Tüm. Köy. Sen Ekonomik Reform Paketinde çiftçiler unutuldu.
Siyaset, 16 Mart 2021 08:14
Malatya “tüm köy sendikası şube başkanı Ali Gürel yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın açıklamış olduğu “ ekonomik reform paketi “ ni eleştirerek bu pakette köylü çiftçi yok dedi
Konu ile ilgili açıklama yapan Ali Gürel “ Üreticiye, köylüye, çiftçiye şok! Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ‘’Ekonomik Reform Paketi’’nde çiftçiler unutuldu. Tarım Kredi Kooperatifi ile bankalara olan kredi borçlarının uzun vadede ötelenmesi, kredi borç faizlerinin silinmesi, yeni kredi için destek verilmesi yönünde oluşan beklentiler boşa çıktı. Deyim yerinde ise çiftçilerimiz hayal kırıklığına uğradı.
Tarım kesiminde, çiftçi ve besici, girdi fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle ciddi bunalımlar yaşanmaktadır. Yem fiyatındaki artışlar hayvancılığı adeta tehdit etmektedir. Daha önce de söyledik; çiftçiler 7 ay önce 1800 TL olan üre gübresini şimdi 3100 TL’ye almak durumdalar.
Tohum, ilaç ve yer altından çıkarılan sulama suyu için kullanılan elektriklerin yarattığı fatura artışları çiftçiyi borcunu ödeyemez duruma sürüklemiştir. Yeme % 70,gübreye %80 civarında zam yapıldı. Bu taleplerden dolayı daha önce 5 kere Ankara’ya giden üretici çiftçiler, neredeyse çalmadık kapı bırakmadılar.
Başta tarım bakanlığı, hükümet yetkilileri ve muhalefet olmak üzere her kesimle görüşen çiftçiler her seferinde eli boş dönmüşlerdir. Çiftçilerimiz Ekonomik Reform Paketi’nden de umduklarını bulamadılar.
2006 yılında çıkarılan Tarım Kanunu’nun 21. maddesine göre çiftçiye verilmesi gereken milli gelirin %1 tutarındaki destek için, çiftçilerimiz devletten 210 Milyar alacaklı durumda. Maalesef bu desteği alamadıkları gibi 2 Milyon çiftçimiz bankalara, Tarım Kredi Kooperatifi’ne, piyasaya 180 Milyar civarında borçludur.
Çiftçimiz bu paketten pandemi koşullarında destek beklerken tam anlamıyla hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu da yetmiyormuş gibi Gıda Enflasyonuyla Mücadele adı altında çiftçilerimiz, üreticimiz baskı altına alınmak istenmektedir.
Kısacası, iktidar tarımda yaşanan sorunları görmezden gelmektedir. Gıdada ciddi sıkıntıların oluşacağını ne yazık ki dikkate almamaktadır. Üretici köylüler, çiftçiler, besiciler için ‘’Ekonomik Reform Paketi’’ , ‘’eski tas eski hamam’’ ifadesiyle anlam bulan bir sonuç üretti.
Değerli çiftçilerimiz sevgili Malatyalılar, Tüm Köy Sen ( Tüm Üretici Köylüler Sendikası) olarak, bütün bu sorunlarımızın çözümü için üretici köylülerimizi sendikamıza üye olamaya, örgütlenmeye, hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”
Tüm Köy Sen Malatya Şube Başkanı
Ali GÜREL
Siyaset, 16 Mart 2021 08:14
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
