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu da konuya ilişkin şunları söyledi; "Biz insan hakları savunucuları olarak zaten böyle bir girişimde bulunmuşuz, Gürsel Başkanımızla birlikte böyle bir çalışma içerisindeyiz.
İnsan hakları savunucuları olarak biz diyoruz ki; PKK'nın elinde olan çocukların ailelerine bir an evvel teslim edilmesini talep ediyoruz. Özellikle devlet büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, siyasi partiler olmak üzere, bir girişimde bulunsunlar, kamuoyu oluştursun ve çocuklar sağ salim ailelerine teslim edilsin."
Asayiş, 17 Şubat 2021 01:16
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
