ÇGD 'Medya Raporu' ve öne çıkan gelişmeler

Gündem, 06 Temmuz 2021 20:17

ÇGD 'Medya Raporu' ve öne çıkan gelişmeler

ÇGD Genel Merkezi Medya İzleme Komisyonu’nun çalışmalarıyla hazırlanan 2021 yılının Haziran ayını kapsayan

 

 

2 Haziran 2021: Kapatılan Taraf gazetesinin eski yöneticileri ve muhabir Mehmet Baransu’nun yargılandığı davanın görülen 35. duruşmasında, savcı esas hakkında mütalaasını sundu.

         Savcı mütalaasında, tutuklu yargılanan Mehmet Baransu’nun “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etmek, hile ile almak veya çalmak”, “gizli kalması gereken bilgileri temin etmek”, “gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcı, Mehmet Baransu’nun

“örgüt üyeliği” suçunu da işlediğini savundu ancak bu suçlamayla hakkında daha önce Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 19 yıl 6 ay hapis cezası verildiği için “örgüt üyeliği” suçlaması yönünden davanın reddini istedi.

             Savcı, gazetenin eski yöneticileri Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur hakkında “gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçlamasıyla hapis cezası talep etti. Mahkeme, Mehmet Baransu’nun tutukluluğunun devamına ve savunma avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talepleri02 Gözaltı, Tutuklama, Dava ve Yargı Kararlarının reddine hükmederek davayı 18-19 Ekim’e erteledi.

              3 Haziran 2021: Nevruz alanı girişinde Kemal Kurkut’un polis kurşunuyla vurulmasını görüntüleyen Abdurrahman Gök’ün “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Abdurrahman Gök aleyhine ifade veren gizli tanık, Abdurrahman Gök’ü 2013 yılından beri tanıdığını, yaptığı haberlerin örgütün haber sitelerinde yayınlandığını, Kemal Kurkut adlı örgüt üyesinin Nevruz alanında örgüt talimatıyla fotoğrafını çektiğini

İddia etti.

             Abdurrahman Gök, beyanların gerçeği yansıtmadığını, ölmüş bir kimse hakkında kullanılan örgüt üyesi tanımının gerek ailesi gerek mahkeme nezdinde incitici olduğunu, kendisinin talimatla orada bulunduğu

iddiasının absürt olduğunu ifade etti. Mahkeme, dosyanın mütalaa için savcılığa gönderilmesine karar vererek davayı 30 Eylül 2021’e erteledi.

 

Çağdaş Gazeteciler Derneği

 

              3 Haziran 2021: Gazeteci Alican Uludağ hakkında Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tutukluluk incelemesinin avukatlarına haber verilmeden yapılmasını “kumpas” olarak nitelendirdiği sosyal medya paylaşımı nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.

              3 Haziran 2021: Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Reyhan Çapan hakkında 18 ayrı iddianame birleştirilerek “basın yoluyla örgüt propagandası yapmak” ve “terör örgütlerinin açıklamalarını basmak veya yayınlamak” suçlamalarıyla açılan davanın 19. duruşması, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, davanın bazı sanıkları hakkında çıkarılmış olan yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar vererek, davayı 30 Kasım

2021 tarihine erteledi.

              4 Haziran 2021: Bloomberg muhabirleri Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç ile aralarında Sedef Kabaş, Merdan Yanardağ, Mustafa Sönmez’in bulunduğu 36 kişi hakkında “Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet” suçlamasıyla açılan davaya devam edildi. Mahkeme, bilirkişi raporunda Fercan Yalınkılıç ve Kerim Karakaya hakkında atılı suçun maddi unsurlarının oluşup oluşmadığı konusunda

Değerlendirme yapılmadığı gerekçesiyle ek rapor düzenlenmesine karar vererek, davayı 9 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

               5 Haziran 2021: Bitlis Tatvan’da çocuk istismarını haberleştiren Bitlis News gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül’e verilen hapis cezası, İstinaf Mahkemesi tarafından onaylandı.

Sinan Aygül, erteleme kararı verilmediği için cezaevine girecek.

                8 Haziran 2021: Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir’in “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın 7. duruşması, İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ruken Demir’in el konulan dijital materyallerine dair siber raporun beklenmesine karar veren nöbetçi mahkeme heyeti davayı 5 Ekim 2021’e erteledi.

              8 Haziran/11 Haziran 2021: Rüstem Batum’un “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 13. Duruşması görüldü. Mahkeme, yurt dışında bulunan Rüstem Batum’un adresinin belirlenmesi halinde ifadesi için istinabe evraklarının hazırlanmasına karar verdi ve davayı 21 Ekim 2021’e erteledi.

             Rüstem Batum’un “devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçlamasıyla yargılandığı davanın 14. duruşması ise İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Batum hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verdi ve davayı 12 Kasım 2021 tarihine erteledi.

              8 Haziran 2021: Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu’nun “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandıklar davanın 4. duruşması, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 21 Eylül 2021’e erteledi.

             8 Haziran 2021: Kapatılan Taraf gazetesi yöneticisi ve yazarı Ahmet Altan’ın 2008 tarihli “Darbe hazırlığı ya da Kemalizmi kapatmak” başlıklı yazısı nedeniyle dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya “görevinden dolayı hakaret ettiği” suçlamasıyla yargılandığı davada 5. duruşması görüldü. Mahkeme, dosyanın yeniden açılmasına gerekçe oluşturan İstanbul. 32. Asliye Ceza Mahkemesi kararına ilişkin Yargıtay incelemesinin beklenmesine karar verdi ve davayı

18 Kasım 2021 tarihine erteledi.

             8 Haziran 2021: Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma hakkındaki haberler nedeniyle Canan Coşkun, Can Uğur ve Ali Açar’ın “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla yargılandıkları davanın 5. duruşması görüldü.

              Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, gazeteciler hakkında aynı suçlamadan ceza

istedi.

              8 Haziran 2021: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Zaman gazetesi eski köşe yazarı Ali Bulaç’ın tutukluluğuna ilişkin yapılan başvuruda özgürlük ve güvenlik hakkı ile ifade özgürlüğünün ihlâl edildiğine hükmetti.

 

Medya İzleme Raporu - Haziran, 2021

 

Bulaç’a 12 bin 240 Euro tazminat ödenmesine karar verdi.

              8 Haziran 2021: Can Dündar hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeni bir yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme ayrıca Can Dündar’ın iadesi hakkında kırmızı bülten çıkarılması için işlemleri yapılmasına hükmetti.

               8 Haziran 2021: Jinnews İzmir muhabiri Melike Aydın, yaptığı haberler nedeniyle “örgüt

adına faaliyette bulunma” suçlamasıyla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davadan beraat etti.

             9 Haziran 2021: Nurcan Yalçın hakkında“örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla açılan davanın 4. duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, Jinnews haber ajansının PKK/KCK ile iltisaklı olup olmadığının Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü’nden sorulmasına karar verdi. Mahkeme davayı, 29 Eylül 2021’e erteledi.

              10 Haziran 2021: Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 2018’deki Afrin operasyonuna yönelik basın açıklamasını “Savaşın değil barışın yanındayız” başlığıyla haberleştiren Bursa Muhalif yetkilisi ve ÇGD Bursa Şube yöneticisi Ozan Kaplanoğlu’na “örgüt propagandası” iddiasıyla 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

                 ÇGD, “Hem gazeteciliğinin hem Derneğimizin ilkeleri çerçevesinde, çatışma ve savaşlara karşı emekçilerin örgütlü mücadelesinin tek çıkış yolu olduğu bilinciyle barışı savunan Bursa Şube yöneticimiz Ozan Kaplanoğlu’na verilen hapis cezasının hiçbir hukuki dayanağı yoktur” açıklaması yaptı.

           10 Haziran 2021: Van’da serbest gazetecilik yapan Ruşen Takva hakkında kentte yapılmak

İstenen bir yürüyüşü takip ettiği gerekçesiyle “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “Toplantı ve

Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” iddiasıyla açılan dava, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

               Takva’nın “yürüyüşü düzenleyen ve yöneten konumunda olduğu” ve “uyarılara rağmen yasal olmayan gösteri ve yürüyüşe devam ettiği” öne sürülerek, hakkında 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mahkeme, yapılan savunmaların ardından dosyanın esas hakkında mütalaanın hazırlanması için iddia makamına gönderilmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 12 Ekim 2021 tarihinde görülecek.

            11 Haziran 2021: Antalya Körfez gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve ÇGD Akdeniz eski

Şube Başkanı Engin Korkmaz’ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle “cumhurbaşkanına

Hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 5. duruşması, Antalya 19. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Engin Korkmaz ve avukatının beyanlarının ardından mahkeme, dosyanın karar verilmek üzere incelemeye alınmasını, bu nedenle bir sonraki duruşmanın 15 Aralık 2021 tarihinde görülmesini kararlaştırdı.

            15 Haziran 2021: İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, “muhbirlerin kimliklerini açıklamak

Veya yayınlamak” suçlamasıyla yargılanan Cumhuriyet gazetesi eski muhabiri Alican

Uludağ ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça’nın suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

             15 Haziran 2021: Die Welt gazetesinin eski Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu yeni bir iddianame hazırladı. Yücel, Die Welt’in Welt am Sonntag ismiyle 6 Kasım 2016’daki ekte, Recep Tayyip Erdoğan için “Darbeci (Der Putschist)” başlığı attığı gerekçesiyle suçlandı.

             Savcılık, çıkan manşet ve iç sayfa haberi nedeniyle Yücel’in “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan cezalandırılması istedi.

Dosya, Yücel’in Ekim 2016’da yayımlanan “Kürt annesini göremesin” ile “Ermenilere yapılan soykırım” ifadesini içeren iki yazısı gerekçesiyle “devleti alenen aşağılama” suçlamasıyla açılan davayla birleştirildi.

 Birleştirme dava dosyaları arasında “şahsi, fiili ve hukuki irtibat bulunması” gerekçesiyle birleştirildi.

Birleştirilen dosyaların ilk duruşması, 1 Temmuz’da İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

18 Haziran 2021: Özgür Gündem gazetesi davasında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla yargılanan Aslı Erdoğan hakkında verilen zaman aşımı nedeniyle “düşme” kararı bozuldu.

22 Haziran 2021: 27 gazetecinin yargılandığı ‘KCK Basın Davası’nın 22. duruşması, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar verdi. Duruşma 23 Kasım 2021tarihine ertelendi.

            23 Haziran 2021: Bianet’in eski muhabiri Beyza Kural’ın haber takibini engelleyen polisler hâkim karşısına çıktı. Beyza Kural’ın 2015’te Beyazıt’taki YÖK protestosunu takip ettiği sırada şiddet uygulayan üç güvenlik şube polisine, “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” suçlamasıyla açılan dava, İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesinde başladı. Kural’ın avukatının darp ve tehdit yönünden sanıklardan ek savunma alınması talebi reddedildi. Duruşmaya katılmayan bir sanığın sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmeden mahkeme, davayı 24 Eylül 2021’e erteledi.

                24 Haziran 2021: Kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın muhabiri Şerife Oruç’un “örgüt üyeliği”

İddiasıyla yargılandığı davaya, Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Savcı, eksik hususların tamamlanması için süre istedi.

                Mahkeme heyeti, bulunamayan tanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek, duruşmayı 11 Kasım 2021’e erteledi.

                24 Haziran 2021: Jinnews muhabiri Kibriye Evren’in gazetecilik faaliyetleri ve sosyal medya paylaşımları sebebiyle “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 13. duruşması Diyarbakır5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Kibriye Evren hakkında Mersin Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava dosyasının bu dava ile birleştirilmesi için davanın görüldüğü mahkemeden muvafakat istenmesine karar verildi.

Duruşmayı 11 Kasım 2021’e ertelendi.

               24 Haziran 2021: Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Olcay Büyüktaş, Yazı İşleri Müdürü İpek Özbey ve foto muhabiri Vedat Arık’ın “Boğaz’da

Kaçak Var” haberi nedeniyle “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek”

ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması İstanbul 26. Ağır

Ceza Mahkemesinde yapıldı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında ceza talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı 1 Aralık

2021’e erteledi.

              29 Haziran 2021: Özgür Gazeteciler İnisiyatifi sözcüsü Hakkı Boltan’ın yaptığı bir basın açıklaması gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 7. duruşması, Diyarbakır’da görüldü.

Mahkeme, Hakkı Boltan’ı “cumhurbaşkanına hakaret” suçu uyarınca 1 yıl 2 ay 17 gün, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik ifadeleri gerekçesiyle ise “kamu görevlisine hakaret” suçu uyarınca 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezayı ertelemedi.

              29 Haziran 2021: Azadiya Welat gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü İsmail Çoban’ın “örgüt

propagandası yapmak” iddiasıyla yeniden yargılandığı davanın 3. Duruşması, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, başka bir dosyadan tutuklu olan İsmail Çoban’ı “örgüt propagandası yapmak” suçu uyarınca 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Çoban daha önce aynı dosya kapsamında 5 yıl ceza almış, bu karar bozulmuştu.

             30 Haziran 2021: Hayri Demir’in “basın yoluyla terör örgütü propagandası” ve “terör örgütü üyeliği” suçlamalarıyla yargılandığı davanın görülmesine Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

               Mahkeme, adli emanette bulunamayan dijital materyallerin bulunması ve bilirkişiye gönderilmesi için gerekli araştırmanın yapılması gerekçesiyle duruşmayı 12 Ekim 2021’e

erteledi.

               30 Haziran 2021: KHK ile kapatılan DİHA’nın Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı sırasında

“Kuşatmanın adı ‘Bayrak 12’, başındaki isim  Musa Çitil” başlığıyla yayımlanan haberini sosyal medya hesaplarından paylaştıkları gerekçesiyle Ömer Çelik, Vahap Taş, Çağdaş Kaplan, Selman Çiçek, Hamza Gündüz, İnan Kızılkaya, Kemal Sancılı hakkında “kolluk görevlisini hedef göstermek” iddiasıyla açılan ve beraatla sonuçlanın davanın İstinaf duruşması görüldü. Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği beraat kararına savcının itirazıyla Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’ne taşınan davanın duruşmasında, beraat kararına onama çıktı.

Gündem, 06 Temmuz 2021 20:17

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret

Karakuş: Malatya İçin Ekibimiz Hazır

Karakuş: Malatya İçin Ekibimiz Hazır

KOM Şube Müdürlüğü Kaçakcılığa Göz Açtırmıyor

KOM Şube Müdürlüğü Kaçakcılığa Göz Açtırmıyor