Malatyada coğrafi işaretli ürünler çalış tayı düzenlenecek
Ekonomi, 01 Temmuz 2021 15:06
Malatya TSO ve YÜciTA iş birliği ile “1. Uluslararası Malatya Coğrafi İşaretli Ürünler Çalış tayı” düzenlenecek. Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “Düzenleyeceğimiz çalış tay sonrası atılacak adımlarla Malatya Kayısısı yurt dışında katma değerini daha da arttıracak” dedi.
Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı(YÜciTA)Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, İstanbul Gastronomi Fuarında yer alan Malatya standını ziyaret etti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile görüşen Tekelioğlu, Malatya TSO’ nun AB Coğrafi İşaretli Malatya Kayısı için hazırladığı logo ve sertifika çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
“MALATYA KAYISISI ALLAH’IN DÜNYA İÇİN BİR İHSANIDIR”
Yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını ifade eden Tekelioğlu, “Malatya standını ziyaret etmek benim için gayet mutluluk verici bir durum. Malatya, coğrafi işaretli ürünler konusunda önemli bir il.
Avrupa Birliği Coğrafi işaretli ürünlerimizden kayısının yetiştiği il olması dolayısıyla ben Malatya’yı daha da önemli görüyorum. Ben hep söylüyorum, Malatya kayısısı Allah’ın sadece Türkiye için değil dünya için bir ihsanıdır. Severek tükettiğim bir meyvedir Malatya Kayısısı. Hem taze hem de kuru olarak tüketiyorum ve tavsiyede ediyorum” dedi.
“MALATYA’YA COĞRAFİ İŞARET YÖNETİŞİMİNİ KAZANDIRACAĞIZ”
“1. Uluslararası Malatya Coğrafi İşaretli Ürünler Çalıştayı” düzenlemek için Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu’ndan teklif aldığını ve bu teklifi memnuniyetle karşıladığını belirten Tekelioğlu, “Ülkemizde coğrafi işaretli ürünlerin yönetişimi ile ilgili sorunlar var.
Bu sorun Malatya için de geçerli. Ancak sorunlarla birlikte iyi niyetlerde hâkim. Malatya Kayısısına 2017 yılında AB Coğrafi Tescil alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile önümüzdeki günlerde tüm bu sorunların konuşulduğu ve çözümlerin ortaya çıktığı bir uluslararası çalıştay düzenleyeceğiz.
Bu konuda TSO Başkanı Oğuzhan Bey’in teklifi ve desteği çok önemli. AB coğrafi işaret tescil logosunun ihraç edilen ürünlerde kullanılması, ürüne talebi ve katma değerini daha da arttıracaktır. İnşallah düzenleyeceğimiz çalış tay ile coğrafi işaret yönetişimin Malatya’ya kazandırdığımızda kayısının ülke ekonomisine katkısının 2-3 katına çıkmaması için hiçbir sebep kalmayacak” diye konuştu.
“MALATYA KAYISISI İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY OLACAK”
Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nun ziyaretinin oldukça önemli olduğunu vurgu yapan Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, “Yavuz hocamın standımızı ziyareti bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.
Kendisi her konuda bizimle birlikte. Başkanı olduğu Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı’nın da katkılarıyla Malatya’da önemli bir çalış taya ev sahipliği yapacağız. Yavuz hocamızın da sunacağı katkılarla ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçte Malatya Kayısısı yurt dışında katma değerini arttıracaktır.
Düzenleyeceğimiz çalıştayın Malatya Kayısısına ve kayısının etkilediği tüm ekonomik aktivitelere olumlu katkısı olacağını düşünüyoruz. AB coğrafi işaret belgeli Malatya Kayısısının dünya genelinde tanınması ve tüketimin artması adına tanıtım çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.
Ekonomi, 01 Temmuz 2021 15:06
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
