100 YILIN EN BÜYÜK YATIRIMLARI MASKİ TARAFINDAN YAPILIYOR
Gündem, 26 Nisan 2021 04:05
Sütlüce, Dilek Ve Toprak tepe’de Çalışmaları İnceleyen Başkan;
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Sütlüce, Dilek(Örenönü) ve Topraktepe Mahalleleri kanalizasyon hattı çalışmalarını inceleyerek ilgililerden bilgiler aldı.
Yeşilyurt İlçesi Sütlüce, Dilek (Örenönü) ve Topraktepe Mahalleleri Kanalizasyon hattı çalışmaları kapsamında yapımı devam eden, yaklaşık maliyeti 18 milyon TL olan 25 bin 256 metre kanalizasyon hattı, 1 adet 1500 kişilik foseptik, 571 adet muayene bacası ve 270 adet parsel bacası çalışmalarını inceleyen Başka Gürkan’a, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Daire Başkanları ve muhtarlar eşlik etti.
Şuana kadar 9 bin 439 metre kanalizasyon hattı, 233 adet muayene bacası, 61 adet parsel bacası ve 1500 kişilik foseptik çalışmalarının tamamlandığı alanda açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Malatya’mızın geneli itibariyle altyapıyla alakalı olarak bütün mahallelerimizle ilgili ihtiyaçlarımızı çıkarmıştık.
Özellikle şehrin yakınında olan ve gelişime açık olan mahallelerimizde gerek içme suyu, gerek kanalizasyonla alakalı sorunları tespit ettik ve projelendirdik. İlk etapta Sütlüce, Dilek (Örenönü) ve Topraktepe Mahallelerini ilgilendirdiği için içme suyu şebekesini ihale etmiştik ve akabinde kanalizasyon şebekesini ihale ettik.
Yaklaşık 26 km kanalizasyon şebekesi yapıyoruz. Bunun 10 km’lik kısmını tamamladık ve diğer çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 1500 kişilik foseptik çukurunun yapılması gerekiyordu yaptık ve tamamladık. Aynı zamanda Batı Kolektörünün Dilek Mahallesinde olan kısmına başladık ve 3,5 km. kısmını tamamladık.
Şuanda Hekimhan-Sivas yolu geçiş çalışmalarımızda devam ediyor. Parasal anlamında baktığımız zaman içme suyu anlamında 10 Milyon TL, kanalizasyon anlamında 15,5 Milyon TL, Batı Kollektölü ile alakalı olmak üzere 30 Milyon TL ile yaklaşık 55 Milyon TL Yeşilyurt ilçemizin Sütlüce, Dilek (Örenönü) ve Topraktepe Mahallelerine üst yapı hariç olmak üzere harcamış olduğumuz bedeldir. Hedefimiz bu yıl içerisinde bir aksilik olmazsa üç projemizi de tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunmaktır” dedi.
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Topraktepe Mahalle Muhtarı Abdulkadir Karaman bölgeye yapılan yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür etti.
Sütlüce Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç ise, “Başkanımız iki sene içerisinde eksik olan işlerinin yanı sıra yeni işlerimizin de hepsini tamamladılar.
Bu konuda Başkanımıza nazar değmesin diyorum. Kanalizasyon ve içme suyu anlamında Başkanımız son 20 yılda mahallelerimize yapılmayan işlerimizi yaptı ve tamamladı. Bu hizmetlerden dolayı Sayın Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Şahnahan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek’te, kanalizasyon çalışmalarının mahallelerinde yapıldığını ve yaklaşık 100 km’lik bir çalışma yapıldığını bu anlamda Başkan Gürkan’a teşekkür ettiğini dile getirdi.
MASKİ TARAFINDAN 2021 YILI İÇERİSİNDE 600 MİLYON YATIRIM
MASKİ tarafından bu yıl içerisinde sadece 600 Milyon TL’lik bir yatırımın yapılacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Üç mahallemizi içerisine alan çalışmalarımızı inceledik.
Çalışmaların halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızda lokal anlamda bir yeri yapıp daha sonra tekrar yapılan çalışmaların mükerrer şekilde yapılması gibi bir çalışma örneğini benimsemiyoruz. Biz öncelikle Batı Kolektörü diye tabir ettiğimiz ve Yeşilyurt İlçesinin atık sularının Beyler deresine aktığını biliyoruz.
Bundan dolayı ilk etapta Yeşilyurt bölgemizin kurtarılması anlamında ve atık suların akarsulara karışmaması noktasında Batı Kolektörünü ihale ettik. Diğer yandan içme suyu hattı ile ilgili yaklaşık 26 km’lik bir hat var.
Ekleriyle birlikte 19 km’likte kanalizasyon hattı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Şuanda 100 yılın en büyük yatırımları MASKİ tarafından yapılıyor. Bu yıl sadece MASKİ tarafından yapılacak yatırım 600 Milyon TL’ye tekâmül ediyor. Buda Malatya tarihinin önemli bir rekorudur.
Bunu da 100 yılın hizmet hamleleri diye değerlendirebiliriz. Gerek yol, gerek altyapı, gerek içme suyu ve gerekse kanalizasyon noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Geldiğimiz iki yıllık süreçte hakikaten yüz yıllara tekâmül eden işler Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.
İnşallah önümüzdeki dönemlerde Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında ve Malatya’nın modern ve çağdaş bir şehircilik anlayışına kavuşması noktasında bunları yaparken kent kimliğine, kent estetiğine, kent hafızasına ve kent belleğine de dikkat edeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Gündem, 26 Nisan 2021 04:05
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
