Parti yöneticimiz Hasan Balinin Emek Partisi haricinde Hiç bir politik yapı ya da örgütle ilişkisi bulunmamaktadır.
Siyaset, 29 Mart 2021 15:13
Haber; Berfin Güler
Emek partisi il başkanlığı bir süre önce gözaltına alınan ancak Akçadağ Sulh ceza mahkemesince adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Hasan bali ile ilgili yaptıkları yazılı açıklama da Malatya valilikçe yayınlanan basına servis edilen bildirisinde bazı eksik ve yanlış bilgiler yayınlanmıştır.
Konu aşağıda anlatılan şekli iledir düzeltilmesini önemle talep ediyoruz dediler
Konu ile ilgili açıklama yapan EMEK Partisi il başkanı Şerif Demirel “ Parti Üye ve Yöneticilerimize Yönelik Gerçekleştirilen Siyasi Operasyonlardan Vazgeçilmelidir.
25 Mart tarihinde Malatya Akçadağ ilçesinde jandarma tarafından yapılan ev baskınlarıyla iki kişi gözaltına alınmıştır
Gözaltına alınan şahıslardan birisi partimiz eski dönem il yöneticisi ve bu dönem il disiplin kurulu üyesi Hasan Bali’dir. Gözaltı işleminin ardından Malatya valiliği tarafından haber ajanslarına gönderilen bülten doğrultusunda “İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DHKP-C adına sosyal medya hesaplarından propaganda yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan baskında, 2 kişi yakalanıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 3 av tüfeği, kurusıkı tabanca, 58 örgütsel içerikli kitap ve 2 cep telefonu ele geçirildi.” Şeklinde haberler yapıldı.
Akçadağ ilçe jandarma ekipleri tarafından yapılan ev aramalarında ele geçirildiği ifade edilen ve fotoğrafları çekilerek basına servis edilen örgütsel doküman diye nitelendirilen yayınlar tamamen yasal olarak süreli yayın yapan Teori ve Eylem dergisi, Dilop dergisi, Birlik ve Mücadele dergisidir. Yine bunlar gibi yasal olarak kitapevlerinden temin edebileceğiniz bazı kitaplardır.
Ele geçirildiği söylenilen av tüfekleri ise ruhsatlıdır. Sadece vizesi dolmuştur buna dair işlemin yapılması durumunda geri verileceği ifade edilmiştir. Peki tamamen yasal olan dergi ve kitaplar. Nasıl örgütsel doküman sayılabiliyor. Bunların fotoğrafları çekilerek yasadışı bir yayınmış gibi lanse ediliyor.
Hasan Bali’ye savcılık ifadesinde sorulan sorularda 12 Mart muhtırasının ardından 6 Mayıs 1972 idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın resimlerinin bulunduğu sosyal medya paylaşımları ile o dönemin öğrenci hareketinin içerisinde yer alan devrimcilerin resimlerini paylaştığı, gerekçeleriyle gözaltına alındığı anlaşılmıştır.
Parti yöneticimiz Hasan Bali savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilmiş ve sulh ceza hâkimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Soruşturma dosyasında bahsedilen resimleri paylaşmak suç değildir. Hukuken de daha önce birçok görülen davalarda bu resimlerin paylaşılmasının suç unsuru sayılamayacağı görülen mahkemeler sonucunda adli makamlar tarafından kabul edilmiştir.
Son yıllarda sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerinden gerçekleştirilen bu tür gözaltılar tamamen siyasidir. Muhalif kesimleri baskılamak üzere gerçekleştirilmektedir. Parti yöneticimiz Hasan Bali’nin Emek Partisi haricinde hiçbir politik yapı ya da örgütle ilişkisi bulunmamaktadır. Parti yönetici ve üyelerimize yönelik bir süredir devam eden bu tutumdan biran önce vaz geçilmelidir.
Malatya Valiliği 25 Mart tarihinde basına servis ettiği haber ve fotoğraf için bir an önce tekzip yayınlamalıdır.
Emek Partisi
Malatya İl Başkanı
Şerif DEMİREL
Siyaset, 29 Mart 2021 15:13
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
