Atilla Sertelden ağır tepki: Gazete satışları engellenmeye çalışılıyor!
Siyaset, 08 Temmuz 2021 16:05
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili ve eski gazeteciler cemiyeti genel başkanı Atilla Sertel, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında günlük gazete alımlarının yasaklanmasını eleştirerek, “Yazlık, kışlık saray yaparken tasarruf yok. Gazetelere gelince var. İtibardan tasarruf olmuyor da kültürden, okumaktan oluyor mu” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atila Sertel, tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında günlük gazete alımlarının yasaklanmasını eleştirerek, “Yazlık, kışlık saray yaparken tasarruf yok. Gazetelere gelince var. İtibardan tasarruf olmuyor da kültürden, okumaktan oluyor mu” dedi.
Marmaris ve Ahlât’taki yazlık-kışlık saraylar için milyonlar harcandığını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, 50 kuruşluk, 1 liralık gazete alımının yasaklanarak “tasarruf yapıyoruz” denilmesinin trajikomik olduğunu söyledi.
Pandamı sürecinde diğer birçok sektör gibi zor günler geçiren yazılı basının en tepeden darbe yediğini vurgulayan Sertel, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı tarafından Tasarruf tedbirleri genelgesi yayınlandı. Bu genelgeye göre; ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç olmak üzere günlük gazete alımı yapılamayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunamayacaktır’ deniliyor.
Diğer taraftan rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınların basılması da yasaklanıyor. Ucu açık ve muğlak ifadelerle gazete satışlarının önüne geçmeye çalışan bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız.”
Bu kararın ardından sosyal demokrat belediyelerin özellikle yerel basına daha fazla destek olacağına inandığını dile getiren Sertel, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının gerçek anlamda gazetecilik yapan kuruluşlara can suyu olmaya devam edeceğini söyledi.
MHP’Lİ GAZETE VE TV’LERE KAMU DESTEĞİ
Saray tarafından muhalif görülen basının kamu kurumları kullanılarak da zayıflatılmaya çalışıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile özellikle kamu bankaları reklamlarını yandaş yayınlara veriyor. Yani Cumhurbaşkanı’nın yandaş yayınlardan başka gazetelere bir katkısı yok.
Örneğin; 2020 yılında kamu bankalarının Birgün, Korkusuz, Evrensel, Karar, Cumhuriyet, Milli Gazete, Sözcü, Yeniçağ, Yeni Asya ve Yeni Asya gibi gazetelere tek bir santim reklam vermediği ortaya çıktı. Ama MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün Gazetesi’ne 43 bin 102 sütun/santim ilan vermişler.
Kamu bankalarının en çok reklam verdiği gazeteler arasında Sabah ikinci sırada, Akşam üçüncü sırada, Analiz dördüncü sırada, Takvim beşinci sırada yer alıyor. Hürriyet gazetesi ise 10’ncu sırada yer alıyor.
Hürriyet’ten sonra Posta, Milliyet, Türkiye, Yeni Akit, Diriliş Postası ve Aydınlık geliyor. Baktığınız zaman okunan ve satılan gazetelerin ilan alamadığı, satılmayan, okunmayan gazetelerin ise kamu ilanlarıyla desteklendiği ortaya çıkıyor.
Televizyonlara baktığımızda da aynı tablo var. İzlenme oranı çok yüksek olmayan ancak MHP’ye yakın olan Bengü Türk kanalına 606 bin 519 saniye ile en çok reklamın verildiği ortaya çıkıyor. İkinci sırada A Haber geliyor.
Üçüncü sırada A2, dördüncü sırada ise CNN Türk geliyor. Yine NTV Bengü Türk’ün 6’da 1’i kadar reklam alabilmiş. Yani yandaşlar arasında da bir haksızlık yapılmış.
Ama aynı kamu bankaları FOX TV, Halk TV, KRT TV, Tele 1 ve TV 5 gibi televizyonlara ise bir saniye bile reklam vermemiş. Her alanda olduğu gibi ilan ve reklamda da devletin kurum ve kuruluşları iktidarlarını sürdürebilmek için kullanılıyor.
Halkın vergileriyle kurulan kamu kurumları bir avuç yandaşı beslemek için adaletsizliğe alet ediliyor. Ama bugünler gelip geçecek. Basın üzerindeki baskılar son bulacak. İlk seçimde gidecekler. Zulümleri arttıkça arttı ve bu zulmün sonunda Türkiye’de her şey çok güzel olacak.”
Siyaset, 08 Temmuz 2021 16:05
Yorumlar (0)
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
